ima bre ona hemija koja ne ostecuje lak. kako god , ne treba ostavljati duze od pola minuta da bude na kolima. ja sam pristalica bezkontaktnog pranja posto je lakse sanirati to sto ce lak da matira od hemije nego ogrebotine od sundjera.
Bezkontaktni šampon za pranje automobila
Collapse
X
-
-
cini mi se Ma-Fra bila u pitanju posto je ovaj lik u mirjevu sto je drzao perionucu probao sve moguce kombinacije pa naravno i domace proizvode i kaze da jedino Ma-Fra ne ostavlja fleke i da posle tretmana sa tom hemijom auto ne mora da se brise.
zasto bre dva tri minuta, doduse ja mislim na profi prskalicu sa kompersorom pa zato ali opet moze da se koristi i ona sprava za zaprasivanje buba sto se drukanjem nabija pritisak. treba ce ti i 10 min ako prskas nekom rucnom pumpicom. ovako sa prskalicom za bube i kad naprskas ceo auto ostavis jos pola minuta da odradi hemija.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Originally posted by zverkone razumem stek od 300din u zamenu za gubljenje vremena, rasipanje vode i pravljenje barustine po ulici gde recimo ja treba da prodjem a tek sam oprao auto u perionici...
Ja automobile pažljivo biram, retko menjam i svaki svoj automobil volim
U perionicama ga uglavnom perem samo spolja, jer ne volim da mi u čizmama i mokrim kombinezonima ulaze unutra.
U prodavnici koja prodaje sredstva za autoperionice (ugao Tošinog bunara i Pariske komune - u bunaru, pravo iz komune) mi čovek reče da ne drži te šampone, jer im ta firma koju predstavljaju ne dozvoljava, ali nije problem da naručim. Navodno, stvar je vrlo štetna.
Moguće je da ta firma nema takav proizvod, pa njima ne dozvoljava da drže druge proizvođače.
Svaki od njih sadrži sodu (to su mi svi rekli), a ovaj tip mi je rekao i kiseline. Jok nego će da bude bazno sredstvo ili još bolje neutralno
Pre neki dan sam bio u Delti, pa sam potražio njihovog farbara i pitao, tip nije imao pojma o čemu pričam, pa je rekao da predpostavlja da sadrže sodu koja može da bude nezgodna za mesta gde je krenula korozija i poslednji komentar je bio "Ako iza toga stoje poznata imena, ne može da škodi."
epi, www.antprofi.co.yu ne radi
Probao i sa RS, neće.
Comment
-
-
pazi, kiselina je sigurno posto drugacije ne bi mogla da radi ali da je ne znam koliko stetna po lak onda bi sva kola u pancevu trebala da budu ne ostecena nego istopljena kad pada kisa. verovatno da ostecuje lak ali nakon ne znam ni ja koliko godina tako daaaa... slobodno ti uzmi tu hemiju i naravno, pridrzavaj se uputstva za doziranje.
nisam nista lose mislio ovim sto sam reko. stoji da nikad u perionici ne mogu da ti operu i u****ju auto kao it sam ali ti ces to raditi 2-3 sata i bices potpuno mokar a ima perionica gde za 500din dobijes sasvim korektan tretman automobila bez ulazenja u cizmama i mokrim kombinizonima.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Evo i ja da lanem koju.
U mojoj firmi se kola peru tim čudom i odradi se posao, ali kao što neko reče, džaba ako je auto BAŠ blatnjav. Lepo skida, ali i posle pranja ako se pređe prstom po kolima, vidi se da je ostalo još prljavštine. Kontakt rules.Međutim, taj efekat sa prstom se pokazao tek posle stotinu ili više pranja. Nanosi se slabijom mlaznicom po celom automobilu i momci iz perionice kažu da je delotvornije kada duž odstoji (10+ minuta, makar se i osušilo na autu). Posle mašinom pređeš i stvarno sine auto.
Mada cenim da posle svakih 10 pranja na taj način, treba jedno detaljno sunđerom i redovnim šamponom.San ispunjen. Impreza Turbo.
Comment
-
-
sastav:nejonojgeni tenzidi,amfoterici,neorganski odmascivaci konzervans i demi voda.
PJ probaj sa telefonom, ja sam taj naziv skinuo sa etikete i prepisao.
mora se brisat auto posle pranja jer tecnost nemoze da skine mikro cestice koje ostaju, ako ne obrises ostaje belo.
ovog proizvodjaca je tecnost bio razgradiva.
Comment
-
Comment