Nove zone za parkiranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

PODRZAVAM uvodjenje parking zona.
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

@Ogi

To sto pises je presna laz jer ja zivim 50m od Makedonske, u crvenoj zoni i znam kako je bilo 70-ih, 80-ih, 90-ih i kako je sada. Otkad su uveli zone ne treba vise od 15 minuta da bi se naslo mesto. Izgleda da si bio navikao da parkiras u Makedonskoj dok je vladao haos, pa ne mozes da se naviknes na to. Niko ti nije oteo auto nego si stao na strogo zabranjeno mesto (svesno) i za to si kaznjen.

Kako u nama zivi duh druga Tita: "Ja ne priznajem sud ove drzave, ja priznajem samo sud moje partije".

@Brick

U mnogo cemu si u pravu u vezi problema u saobracaju kod nas kroz primere koje si naveo, ali oni nemaju veze sa temom i sistemom parkiranja koji nisi osporio nijednom recju (sem komunalne takse, za sta nisi u pravu) i ne vidi se iz tvog pisanja da je princip, ideja, pa cak i realizacija sistema parkiranja zbog toga losa. Kontriras kontre radi, sto me ne cudi, siris pricu van teme, uopstavas, vadis iz konteksta, preterujes, ali je po ovoj temi to malo teze jer upravo ti volis da promovises fazon uvodjenja i postovanja reda i zakona s cime svako normalan mora sloziti.

Kao sto vec rekoh - uvek ce biti nezadovoljnih, ali dok god je vecina zadovoljna znaci da je sistem vise dobar nego los i da ga treba poboljsavati. Ja licno koristim mogucnosti da kroz insitutucije poboljsam nesto u tom smislu i donekle sam (ne skroz sam naravno) uspeo da promenim neke nesuvislosti u planiranju sistema zoniranja. Lako je kritikovati misleci samo na sebe - uradite nesto za druge, pa ce i vama biti bolje.

Ne bih vise o tome, pomislicete da sam portparol Parking servisa

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Ljudima koji zive u zonama je olaksano parkiranje, a drugima nametnuto skracivanje boravka sto se tice parkiranja.... a prakticno cena ce malo i odbiti da svako dodje u grad kolima da popije kafu.

Ja podrzavam 100% i sto se mene tice, treba sat da poskupi i u garazi i na ulici!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Ogi
          CBC Senator XXL
          • 07.10.2007
          • 309
          • Beograd
          • Hyundai i30 1,4

Vujadine, ja isto tako mogu da kazem da je presna laz to sto ti govoris. Mozemo tako do sutra da se optuzujemo za laganje. Ali cinjenica stoji a to je da CESTO po 45 minuta do sat vremena pravim krugove i trazim mesto. Probaj da nadjes mesto za 15min u petak, subotu ili nedelju vece. To mi se nije desilo u 90% slucajeva OD UVODJENJA ZONA.

Dalje, postoji jos jedna cinjenica - ljudi u crvenoj zoni su tretirani kao stoka. Kao, moja ulica je u crvenoj zoni a 90% ulica oko mene su ZELENA ZONA i ja smem da se parkiram samo u ove dve i po ulice koje sam naveo!!! Ajde reci mi jos jednu koja je crvena zona! Da necu mozda da idem na Dorcol? Ili u Francusku? Iovako se nekada parkiram u Kosovskoj kod skupstine i treba mi 10 minuta da dodjem do auta. A da ne pricam sto cak i tamo je sve prepuno.

Sto se tice KRADJE... pa dobro, naravno da mi niko nije bukvalno ukrao pare... ali na neki nacin jeste i ja to tako dozivljavam... svaki treci dan vidjam nova mesta za invalide, zato su mi i odneli auto, zato sto sam bio parkiran na mestu gde ranije nije bilo mesto za "invalide" , u gornjem delu Vlajkovicece, znaci smesna ulica za 20-30 mesta postoji jedno 10 mesta za "invalide" i to po 5 u nizu... da ne pricam o mestima za ambasade, policajce, konzulate, kurce, palce... tresem se od straha svaki put kada se parkiram da li ce mi auto biti tu kada se vratim...

Na primer... parkiram se, izadjem iz auta, pogledam dole i vidim OBELEZENA CRVENA ZONA... vratim se i nema mi auta... kao pozadi znak da je mesto za invalide... a to sto je na ulici obelezeno crveno to nema veze...

A i sto stavljam znak " kada kazem invalidi... zato sto jednostavno ne verujem u to, mislim da to daju ko zna kome, vidjam takve situacije svaki dan po Cetinjskoj jer se parkiram tu najvise... kakvi crni invalidi...

Ovde i dalje vlada ono odvratno vreme kada su odnosili krseve a dobrim kolima ne smeju ni da pridju... vidjam to svaki dan... i za to je kriva policija jer su kukavice i jer su korumpirani... pogledaj na sta lici Nusiceva, eno ti parkirani na mestima za invalide non stop, pogledaj Bulevar, haos bre... a najsmesnije mi je to sto brdo mesta u "crvenoj zoni" su rezervisana od 7h-17h !?!?!? Pa koji ce mi moj onda zona? Sta, da se parkiram u 6 popodne i da ustajem u 6 ujutru da ga preparkiram? Smesno. SVAKO ima prednost vise nego gradjani, SVAKO !

Rodjen sam krajem sedamdesetih tako da ne znam kako je tada bilo samo iznosim cinjenice kako mi je sada a to je katastrofa. Mislim da ce biti sve gore i gore i da u ovom gradu uopste vise "nema zivota" a kamoli sto se tice parkinga... sve vise i vise nam ubijaju mogucnosti da ih uopste vozimo, unistavamo ih u ovim guzvama itd... a sve se kao nesto "gradi" ...

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Probaj da nadjes mesto za 15min u petak, subotu ili nedelju vece
            U tom periodu ne vazi zonsko parkiranje, zbog toga i ne mozes da nadjes mesto ...hvala ti na argumentu

Ajde reci mi jos jednu koja je crvena zona!
            Od Visnjiceve do Kosovske, od Knez Mihailove do Simine...imas bar 15 ulica...

Da necu mozda da idem na Dorcol? Ili u Francusku?
            One nisu u crvenoj zoni.

Iovako se nekada parkiram u Kosovskoj kod skupstine i treba mi 10 minuta da dodjem do auta. A da ne pricam sto cak i tamo je sve prepuno.
            Na kraju Kosovske uvek ima mesta.

pa dobro, naravno da mi niko nije bukvalno ukrao pare... ali na neki nacin jeste i ja to tako dozivljavam...
            Koga to briga kako ti to dozivljavas ako krsis pravila..."Titov pionir"

Na primer... parkiram se, izadjem iz auta, pogledam dole i vidim OBELEZENA CRVENA ZONA... vratim se i nema mi auta... kao pozadi znak da je mesto za invalide... a to sto je na ulici obelezeno crveno to nema veze...
            Da, da...iznikao znak dok si ti bio odustan, a ti ga kao nisi video...

A i sto stavljam znak " kada kazem invalidi... zato sto jednostavno ne verujem u to, mislim da to daju ko zna kome, vidjam takve situacije svaki dan po Cetinjskoj jer se parkiram tu najvise... kakvi crni invalidi...
            Daju svima koji imaju osnova za to. Naravno, da ima zloupotreba, da se ne lazemo...to isto rade ljudi bilo gde, nije bas nas specijalitet samo.

Mislim da ce biti sve gore i gore i da u ovom gradu uopste vise "nema zivota" a kamoli sto se tice parkinga... sve vise i vise nam ubijaju mogucnosti da ih uopste vozimo, unistavamo ih u ovim guzvama itd... a sve se kao nesto "gradi" ...
            Sta da ti kazem komsija - iseli se ako ti ne valja...ali pazi kako parkiras u inostranstvu jer tamo kazna nije 1500 dinara.

Comment

• StudentBGD
              CBC Senator XXL
              • 18.12.2007
              • 1027
              • Beograd

@ ogi

ja sam u 3. zoni i ni ja ne mogu da nadjem parking po 30minuta i to SVAKO vece od nekih 18-24ha ne samo vikendom. Ali zato, od kada su uvedene zone, preko dana retko imam problema da nadjem parking, cak cesto nadjem i ispred ulaza...
              Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Bane R
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2006
                • 1769
                • Beograd

Ogi, nemaš ti problem da nađeš parking mesto zato što su uvedene zone (mislim, aj ne budi glup, kako može uvođenje zona da natera ljude da se još više parkiraju u centru grada). Problem s parkiranjem imaš jer je 3/4 Srbije dobilo neke pitaj boga čije akcije i otpremnine i kupilo neke krševe preko Kosova i sad ima ko zna koliko više automobila nego što je bilo pre 5-6 godina.

E da, kome se ne dopada, slobodno nek proda te predratne stanove, pa nek ide na periferiju. Može za istu sumu da kupi lepo sređenu, veliku kuću sa sve prostranom garažom.

Comment

• prle
                  CBC Senator
                  • 04.09.2006
                  • 223
                  • Beograd - Konjarnik

pa krajnji cilj i jeste to da se centar grada raseli, tj da nema ljudi koji bi tu živeli, tj spavali

čuo sam da će u budućnosti početi da naplaćuju porez za nekretnine u centru grada kao da imaš u posedu objekat koji bi tu mogao da se ozgradi, npr neki PP sa ko zna koliko kvadrata na koliko spratova

sve u svemu šta smo tražili to polako i dobijamo...

Comment

• Ogi
                    CBC Senator XXL
                    • 07.10.2007
                    • 309
                    • Beograd
                    • Hyundai i30 1,4

Originally posted by starac vujadin
                    U tom periodu ne vazi zonsko parkiranje, zbog toga i ne mozes da nadjes mesto ...hvala ti na argumentu
                    Pa sta me briga sto tada ne vazi zonsko parkiranje? Kao prvo VAZI i to subotom do 2, znaci petkom uvece ne mogu da se parkiram bilo gde a kao drugo ja zelim uvek da se parkiram u svojoj zoni, zar treba da se parkiram u nekoj drugoj zoni pa da onda u ponedeljak ustajem u 5 ujutru da bih preparkirao auto? Smesno.

Od Visnjiceve do Kosovske, od Knez Mihailove do Simine...imas bar 15 ulica...
                    Pa jeste, u pravu si ti... mogu da idem i na Medak i Visnjicku banju i na Karaburmu... ima tamo mesta...

Da necu mozda da idem na Dorcol? Ili u Francusku?
                    One nisu u crvenoj zoni.
                    Evo sad' si pokazao kako nemas pojma. Citav dorcol, ili barem 90% ulica je crvena zona, Francuska takodje.

Na kraju Kosovske uvek ima mesta.
                    Uh, sto ti je argument. Ja kazem da nema. Mozda bi i bilo da nema onoliko mesta za navodne "invalide, policajce, diplomatska predstavnistva" itd. Tu bas retko ima mesta. A i kako ne shvatas, TO MI JE DALEKO... ako PLACAM parking, imam pravo da se parkiram U SVOJOJ ULICI a ako ne u njoj onda barem u nekoj okolnoj... Zar da idem cak na kraj Kosovske? Zasto je 80% ulica oko moje zgrade zelena zona, zasto, zasto? Zasto stanovnici Hilandarske, Vlajkoviceve itd. imaju sest puta vise sansi da se parkiraju nego ja? Zasto, zasto? Zasto moja ulica uopste nema zonu? ZASTO BRE? Mogli su to da urade, mogli su i u Makedonskoj da naprave parking kada su raditi trotoar, onako vodoravno sa ulicom, ne bi smetalo pesacima... Zasto na pocetku Makedonske ima znak crvene zone kada u njoj NE POSTOJI MESTO ZA PARKIRANJE?

Da, da...iznikao znak dok si ti bio odustan, a ti ga kao nisi video
                    Upravo je tako bilo, veoma cesto vidjam nove znakove za razne pojedinacnom vozilu...

Sta da ti kazem komsija - iseli se ako ti ne valja...
                    To mi i jeste dugorocni plan. Za par meseci se na zalost selim u cini mi se jos gori deo grada sto se tice parkiranja(u novi stan), u Juzni Bulevar.

@Baner Uvodjenje zone ne moze da natera ljude da se vise parkiraju, uvodjenje zone MOZE MENE DA OMOGUCI DA SE MANJE I TEZE PARKIRAM sto se i desilo!

@Student Ok, u pravu si, tacno je da se mesto lakse nalazi preko dana. Ali ja radim kao i vecina ljudi. Dodjem kuci sa posla oko 18h. Znaci mogu da se slikam. Odem kod devojke i vratim se uvece. Takodje mogu da se slikam. Vise potrosim benzina na trazenje mesta nego sto sam se vozio taj put. I ja jos plus ne mogu da se parkiram ispred ulaza jer mesto NE POSTOJI !

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

Spisak ulica u "crvenoj zoni" - copy/paste sa sajta parking servisa. "Ispod" Simine nema nijedne ulice u crvenoj zoni, znaci nema na Dorcolu. Francuska je u crvenoj zoni 50m, ostatak od 90% ulice je u zelenoj.

Ulica Od koje do koje ulice Kućni brojevi
                      ANDRIĆEV VENAC
                      BRAĆE JUGOVIĆA
                      CARICE MILICE
                      CETINJSKA ( od Hilandarske do Zetske ) 1-9 i 2-14
                      ČIKA LJUBINA
                      ČUMIĆEVA
                      DEČANSKA
                      ĐURE JAKŠIĆA
                      DOBRAČINA od Vase Čarapica do Simine 1-15 i 2-16
                      DOSITEJEVA od Vase Čarapica do Simine 1-9 i 2-4
                      DRAGOSLAVA JOVANOVIĆA
                      29.NOVEMBRA od Cetinjske do Francuske 1-17 i 2-24
                      EMILIJANA JOSIMOVICA
                      FRANCUSKA
                      od Trga Republike do Simine 1-7 i 2-4
                      KNEZA MIHAILA od Sremske do Vuka Karadžica 1-35 i 2-36
                      KNEZA MILOŠA od Bul.Kralja Aleksandra do Kralja Milana 1-21 i 2-10
                      KOLARČEVA
                      KOSMAJSKI PROLAZ

KOSOVSKA
                      KRALJA MILANA od Dragoslava Jovanovića do Kneza Miloša 1-9 i 2-28
                      LAZE PAČUA
                      MAKEDONSKA
                      MARKA LEKA
                      MARŠALA BIRJUZOVA od Sremske do Carice Milice 1-35 i 2-34
                      NUŠICEVA od Terazija do Kosovske 1-7a i 2-12a
                      OBILIĆEV VENAC
                      PRIZRENSKA
                      SIMINA
                      SKADARSKA od Braće Jugovića do Zetske 1-11 i 2-24
                      SREMSKA
                      STUDENTSKI TRG
                      TAKOVSKA od Bul.Kralja Aleksandra do Kosovske 2
                      TERAZIJE
                      TOPLIČIN VENAC od Obilićevog Venca do Carice Milice 1-7
                      TRG NIKOLE PAŠICA
                      TRG REPUBLIKE
                      VASE ČARAPIĆA
                      VIŠNJIĆEVA od Studentskog trga do Gospodar Jevremove 1-7a i 2-2b
                      VLAJKOVIĆEVA od Trga Nikole Pašica do Kosovske 1-11
                      VUKA KARADŽICA od Studentskog Trga do Kneza Mihaila 1-3 i 2-6
                      ZELENI VENAC
                      ZETSKA
                      ZMAJ JOVINA od Obilićevog Venca do Simine 1-21 i 2-32

ODŠTAMPAJ STRANU | ZATVORI PROZOR

Comment

• Ogi
                        CBC Senator XXL
                        • 07.10.2007
                        • 309
                        • Beograd
                        • Hyundai i30 1,4

I kakve to sada ima veze sa ovom pricom? Nikakve. Posebno mi je interesantna "ulica" Trg Republike, Cumiceva, Makedonska, Trg Nikole Pasica, Terazije, Cika Ljubina... pa tu parkiranja nema! to je bre komedija, eto to je pokazatelj da oni ljude tretiraju kao glupu stoku... spisak je verovatno i veci ali mi je ovo prvo uplao u oci, znaci sa ove liste nema ni 20% ulica u kojima realno moze da se parkira... a i vecina tih ulica nema veze sa lokacijom na kojom zivim... ja sam dao brdo konkretnih argumenata i pitanja... Decanska... !!!

Comment

• low rider
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2006
                          • 613
                          • Beograd

Od tih ulica jedino se ne secam p.mesta na trgu i terazijama, u ostalim ulicama postoje, ljudi se parkiraju u cumicu i cika ljubinoj ali nisam znao da postoji zona.
                          A u Decanskoj ti je zona od Doma omladine do Trga Nikole Pasica, desna strana ulice.

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Ogi, sve si u pravu i bio sam u zabludi. Ostao sam bez argumenata.

Comment

• Ogi
                              CBC Senator XXL
                              • 07.10.2007
                              • 309
                              • Beograd
                              • Hyundai i30 1,4

U Cumicu se ljudi parkiraju? I u Cika Ljubinoj? Stvarno ne znam ni za jedno jedino mestu u te dve nazovi ulice. Mada iskreno nisam siguran ni koja je to Cumiceva ulica!? Veruj mi, znam sto posto situaciju u crvenoj zoni ali naravno da necu da idem kilometar od zgrade jer je to besmisleno. Ono sto ja ovde pokusavam da kazem je da PLACAM a nije mi obezbedjeno normalno mesto, nista ja specijalno ne trazim, nikakav specijalan tretman, samo da bude isto za sve i da ti omoguce da se parkiras u blizini zgrade a obe ove stvari nisu obezbedjene.

Decanska od Doma Omladine, desna strana je citava rezervisana do tunela, od tunela do Trga Nikole Pasica ima tipa 15-ak mesta u vr' glave gde takodje ima znakova za invalide, za ovog i za onog... cak i da ima mesta nije mi neki trip da se parkiram tamo...

I reci mi jedno mesto u Makedonskoj posto se secas... da znam da se parkiram tamo ponekada... Slusaj ovo... Andricev venac... pa onda kaze Kneza Mihaila...

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141
                                • Beograd, barajevo-zemun
                                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

sistemom parkiranja koji nisi osporio nijednom recju (sem komunalne takse, za sta nisi u pravu) i ne vidi se iz tvog pisanja da je princip, ideja, pa cak i realizacija sistema parkiranja zbog toga losa.
                                napisao sam vec jednom samo ti to nisi izgleda primetio na nacin tacno i bukvalno kao sto pise...

sistem i principi ne bi bili losi uz veliko ali, da postoji i sistem i principi javnog prevoza koji je dostupan svuda, komforan i jeftin sa velikim kapacitetom.

a to u Beogradu ne postoji i stoga sama osnova sistema parkiranja nema dodira sa realnim potrebama gradjana.

sta ti nije jasno za komunalnu taksu koja se placa godisnje za parkiranje ?

na obrascu za tehnicki pregled vozila postoji rubrika gde se upisuje metod parkiranja vozila. izmedju ostalog i ulica/ javno mesto.

sto se ne ukine ta taksa koja se placa gradu/ opstinama ako se zauzvrat ne nudi nikakav sistem parkiranja na bazi pausala (bez dodatnog placanja po satu) pa cak niti na periferiji van gradske zone.

zasto bi igde stanar dodatno placao pored godisnje jos i mesecnu kartu za pakriranje ???? takvi apsurdi koji samo kod nas mogu da se opravdavaju.

bez sistema javnog prevoza ovakav sistem nije nista smanjio potrebu za transportom, zato sto uzrok (potrebe saobracaja) nisu lecene niti posledice (ideja da se ugusi saobracaj) ne nailaze na odobravanje gradjana.

naveo sam vrlo konkretan primer Beovoza kao sistema koji ne funkcionise.
                                zasto ? sta radi gradska uprava godinama unazad ?

sistem parkiranja nije neki samostalni sistem izolovan od svega, osnova je uredjenje saobracaja a parkiranje je tek nadgradnja.

ovo sto se radi podseca na presipanje iz supljeg u prazno, jedan te isti broj pakring mesta se godinama preraspodeljuje iz jednog sistema taksi u drugi sistem taksi.
                                a pare od taksi se trose za administraciju, i tek periferno za neko sitno usminkano ulaganje u infrastrukturu.

ne postoji sistem taksi ma kako ideja naplate bila realizovana koji ce bez izgradnje temelja (ulica) resiti probleme saobracaja.

ako to nije kristalno jasno, resenje gradskih guzvi i parkiranja ovakve gradske vlasti nikada nece resiti, ostace nesposobne kao i prethodne godinama unazad.

dok god je vecina zadovoljna
                                otkuda tebi takva ideja ??

neki put popricas sa nekim gradjaninom sta misli o zadovoljstvu ?

ocito i ne bas sudeci po tvom utisku.

da nisam licno cuo da se uvodi naplata upotrebe ulica na Novom Beogradu, znaci nikakva posebna parkiralista (nova parking mesta, nesto izgradjeno, odvojeno) vec bukvalno sama ulica konrektno Bulevar Umetnosti ne bih ni znao za taj novi sistem zona.

od 50 ljudi, 48 ljudi pljuje i psuje to uvodjenje, i ti mi sada pricas vecina zadovoljna. ljudi tu rade godinama i sada im je oteta ulica prakticno.

sve je potpuno identicno sa brojem parking mesta samo sada placaju jos jednu taksu, za upotrebu ulice.
                                oh, i ti se pravis kao neobavesten

apsolutni nista ne resava dodatna taksa, niti je manji niti veci problem sa parkiranjem u konkretnom slucaju, a takvih primera ima koliko hoces na sve strane.

obican gradjanin jedino sto moze da zakljuci da je to uvedeno i na periferiji gde nema javnih garaza samo radi otimanja para, jedini razlog.

pitaj malo, raspitaj se kod ljudi sta misle i kakvo je raspolozenje, koliko su "srecni" sa dodatnim nametom.
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X