Meni je posao da budem u kontaktu sa gradjanima i vecina je zadovoljna po pitanju sistema parkiranja iako naravno ima i veliki broj primedbi i dobar deo njih je sasvim opravdan. Zadovljstvo gradjana se neprestano proverava i meri. Treba imati imati aktivan pristup prema problemima i resavati ih. Kriticara iz fotelje kao sto si ti uvek ima. Sve svoje primedbe mozes uputiti na nekoliko adresa i one mogu biti dragocene. Ako hoces mogu ti pomoci oko toga.
Nove zone za parkiranje
Collapse
X
-
i ja podrzavam
u toku vremena od 6 ujutru do 18 uvece ja bi zabranio kolima da idu u centar, sem dostavnim vozilima. bar u tzv poslovne zone. Markica je cca 800din. sednes na bus i bicis. Ne moze niko da mi dokaze da ce kolima negde brze da stigne.
Comment
-
-
za studente i slične povlašćene je markica skoro 800 kinti, redovna je 1500
elem, da postoji metro svako debelo naplaćivanje prolaska i zadržavanja kroz centar bi bilo opravdano, ovako je međurešenje sa problemom porasta broja vozila i želje srpskog čoveka da se vozi sam u kolima, i toga da su ulice jednostavno "uske"
najgore od svega je što gradska vlast samo ume da uzima pare, a da nešto smisleno napravi jok...za ovih nepunih 8 godina nisu napravljeni ni mostovi ni metro, već su se samo zašminkale nemanjina, trotoari na terazijama, autokomanda i ...
to bi trebala da bude prava evropeizacija, a ne ovako na srpski način, daj da za****mo samo
parking garaže po meni bi trebale takođe da budu besplatne posle 21h i nedeljom isto kao i zone (ako same garaže ne garantuju bezbednost vozila) a neka zarađuju tokom dana
Comment
-
-
mozda nije direktno vezano za temu ali da ubacim... Mislim da bi PS trebao da naplacuje i parkiranje motora, jer se cesto desava da stane na parking mesto. Mislim, kada vec vozis motor, parkiraj ga na cjosku ili negde drugo gde ne zauzimas mesto. Bar ja tako radim... a ako vec hoce na parking za auto,onda i da plate, a ne da po tri dana stoje na mestu i nikom nista...Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Comment
-
-
Situacija u centru grada je pish zivi i svako ko kaze drugacije - nije u pravu. Evo bas sam danas prilicno dugo trazio mesto za parkiranje i bacio pogled malo bolje... situacija je tragikomicna... najmanje 20% REGULARNIH mesta u crvenoj zoni (u stvari, nekada su bila regularna) su zauzeta od strane kontejnera, raznih stolica, kofa, hotela (U Kosovskoj uzeo desetak mesta), banki i firmi (takodje pocetak Kosovske sa desne strane) a ista ta Kosovska poslednjih par dana stoji raskopana na sve strane, 10 mesta prazno, preko znakova zalepljeni beli papiri, valjda zele da kazu da je zabranjeno... onakvi radovi ne postoje ni u Bocvani...
Posebna prica je Decanska koja sa desne strane kada se ide prema Domu Omladine ima znak crvena zona nakon cega ne ide NI JEDNO mesto za parkiranje kulturnog sveta dok prema domu omladine "ima" ali je rezervisano od 7-17h. Makedonska je prica za sebe, ima znak crvena zona a NE POSTOJI NI JEDNO MESTO. Ima jos mnogo primera ali mislim da shvatate sta zelim da kazem.
Kriminalci i banditi, eto to su oni... mi, obicni gradjani, jesmo za njih najobicnija marva...
Comment
-
-
Vidi ogi. Nisi jedini stanovnik i posetilac ovoga grada, a isto tako nisi jedini koji je obdaren čulom vida. Ne moraš uopšte da nam prepričavaš situaciju, nije ovo radio-drama. Ili prijatelju uzmi pa napiši kako bi ti rešio probleme ili se, kao što već rekoh, iseli na periferiju.
Comment
-
-
E da, i to je jako "interesantno" !!! Zasto nisu napravili sistem (sta me briga kako, nisam ja zaduzen za razmisljanje o tome) da SVI placaju a ne, sto kazes, automobili sa stranim tablama nista ne placaju a kao pise im se kazna, ja sam jednom pitao to kontrolora i gledao me je belo...
Comment
-
-
Pa ako se meni sa CG vozackom za svaki prekrsaj(jaci od 1500din kazne) otmu sva dokumenta, i dobijem ih nazad tek kad platim kaznu sudiji znaci da prijave ne prolaze granicu....kako ce tek pisljive parking kazne za koje policiju u CG tek boli uvo.
Brat mi je oko 3god vozio na CG pa jos 3 na ekonomske, i jos nijednu kaznu nije platio
Kad sam kupovao kola bila je sledeca dilema:
- ili da uzmem CG table, jeftinija kola i jos da parkiram dzabe
- ili BG pa uz nove BG dokumente da mi idu prijave na adresu, a i da mogu posle lako da prodam auto u SrbijiIf God rides a Harley............
The Devil rides a Duke!
Comment
-
-
Sve svoje primedbe mozes uputiti na nekoliko adresa i one mogu biti dragocene. Ako hoces mogu ti pomoci oko toga.
na adrese....
licno pricao sa ljudima koji se bave saobracajem i uopste ih ne zanima, primaju platicu i "ne talasaj".
evo zato tebi da razmotris opcije poboljsanja, neke ne kostaju nista poput zabrane zloupotrebe kolovoza a neke kostaju odredjene jeftine radove (pesacka pasarela) a neka i obuhvatno dugorocno resenje
1) ukinuti parkiranje kamiona, policije i slicnih na sred ulica i na sred raskrsnica.
po cenu oduzimanja registarskih tablica
2) autoput kroz Beograd potpuno reorganizovati po pitanju signalizacije i formirati odmah po 3 kolovozne trake u svakom smeru od Kvantasa do Medakovic mosta
3) okretnicu buseva na Zelenom Vencu izmestiti ka Savi, i sve autobuse skretati odmah sa Brankovog mosta desno ka pristanistu.
isto tako u povratnom smru busevi da idu ispod mosta, kroz podvoznjak.
4) Beovoz, Beovoz, Beovoz osposobiti da radi funkcionalno
5) pustiti u funkciju Bulevar- kao pod tackom 1 momentalno svakoga ko stvori kolonu iskljuciti iz saobracaja i tesko kazniti
6) potpuno ukinuti semafor kod Novosti u Mose Pijade (ili kako se veczove danas) i tu napravti pesacki most/ pasarelu.
takodje kao pod tackom 1 sve koji se parkiraju da ostave oglase, da pojedu burek, ili da bleje momentalno uklanjati sa kolovoza.
time se omogucava protocnost.
taj semafor je veliko usko grlo i smeta kako pesacima (koji dugo cekaju da predju a onda moraju da potrce jer kratko traje), smeta vozacima i tu se uvek stvara cep.
7) ukinuti semafor na Zelenom Vencu po izlasku iz tunela i tu napraviti kruzni tok.
i po mogucstvu denivelisati raskrnicu ili napraviti nadvoznjak za vozila koja odozgo iz bocne ulice skrecu ka tunelu.
8) reorganizovati 2 semafora za redom, kod hotela Balkan i kod hotela Moskva na nacin da znatno duze propustaju vozila iz pravca dolaska Sremskom.
i da budu sinhronizovana.
9) generalno gde god postoji problem jakog pesackog i jakog automobilskog saobracaja uraditi denivelaciju i moguciti KONTINUIRANI protok saobracaja.
ekstremne guzve i cepovi se stvaraju kreni- stani nacinom organizacije kretanja vozila.
malo dugorocnije kroz planiranje.
poceti podizati ulice na sprat, donja etaza u jednom smeru a gornja etaza u kontra smeru kretanja- cilj je za red velicine sto znaci 10 puta veca protocnost- i bez ikakvih semafora, pesackih ili slicnih ometanja protoka.
Nusiceva ulica je skoro idealan primer (ima nagib pa je lakse dodati sprat odnosno poluukopati etazu) gde odmah mogu da se naprave bar 4 kolovozne trake.
tehnika gradjevinarstva odavno ima resenja za saobracajne objekte koji su iznad same zemlje i to se masovno koristi u vecim gradovima sa 10 + miliona stanovnika i gde ima po 3-4 pa i 5 miliona vozila dnevno.
Beograd kao grad ima mali obim saobracaja i malo vozila sveukupno, relativno.... treba malo mrdnuti iz zabokrecine i posavetovati se sa strucnjacima koji su po svetu vec resili saobracaj reda 1 milion vozila dnevno.
budzet Beograda je nekih 2.000.000 evra dnevno, tj svakoga dana toliko se potrosi od strane Uprave grada po raznim osnovama.
da svake godine se odvoji sam 5 dnevnih budzeta, a to j 10 miliona evra koliko bi pesackih pasarela moglo da se napravi i zastite pesaci a omoguci nesmetan protok vozila.
kazem, samo 5dnevni budzet.
a sta se radi....
-po 6 puta se jedna ista ulica presvlaci asfaltom u roku od 2 godine.
-preuredjuju se trotoari izgradnjom ukrasnih setalista (ne kazem da nije lepo videti sarene trotoarske ploce, niti koristno) a sto ne povecava nimalo kapacitet pesaka a niti vozila.
znaci trosi se za estetiku a funkcionalnost saobracaja ni na vidiku.
- Gazela i uopste auto put na deonici koja je gradska je na potpuno identicnom nivou uredjenja i organizacije saobracaja (protoka) kao i kada je pustena u rad 70 i neke.
i dalje ima samo po 2 kolovozne trake, ukupno 4 a 2 vec izgradjene zvrje prazno (formalno) po propisu mada taj propis niko ne ferma pa ni policija.
- od opstine Novi Beograd do Brankovogo mosta pored palate federacije (Srbije sada) postoji bar 5 ako ne i vise semafora.
i na svakom ima jako malo pesaka a lako se stvara cep.
opet i tu podzemni prolaz/ pasarela nadzemno trajno resava ukrstanje.
primedbe i resenja problema nije uopste tesko pobrojati,pitanje je da li, hoce i zeli neko da saslusa i sa razumom zapocne akciju osmisljavanja resenja na jedan ili drugi ili treci nacin.
ali da resi problem a ne samo usminka.
pod resenjem podrazumevam resenje uzroka zasto je negde cep, zagusenje, sporo prolazenje.
svako ko se ikada bavio saobracajem zna da je najveci napredak u brzini kretanja ako nema stajanja tj zaustavljanja. znaci sto manje semafora.
ziveo sam u gradu sa 3 miliona automobila koji ima 14miliona stanovnika i ima 3(tri) ukupno semafora u gradu.
ali ima oko 150 km autoputa unutar grada sa 6-8 traka, u nuzdi cak i 10 traka se formira na autoputu u gradu.
od toga ima 3 autoputa na sprat, na etaze.
i pri takvim kapacitetima ima guzvi, ima problema ali se i mnogo brze prelazi 15km po gradu nego sto je to u Beogradu.
prosle nedelje sam imao prosek kretanja autom po suvom vremenu, odlicni uslovi od nekih 17minuta za oko 3000 metara predjenog puta.
ili 4 minuta za 1km voznje priblizno.
sporije od pesaka.
na Novom Beogradu gde mesta za izgradnju i prosirenje saobracajnica ipak moze da se nadje.
deonica od opstine N Bgd do Brankove ulice.
prosetaj i priupitaj gradjane tu gde su uvedene zone u stambenim reonima Novog BG koliko su zadovoljni.
nije tesko izaci iz kruga dvojke, valjda.
pravo pitanje je zeli li gradska uprava da resi saobracaj kroz izgradnju ili kroz pricu.
mostovi su do sada puka prica.
u zadnjih 5 godina niti jedan jedini most nije izgradjen, niti zapoceta gradanja niti ista uradjeno osim administriranja/ samoreklamerstva i organizacije tendera za papire.
premali ucinak, i za mena a raspitaj se i saslusaj gradjane nasumicno pa ces saznati da nije usamljeno vidjenje rezultata rada uprave.
za kraj, obidji javnu garazu firme Parking servis na Obilicevom Vencu i probaj da platis parkiranje u automatu.
kusur od 5 metalnih dinara (jer papirnih 5 i ne postoji) ti mozda nece biti vracen iako je cena 35 dinara po satu i svaki neparni broj sati ima zadnju cifru u iznosu bas vrednost od 5 dinara.
automat ne prima kovanicu od 5 dinara (kao ni jednu kovanicu, zasto ??) pa ne mozes ni da uplatis tacan iznos.
o ljubaznosti osoblja da ne pricam.
za jedan grad koji misli i zeli da bude evropski nivo usluge grada (Pakring servis je gradska direktno upravljana firma) je blago receno nedostojan geografije.
mi kasnimo za Afrikom 20 godina..... danas u mnogo cemu, pocevsi od tako banalnih stvari.
ah da, garaza nije ni osvetljena adekvatno, zar je i to nedostizno komplikovano organizovati i resiti.
lift da ne pominjem ne da ne radi, nego niti ne postoji...
itd itd, duga je prica na svakom koraku gde puno posla treba uraditi.
ali neko mora i da zna sta je posao i kako to mora da funkcionise u jednom sistemu koji se naplacuje.
lepo je reci ideja i princip su idealisticki zamisljeni, a jos lepse je doziveti realizaciju ukupnog sistema saobracaja.
ne samo delica sistema koji se zove naplata.
to je najusavrseniji deo sistema, a ostalo kada ce da se usavrsi ???
ovde nije stvar kritika vec ociglednih stvari koje bodu oci svakom gradjaninu koji je bio negde po svetu i video kako moze da bude uredjeno, bilo da je zapad bilo da je jug planete.
a nasih gradjevinaca koji su sirom planete pravili saobracajnu infrastrukturu barem imamo dovoljno sposobnih i dovoljno brojnih da naprave i pasarele, i kruzne tokove, i ulice na sprat, i podvoznjake pa sve do tunela.
para ocito ima, a i krediti mogu da se dobiju.
znaci sta nedostaje, volja i/ ili znanje da se posao profesinaolnog upravljanja primeni.
gradom treba da upravljaju menadzeri a ne politicari, i tada ce ovakva tema biti izlisna, nece biti potrebe da se crta ocigledno i jasno vidljivo iz aviona.
kakve to veze ima sa tobom, ponudio si pomoc, ako treba mozes i copy/ paste na adrese gde mislis da ima ikakvog efekta da ce neko razumeti sustinu.
ako ne, barem imas stivo da sam razmislis da li je sve tako bajno i sjajno i bolje ne moze ista da se uradi po pitanju saobracaja kako je vec zadnjih 5-6 godina stanjeprice gradksih vlasti nepromenjeno.
Beograd ne moze imati iste kapacitete ulica u 2008.godini i 1968. godini.
tu sminkanje ne pomaze.
potrebni su temelji, citava mreza autoputeva uzduz i popreko grada, mostovi bar 10tak, tuneli, efikasan javni saobracaj koji ide na najkasnije 90-120 sekundi na svakoj liniji, treba da bude udoban, tacan uz odstupanja do 10 sekundi od reda voznje.
tek tada ce automobili pojedinaca prestati da imaju funckiju i vaznost koju danas imaju, kao i potreba da se mora koristiti automobila ako se zeli zavrsiti iole uspesno vise poslova u toku jednog dana na raznim krajevima grada.
ja cu biti dosadan vec, Beovoz na svakih 90 sekundi ili ajde ako bas ne moze na svakih 200 sekundi i videce se koliko ce rado ljudi koristiti pogotovu zimi taj vid prevoza koji je vanredno brz kada radi.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by Bane®Vidi ogi. Nisi jedini stanovnik i posetilac ovoga grada, a isto tako nisi jedini koji je obdaren čulom vida. Ne moraš uopšte da nam prepričavaš situaciju, nije ovo radio-drama. Ili prijatelju uzmi pa napiši kako bi ti rešio probleme ili se, kao što već rekoh, iseli na periferiju.
Comment
-
-
Brick i dalje si van teme... Tvoje pisanje, nazalost nema veze sa temom o sistemu parkiranja, ali nikako to da prihvatis. Napisao si "sitno pismo" o problemima saobracaja na forumu i sta sada...nista...izduvao si se pred tastaturom i pomislio "al sam mu napisao..." Ja nisam adresa koja to resava (rekao sam da mogu da ti pomognem), tako da ako zelis nesto da promenis moraces to da uradis kako procedura nalaze. Tvoj imperativni ton kako bi ja trebalo nesto da vidim i obidjem shvatam da si se malo iznervirao ili si bio nepazljiv dok si pisao "sitno pismo". Ocigledno da od jalove kritike ispred monitora nema nista. U svakom slucaju gde god budem mogao raspitacu u vezi tvojih predloga, nije problem i ne mrzi me...mada si gomilu toga mogao da prodiskutujes ranije na javnim raspravama gde dolazi dosta likova kao sto si ti. Mi smo u nasoj opstini uspeli neke stvari da promenimo u vezi zoniranja jos dok je to bilo u planu. Na zalost, nismo uspeli sve...i ja smatram da recimo Vlajkoviceva ulica mora da bude crvena zona itd...Nigde nisam pisao da je nesto savrseno, pogotovo sprovodjenje nekih mera, ali sam hvalio sistem parkiranja. Nista vise, nista manje, tako da je tvoje imputiranje da ja pricam da je sve bajno i sjajno je smesna. Kao sto je i ocigledno da je zonski sitem parkiranja veliki napredak i da je doneo poboljsanje.
Ako si toliko bezvoljan (sem kuckanja) da pokrenes nesto po tom pitanju, barem nemoj da te mrzi da glasas na sledecim lokalnim (i svim ostalim) izborima, mozda dodju neki koji su tebi po volji, ako takvi postoje, pa se nesto promeni na bolje jer citajuci tebe izgleda da gore ne moze biti.
Comment
-
-
Jel se naplacuje parking na Zemunskom keju na onom malom parkingu kod kafane Vatrenka i onaj drugi izmedju zgrade i Elektodistribucije? Preko puta je uvek naplacivan ali mislim da je to bilo na divlje, sad ga naplacuje Parking Servis a ranije je Komunalno Preduzece Zemun.
Comment
-
-
Ja nisam adresa koja to resava (rekao sam da mogu da ti pomognem)
verujem da jako dobro mozes da razumes o cemu je pisano i da shodno tome mozes ako imas volje i da prezentujes adresi koja to resava.
nije namera nikakvog imeprativnog tona kako si ti shvatio, preformulisao bih u molbu da iskazes slobodu razmisljanja i da priupitas ljude iz zivota, krajnje korisnike sistema parkiranja van centra grada za ovaj novi sistem tek uveden.
ako si se ti nasao licno pogodjen, ili ne daj boze uvredjen, evo ja ti se izvinjavam javno.
problem odvijanja saobracaja je neodvojiv od problema parkiranja.
takodje i problem masovnog transporta je neodvojiv od problema upotrebe privatnih vozila u ovolikom broju.
nikakav parcijalni sistem taksa, zona ili slicnih adminitrativnih poteza perom ne resava osnovu, sustinu- uzane ulice malog kapaciteta, slaba protocnost, premali broj parking mesta za dati realni postojeci broj stanovnika odnosno njihovih vozila odnosno njihovih transportnih potreba.
Novi Beograd ili Zemun nije pogodno mesto za zoniranje parkinga jer je sasvim drugacija saobracajna infrastruktura od kruga dvojke, i ima daleko sire ulice, daleko vise prostora za izgradnju.
problem rasta Novog Beograda se resava izgradnjom pratece infrastrukture a ne naplatom taksi radi gusenja postojeceg obima upotrebe.
ukazujem ti da porazmislis o tome da se resenje fokusira na razvoju i izgradnji infrastukture (dao sam obrazlozen predlog nekih mogucnosti) a ne stezanju kaisa da se normalan zivot zaustavi i vrati na obim (i nacin) potreba iz 60tih godina proslog veka sa ulicama pravljenim za 10 puta manje automobila.
nikakve takse kojima je cilj da su ugusi aktivnost gradjana i privrede nece biti trajno odrzivo resenja.
ma kakav da je sistem naplate, sve i najbolji na svetu, i najbolje zone odredjene to je samo privremeno za godinu dve, tri eventualno resenje.
e kada se pojavi neko ko razume da upravljanje gradom podrazumeva pre svega ulaganje u razvoj taj ce dobiti moj glas i poverenje.
ova vlast je izgubila moje poverenje da zeli dobrobit gradjanima jer nije uradila ono sto je obecala po pitanju razvoja saobracajne infrastrukture i pre svega kapaciteta.
u gradu sada jeste bolje i lakse parkiranje, sistem naplate je poboljsan. nakon toga sledeci korak je sredjivanje infrastrukture a ne uvodjenje naplate tamo gde nema razloga.
koji su argumenti zasto je potrebno prioritetno naplatiti upotrebu sirokih novobeogradskih bulevara ?
bice izbora pa ce se videti hoce li gradjani nagraditi ili biti protiv namera da se ceo grad pretvori u zone i naplatu taksi kao sto je proces sirenja zona i na periferiju gde ne postoji problem parkiranja.
mudriji ce bez muke zakljuciti unapred, oni koji ne uspevaju da vide unapred bice iznenadjeni misljenjem gradjana
jos jednom,
parkiranje je posledica neizgradnje grada shodno porastu broja stanovnika i obimu trasnportnih potreba.
parkiranje kao problem nije posledica loseg, dobrog ili najboljeg na svetu sistema taksi i naplata.
problemi se trajno resavaju otklanjanjem uzroka a ne posledica.
tako jednostavan odnosvolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
nikakav parcijalni sistem taksa, zona ili slicnih adminitrativnih poteza perom ne resava osnovu, sustinu- uzane ulice malog kapaciteta, slaba protocnost, premali broj parking mesta za dati realni postojeci broj stanovnika odnosno njihovih vozila odnosno njihovih transportnih potreba.
Novi Beograd ili Zemun nije pogodno mesto za zoniranje parkinga jer je sasvim drugacija saobracajna infrastruktura od kruga dvojke, i ima daleko sire ulice, daleko vise prostora za izgradnju
ova vlast je izgubila moje poverenje da zeli dobrobit gradjanima jer nije uradila ono sto je obecala po pitanju razvoja saobracajne infrastrukture i pre svega kapaciteta.
bice izbora pa ce se videti hoce li gradjani nagraditi ili biti protiv namera da se ceo grad pretvori u zone i naplatu taksi kao sto je proces sirenja zona i na periferiju gde ne postoji problem parkiranja.
mudriji ce bez muke zakljuciti unapred, oni koji ne uspevaju da vide unapred bice iznenadjeni misljenjem gradjana
Inace, sem toga sve sto si napisao mogu da potpisem.
Comment
-
Comment