Fiat i ePER ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • low rider
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2006
    • 613
    • Beograd

Fiat i ePER ?

Drug je uzeo Brava 1.2 16V, kada sam proverio broj sasije u ePER-u ispostavi se da je auto napravljen 1996. a trebalo bi da je 2001. godiste.

To je nemoguce jer se taj motor ugradjuje u Brava tek od 1999. Broj motora se slaze sa tom sasijom po podacima iz ePER-a. Ko sad koga tu laze ?

Meni se cini da eper nije u stanju da proceni godinu prozivodnje za ovaj auto, koliko god da to cudno zvuci jer je '96. nemoguca. Sta kazete na ovo?
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

da nije auto dosao iz italije???
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• mishio
      CBC Senator XXL
      • 29.05.2007
      • 1204

hmmm kucan motor ?

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...tesko [ da ne kazem nemoguce ] je da ePER pogresi...
        Ae, ako hoces, daj taj VIN preko PP, da ukucam na nekoliko verzija ePER-a...

Comment

• low rider
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2006
          • 613
          • Beograd

moja greska nije pisalo motro 1.2 vec 12v, motor je 1.4, prepakovano

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

e pa to je, menjan motor 1.2 16v ide od 99te, tu se neko igrao .. pogledaj stakla da nisu izgrebana ako nisu onda uporedi, ja dosad nisam video da eper gresi ..

Comment

• low rider
              CBC Senator XXL
              • 03.04.2006
              • 613
              • Beograd

U zurbi sam pisao jer sam isto vreme sa njim razgorvarao preko telefona, i nisam mogao da verujem, jer o tome se prica ali kada vam se desi, dobro njemu, ali i ja sam !@$%^#$...

Znaci eper kaze '96 1.4 12v motor, a sobracajna 2001. 1.2 16v, pod haubom je 1.2 16v.
              Nije me jos zvao jer mu je otac uzeo auto da vozi, ali kaze da ne veruje da je '96, deluje mnoogo mladje.

Reci te mi kakav je status takvog auta, legalno, nelegalno, polulegalno, sta se radi u praksi ?
              On sumnja da je stranac kome su stavljeni papriri i brojevi od tog starijeg 1.4 '96. Mora da je sve jako kvalitetno uradjeno jer je kupovao sa covekom koji inace prodaje polovnjake, mislim nije mutav da ga lako predju.

@ada da cini mi se da mi je juce u nekom razgovoru rekao da je nedavno uvezen iz italije ovo mu je prva registracija kod nas ili tako nesto...kupio od vlasnika

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

uhh pa taj koji je isao je imao 10nacina da vidi km, od nalepnice u kaseti za airbagove, stakala, pojaseva, pepeljara.. to kako izgleda nema veze sa tim koje je god .. sta pise u saobracajnoj ? bice pre da je skoljka legalna sve i da je motor samo ubacen naknadno. Sta raditi ne znam, pokusati prvo kontakt sa prodavcem i njemu se obratiti, jer se plasim da ako prijavi u 29tom da ce ostati bez auto i samo on ispastati ako je nesto muljano .. to ti je klasicna prevara ..

nego reci mi, kakva mu je tabla, jel i ona menjana ? tj jel digitalna km ili klasicna ? tu ces znati dal su samo papiri ili je stvarno 96to sasija ..

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

...ukucaj mu VIN ovde :
                  http://coordinamento.mininterno.it/serv ... he_ing.htm

Tamo gde pise ''Serial Num.''

Comment

• low rider
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2006
                    • 613
                    • Beograd

Hm, ne znam kakva mu je tabla ne javlja se... Koliko se secam bile su 2. vrste stara analogna, nova sa digitalnim brojacem Km, i bila je neka sa polukruznim cajgerima, isto digitalna ali cini mi se isla i pre '99...

Proverio sam mu VIN na tom sajtu i kaze da im nije u evidenciji ukradenih vozila.

Hvala na savetima, pa cu vam javiti sta bi na kraju. Ako je samo zamenio motor i promenio broj to bi mozda bilo i najmanje strasno, sta znam...

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

Originally posted by low rider
                      ...i bila je neka sa polukruznim cajgerima, isto digitalna ali cini mi se isla i pre '99...
                      Moja bivsa Brava 1.6 je imala polukruzne cajgere, sa digitalnom kilometrazom, i bila je godiste jun 1998....

Comment

• low rider
                        CBC Senator XXL
                        • 03.04.2006
                        • 613
                        • Beograd

Nova tabla, sa lcd displejom za kilometrazu. Saobracajna kao sto rekoh.

Najgore od svega, s obzirom da ljudi nikada nisu culi za eper i sl. sumnjaju u njegovu validnost, jer na pairu je sve savrseno ispravno, treba im uverljiviji izvor za tvrdnju o mutljavini od slike na monitoru pogotovo za prodavca.

Recite mi gde se jos moze proveriti legalnost ili potvrditi ovaj podatak iz ePER-a, a da nije policija=automatsko gubljenje kola. Da li se moze obratiti delti ili ne znam vec kome za proveru br. motora i shasije ?

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Mogla bi Delta, ali verujem da je ovo iz ePer-a pravi podatak.
                          Najgori scenario je da je automobil stranac bas onako kako si rekao...
                          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• stefanves
                            CBC Senator XXL
                            • 10.12.2006
                            • 1351
                            • BG

ePer ne gresi, znam iz iskustva
                            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• low rider
                              CBC Senator XXL
                              • 03.04.2006
                              • 613
                              • Beograd

Originally posted by neshaoct
                              Moja bivsa Brava 1.6 je imala polukruzne cajgere, sa digitalnom kilometrazom, i bila je godiste jun 1998....
                              Ova ima polukruzne cajgere sa digitalnom kilometrazom, kada se takva tabla ugradjivala bravo/brava, ne mogu da nadjem taj podatak ?
                              Na prozorima je br. 1 sto sugerise da su iz 2001. godine, zar ne ?

Na pojasevima i pepeljari postoje brojevi, procitao mi je ali ne znam da ih istumacim za Fiata, da li ti br. nose neku korisnu informaciju ?

I jos jedno pritanje gde se tacno nalaze brojevi shasije i motora kod ovog fiata ?

Hvala

Comment

Working...
                              X