Pa ako je vrsio nelegalne radnje onda me ne cudi sto ga gone,zato mi govorimo ovde o carinjenju motora da nebi doslo do krivicnog gonjenja itd...
Prepakivanje stranca u auto na domace table (ali legalno)
Collapse
X
-
Imam i ja pitanjce u vezi ovoga svega, sta ako je motor u kolima strancu u Bg sada, a hocu da ga ocarinim i sve bude legalno? Mislim, kako da ucinim da bude sve legalno?Spediter muvara, ili da trazim ipak motor u inostranstvu i da ga uvozim na tenane?
Hvala na pomoci
Comment
-
-
Imas 2 opcije (tako su i meni pricali) Jedna je da odes u bosnu kupis neki blok nakucas tvoj broj i onda to uvozis u zemlju kao sebi. Ili ti ostaje da ides kod speditera platis malo vise (citaj stavis u kovertu malo para) i oni ti sve srede.VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
a koja je fora ako motor kupim ovde od auta koji je bio havarisan. dakle, slupanu skoljku kupio neko tamo nebitan a otao motor. i ja sad taj motor kupim i ocu da metnem u svoj auto. recimo ima ovih stor asturaju kola i prodaju motore razne, sta se radi u tom slucaju?deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Originally posted by zverkoa koja je fora ako motor kupim ovde od auta koji je bio havarisan. dakle, slupanu skoljku kupio neko tamo nebitan a otao motor. i ja sad taj motor kupim i ocu da metnem u svoj auto. recimo ima ovih stor asturaju kola i prodaju motore razne, sta se radi u tom slucaju?
Mene je inace carina za motor 2.0 izasla 170 evra.
Comment
-
-
Originally posted by zverkoa koja je fora ako motor kupim ovde od auta koji je bio havarisan. dakle, slupanu skoljku kupio neko tamo nebitan a otao motor. i ja sad taj motor kupim i ocu da metnem u svoj auto. recimo ima ovih stor asturaju kola i prodaju motore razne, sta se radi u tom slucaju?
Koja je procedura da se taj motor uvede u saobracajnu?
Comment
-
-
^
Konkretno, nasao sam blok motora koji je drugar imao u garazi dugo vremena zajedno sa klipovima, radilicom, glavom - sve rastureno po policama... taj blok nije bio u auto najmanje 10 godina tako da pronaci sasiju gde je taj blok motora nekada bio ugradjen je jednostavno "mission impossible"...
Sta je resenje u takvoj situaciji??? Ja blok kupujem kao rezervni deo, kao sto cu kupiti i glavu, radilicu, klipove, karter...
Comment
-
-
Recimo ti si kupio taj motor, neko drugi ostatak auta sa papirima,
ako je taj ubacio drugi motor i pravilno ga zaveo, bilo da je taj drugi motor bio sa domacim papirima ili stranac pa ga ocarinio, onda je taj motor sto je sada kod tebe morao da odjavi i da dobije neki papir.
Ali, mislim da su cesci slucajevi gde se broj motora prekuca, pa ti sada iako imas regularan motor ne mozes sa njim nista da uradis, jer motor sa istim tim brojem vec postoji, A mogao bih samo da napravis probleme tom koji je kupio ostatak auta.3SG(T)E EXPERT
MAN service
Comment
-
Comment