Prepakivanje stranca u auto na domace table (ali legalno)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Urzikic
    CBC Početnik
    • 07.03.2010
    • 1
    • Majdanpek

Re: Prepakivanje stranca u auto na domace table (ali legalno)

Imam Fiat Uno 1.7 D.1989god uvezen jos pre 7-8 godina,motor je carinjen jer je ubacen na drugu sasiju jos onda.pa sad me zanima dali ja mogu da carinimm tu sasiju?imam sve papire za nju ali neznam jeli to izvodljivo?

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Legalno ne možeš, jer je šasija prokrijumčarena kad je ušla u Srbiju pre 7 godina. Ti papiri koje imaš, ako su novijeg datuma, verovatno su falš, a ako je odjavljeno vozilo pre sedam godina, morao bi da vratiš preko grane i propisno uvezeš. U tom slučaju, pitanje je, kako ćeš sa motorom? Nisi napisao poreklo šasije, da te cela ujdurma ne dođe kao sv. Petra kajgana.

Comment

• JaMaL
        CBC Senator XXL
        • 14.04.2007
        • 448
        • JaMaL

Konkretno, nasao sam blok motora koji je drugar imao u garazi dugo vremena zajedno sa klipovima, radilicom, glavom - sve rastureno po policama... taj blok nije bio u auto najmanje 10 godina tako da pronaci sasiju gde je taj blok motora nekada bio ugradjen je jednostavno "mission impossible"...
        Sta je resenje u takvoj situaciji??? Ja blok kupujem kao rezervni deo, kao sto cu kupiti i glavu, radilicu, klipove, karter...
        radio sam upravo to... sasija ti ne treba fizicki... samo papiri od automobila [saobracajna i vlasnik istog] ... blok posto ima broj na sebi mozes da stavis u auto samo sa papirima iz ljermontove za blok/motor... tj. drugar ti prvo ode sa saobracajnom u ljermontovu i odjavi automobil , rastavi sasiju i motor... onda sastavite ugovor o kupoprodaju motora , platis takse itd... i sa tim ugovorom ides u sup svoj da ti kazu gde ides na atest ili tehnicki da bi ubacio taj broj u saobracajnu svoju...

Comment

• somi_kac
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2009
          • 796
          • Kać

Ne trebaju papiri stranca, ne treba nista. Samo da imas 160 Eura i da izdiktiras broj motora, to je sve.
          OPEL Astra 1.6i
          OPEL Kadett 1.6
          ŠKODA Favorit

Comment

Working...
          X