Bezkontaktni šampon za pranje automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PJ
    CBC Član
    • 25.12.2007
    • 39
    • Zemun

Bezkontaktni šampon za pranje automobila

Stiže lepo vreme, vadim ovih dana kompresor iz podruma i nema mene više po auto perionicama.

Kao što subject kaže, interesuje me kakva su iskustva sa upotrebom bezkontaktnog šampona za pranje kola?

Poslednjih nekoliko puta sam prao kola u jednoj perionici u komšiluki i svidela mi se ideja da mi ne trljaju auto sunđerima u kojima je zaostao pesak i sl.
    Još jedan plus je što ne bude "preskočenih" delova, već ceo auto bude odlično opran.

Od domaćih proizvođača sam našao:

http://www.vekohem.co.yu/proizvodi.html (na dnu strane, treći odozdo)

Predpostavljam da ga proizvode i neke poznatije firme iz sveta auto kozmetike.
  • veljko
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2006
    • 476
    • Backi Jarak, NS
    • Volvo V50 DRIVe

da to ne bude kao sa onim AD kapima za bebe

ne znam za sampon, al po logici bi trebalo da je to malo jace sredstvo od standardnog sampona, pa pripazi na kvalitet proizvoda
    da li ima licencu i sl.
    Bolje biti sretan nego pametan

Comment

• marinac
      CBC Senator
      • 13.03.2006
      • 277
      • Beograd
      • Alfa 156 JTS

Pa ja sam cuo da su to agresivnije stvari za plastiku, ali sam siguran da sam cuo da se obavezno nanosi na mokar auto, ni slucajno na suv. Najbolje da se drzis uputstva proizvodjaca, ili ako ima na forumu nekog ko je radio sa time u perionici, da da tacniji odgovor.

Comment

• -Miki-
        Moderator
        • 09.11.2005
        • 708
        • Valjevo
        • Honda Accord coupe cg4

Odlicna stvar ! ja video kod burazera u Bg jednom prilikom kad sam bio u gostima dosao kuci i odmah narucio ali orginal karcher-ov koncentrat kantica 5l=25e , iskreno ne bih se igrao bas sa ovim domacim ali ako je neko koristio neka napise ovde jbg pojma nemam . Dakle treba ti pumica od 5litara za prskanje voca (ima ih u poljo apotekama - jeftine su) sipas koncentra i pomesas sa vodom pise tacno koliko treba ne znam na pamet ,napumpas prskalicu i prskas auto NA SUVO ! sacekas par minuta i mozes da peres, kad prskas posle pod mlazom stvara se sapunica dobro isperes i na kraju naravno jelenska kozica - kraj pranja ~ 20 minuta max . ALI DA NAGLASIM ZA OVU OPERACIJU TJ. BESKONTAKTNO PRANJE OBAVEZNO JE KORISTITI PRANJE POD PRITISKOM DA NE BUDE ZABUNE NE MOZE BASTENSKO CREVO ILI KOFA ZNACI ISKLJUCIVO SA MASINOM ZA PRANJE !!! To je naglaseno na kantici a to me pitala i ona devojka u firmi od koje sam narucio da li to znam i posedujem li masinu za pranje pod pritiskom jer valjda samo tako ima funkcionise sta li. Sutradan stiglo city-jem.

Inace ja ovo koristim vise od godinu dana (doduse povremeno kad su sve perionice pune pa me mrzi da cekam ) ali nisam primetio apsolutno nikakve promene nagrizanje i sl.na plastici boji itd. tako da mogu preporuciti kao proverenu stvar a inace je strasna stvar pranje sam sveo na 20-tak minuta i sundjer kofu i toplu vodu sam zaboravio

ovo je adresa odakle sam narucio : http://www.mlazmatik.co.yu/
        naglasi da ti treba koncentrat za beskont. pranje imaju os 5,10 i valjda 20 l ali je cena ista (5e=1l) ne znam da li je jos uvek ista ali stvar je dobra definitivno

Pozdrav
        Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• PJ
          CBC Član
          • 25.12.2007
          • 39
          • Zemun

Imam neku pumpu za pranje pod pritiskom (mislim da piše 100bara), ne greje vodu, ali sigurno će da završava posao
          Puklo mi je crevo prošle godine, ali imam rezervno, pa ću da ga zamenim ovih dana.

Gledao sam u perionici i uglavnom pokvase auto pre pranja tim šamponom, ali poslednji put je naprskao na suvo.

-Miki-jevo iskustvo me je malo ohrabrilo, tako da ću pokušati da prikupim još neku info, ali najverovatnije ću da naručim ovo preko Mlazmatika.

5€ za litar zvuči mnogo, ali s obzirom da je koncentrat i da sa kantom od 5 litara sigurno imam mnooogo pranja, onda je cena OK.

Comment

• BGILLEGAL
            CBC Senator XXL
            • 22.05.2006
            • 653
            • Beograd

Ja sam radio ranije sa Mlazmatikom i znam o cemu -Miki- prica. Taj koncentrat se toliko razredjuje da se ta kantica od 5l koristi bas dugo. Gusto je ko med.. Ja sam samo takav koncentrat sretao. Nema bolje stvari! Obavezno na suv auto i posle puskiranje i poliranje do sjaja!

Comment

• nikolapanic
              CBC Senator XXL
              • 16.10.2005
              • 657
              • Petrovac

Kad sam prvi put prao auto u jednoj perionici ovim postupkom,bilo mi je frka kad sam video da na onako prljav auto,rokaju odmah sampon i to ga ubeleli samponom.Medjutim,kad su oprali posle tacnije isprali i obrisali,video sam da je odlicna stvar.Razmisljam da i ja kupim ovo jer imam na aparatu za pranje pod pritiskom,crevo koje ubacim u posudu sa rastvorenim samponom i gruvam na auto a posle nakacim pistolj i ispiram.Inace,u perionici gde sam prao auto,koristili su karcher sredstvo.
              Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• overspeed
                CBC Senator XXL
                • 24.05.2005
                • 2779
                • Kosovska Mitrovica

Samo da prenesem jedno moje (indirektno) iskustvo u vezi sa ovim.

Jednom liku odavde su u lokalnoj auto-praonici upravo tim nachinom pranja totalno shebali auto, tachnije recheno auto je na pranje ushao prljav ali tamno plave boje, a izashao chist ali "malchice" sharenkast

Nije problem bio u shamponu, ni u naknadnom pranju (koriste Karcher program), vec je stvar bila u tome da momak koji je tu radio nije imao iskustva pa nije razblazhio shampon u propisanoj koncentraciji nego je "napamet" razblazhio koncentrat. Epilog je da je shampon totalno nagrizao lak (metalik) tako da je auto napustio praonicu sa dezenom "talasa" po limariji. Nimalo lep prizor, bio sam prisutan, a nije bilo nimalo lepo ni momku koji je zaheb'o stvar. Auto je inache u cenovnom rangu 15-16 k veverica (koliko vec koshta A4 TDI iz 2003. godine). Vlasnik praonice je pozvan na lice mesta i kasnije je platio kompletno farbanje auta u identichnoj nijansi u nekom Audijevom servisu, a ovom momku je to bio zadnji radni dan u toj praonici...

Znachi, oprezno, koliko god naivno delovalo radi se o veoma jakoj, koncentrovanoj i agresivnoj hemijskoj supstanci koja za par minuta dejstva mozhe da shebe kompletan lak na autu.
                http://www.bmw.tv

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

To kod naših bizMismena ne može da se desi, ako piše 1l na 100l, on će staviti pola da uštedi.

Pošto sam ja u industriskom kraju, imam svašta u komšiluku, ali perionica (zajedno sa dve kafane ) mi je prvi komšija, i oni koriste to čudo, ali to pomaže samo za druge bizMismene koji peru svoje nove lizing aute svake dan, kad ja doteram auto na redovno prolećno/jesenje pranje da vidiš kako ni žičana četka ne pomaže.

Inače naziv teme baš nije najjasniji, šampon dodirne vozilo...
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• PJ
                    CBC Član
                    • 25.12.2007
                    • 39
                    • Zemun

Možda to razređivanje i nije tako loša ideja

Tema se zove tako, jer na samom proizvodu piše: bezkontaktni....a na jednom sajtu sam video beSkontaktni.
                    Kontakt se odnosi na sunđer/krpu/žičanu četku i i sl.

BTW šta vodič kaže o održavanju automobila žičanom četkom? Kapiram da je to neka vogonska tekovina?

Comment

• epi
                      CBC Početnik
                      • 27.02.2008
                      • 6
                      • vrbas

slazem se sa PJ

ja radim u auto perionici i radim sa tim sredstvom vec godinu dana.
                      sredstvo nanosis na suv auto samo ako nema puno blata na njemu inace nama puno efekta na tim delovima. ima razlicitih proizvodjaca. mi smo ih u perionici dosta promenili i imao sam razlicitih iskustava .

na starim akrilnim bojama kad dugo ostane oce da izazove matiranje a isto dejstvo ima na na sintetickim, dok na laku nije bilo problema.

sredtsvo se razblazuje 1:50, mada sve opet zavisi od proizvodjaca, sa nekim proizvodjacima smo imali problem, razblazivali su sredstvo.

sada ima isto tog sredstva i u bojama da se uzme , tako da mozes da ga uzmes u boji svog vozila.

mi uzimamo od jednog proizvodjaca u NS i ja sam prezadovoljan i kanta od 20 litara je oko 50 evra.

tu imas i jos lepih hemikalija za odrzavanje kola, korisnih stvarcica.

obavezno je pranje pod pritiskom.
                      mi imamo bas bocu u koju se sredstvo pomesa sa vodom i nanosi pod pritiskom od 5 b na kola.

skracuje vreme pranja i povecava kvalitet istog.

bitno je da se pridrzavas upustva i pravilno razblazis tecnost.

slikat cu i bocu i kako izgleda auto pre i posle pranja sa njom.

nadam se da sam pomogao i ako imas jos neko pitanje iz slicnog pitaj.

Comment

• Viper
                        CBC Senator XXL
                        • 25.11.2004
                        • 700
                        • Kać

Ako mozes da kazes adresu i naziv tog proizvodjaca bezkontaknog sampona u NS, bezuspesno pokusavam vec duze vreme da ga nadjem u NS.
                        I DONT NEED SEX
                        goverment fucks me every day!

Comment

• epi
                          CBC Početnik
                          • 27.02.2008
                          • 6
                          • vrbas

nema adrese samo broj telefona i internet adresa.
                          063 1653 356
                          www.antprofi.co.yu

javi mi samo sta si uradio

nadam se da sam pomogao.
                          slike jos nisam postavio posto nisam radio pa nisam ni slikao.biti ce.

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

ne razumem stek od 300din u zamenu za gubljenje vremena, rasipanje vode i pravljenje barustine po ulici gde recimo ja treba da prodjem a tek sam oprao auto u perionici...
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Meni je interesantno jer imam dobre uslove i 3 automobila koje moram da odrzavam. Mada me malo zabrinulo ovo za ostecenje laka...
                              Ima li manjih pakovanja (1L) cisto da se proba?
                              https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                              X