PEUGEOT 605 SV24 3.0 - iskustva i misljenje o ovom modelu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CannoN
    CBC Senator XXL
    • 15.09.2007
    • 485
    • Beograd

dandzaman

Ja nisam rekao da to nije problem a kakva bi kazna bila zavisi od dosta faktora dok krivicnih elemenata mislim da nema jer nije on budzio papire nego mu je tako auto prodat pa on za to moze i da ne zna.
    U svakom slucaju ja nisam sudija a verujem ni ti pa je bezveze spekulisati o tome a kamoli gadjati se preciznim ciframa.

Takodje ne moras da citiras poruke neposredno iznad posta koji pises jer mu to dodje kao spamovanje sa obzirom da taj text nema upotrebnu vrednost u takvom kontekstu.

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Ima krivicnih elemenata. To sto neko nesto nije uradio na autu, a u vozilu postoje stvari koje nisu u skladu sa propisima ne oslobodja vlasnika/korisnika odgovornosti.

Ista pravna logika se primenjuje i kada se kupi kraden auto.

Comment

• dandzaman
        CBC Senator
        • 12.09.2007
        • 229
        • RockNrolla bg

@cannoN....cudi me da se javljas za post kad ocigledno pojma nemas...
        naravno da se ima krivicne odgovornosti jer ako se ustanovi da je motor radjen tj prekucavan a to se moze ustanoviti onda se pristupa logici da postoji duplikat u sabracajnoj dozvoli a samim tim i krivicna odgovornost bez obzira sto on moze da kaze da je motor kupio a nije sam prekucavao...

taj auto se slobodno i moze voziti na nacin na koji decko vozi...niko ziv ga nece proveravati...kao sto sam rekao nijedan pandur nece provaliti razliku izmedju motora...ali ako se kojim slucajem to desi onda...

sto se tice citiranja ne treba da mi objasnjavas pravila jer sam na forumima preko 5god i dobro znam pravila....

Comment

• CannoN
          CBC Senator XXL
          • 15.09.2007
          • 485
          • Beograd

A koji to drzavni mehanizam stiti kupca od kupovine ukradenog auta?

Ne moze biti krivicnih elemenata prema kupcu vec prema prodavcu jer on cini prevaru time sto je falsifikovanu saobracajnu predstavio kao original i time obmanuo kupca.

Takodje ako mi je nesto u kolima promenjeno pa je sada nezakonito sud da bi me krivicno gonio mora prvo da utvrdi da sam ja tu izmenu ucinio a ne neki vlasnik pre mene ili trece lice.

Comment

• CannoN
            CBC Senator XXL
            • 15.09.2007
            • 485
            • Beograd

dandzaman

Nisi ti ovde da procenjujes ko ima pojma vec da argumentujes ako mislis drugacije.

Ako vec znas pravila mogao bi i da ih se pridrzavas a ako si na forumu 5 godina otkud da si se prijavio tek prosle godine i imas samo par postova?

Pun si kontradiktornosti a i to sto si rekao za pandure je cista obest tj. vredjanje - malo ko je tolika naivcina da ne razlikuje V6 od R4.

Ja nisam pravnik ali znam da i pravnici ponekad imaju oprecna tumacenja iste stvari(pogotovo oni koji se bave politikom) pa iznosim svoja zapazanja i ocekujem tudja ne da bih tebe ubedio vec da bih sebe preispitao, verifikovao ili korigovao.

Comment

• dandzaman
              CBC Senator
              • 12.09.2007
              • 229
              • RockNrolla bg

nisam rekao na ''forumu'' nego po ''forumima'' a ako mislis da je ovo jedini forum ove tematike na nasem govornom podrucju tek onda pojma nemas a ako pominjes ovo na nacin na koji si pomenuo onda sam siguran u to...ako uzmes u obzir i to da sam mozda bas na ovom forumu mozda bio pod drugim nick-om tek onda si u zabludi za svoje reci pravis se pametan...a da ne pominjem to da sam greskom citirao poslednji post...u svakom slucaju da ne filozofiram mnogo...pandure ne vredjam jer imam dosta ljudi u policiji i argumentovano tvrdim svoje reci...pogotovo sto su oko mene ljudi imali negativna iskustva sa stvarima koje su izgledale prosto...sa zakonom drzave u tranziciji se nije igrati jer su zakoni puni rupa pa i nas saobracajni...
              ako mislis da neko stiti kupca u punoj meri kod nas onda si u zabludi niko te ne stiti...ako imas tim advokata da te brani kad ti se nesto slicno desi mozda i nadjes dobar izlaz sebi a ako ne onda nije frka ali onda ne bi bio ovde na forumu sa pitanjem sta raditi zar ne??
              samo nemoj davati laznu nadu decku i razbibrigu te vrste da mu niko ne moze nista ako uradi to sto je uradio...ako je kupio kola sa tom greskom po zakonu je to odmah trebao prijaviti a ako vec nije automatski postaje saucesnik...
              ako mislis da i laik moze prepoznati razliku medju motorima koje si naveo odmah cu te demantovati tako sto cemo izaci na terazije i napraviti anketu medju vozacima koje cemo nasumicno zaustavljati...
              gresis...ali svejedno drago mi ja da ucestvujem na forumu u ovakvoj diskusiji...pozz svima

Comment

• CannoN
                CBC Senator XXL
                • 15.09.2007
                • 485
                • Beograd

Iskreno te savetujem da se vratis tim ostalim forumima.

Comment

• dandzaman
                  CBC Senator
                  • 12.09.2007
                  • 229
                  • RockNrolla bg

poslusacu tvoj savetP xaxa ok care vazi...uzivaj

Comment

• CannoN
                    CBC Senator XXL
                    • 15.09.2007
                    • 485
                    • Beograd

Takodje, pozdrav.

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Bilo kakav podatak u saobracajno koji neodgovara papirima u supu ili stanju na vozilu povlaci krivicnu odgovornost i oduzimanje voizla.

U Srbiji se voze podmladjeni automobili, manje kubikaze i divljih motora.

Da ce policajac gledati nece u 99% slucajeva onih 1% zavrsi u zici u 29tom ili ispred Supa na Novom Beogradu ili u Kod gazele. Ko neveruje da uzimaju automobile onda nek proseta naprimer do Gazele - Sarajevske. Danas su tamo 1 BMW X5, 1 Pasat iz 89-90, jedan citroen XM, nekoliko golfova II. Svi su tamo zbog neispravnih papira...

Ja znam da se jedan eskort voza sa 1.3 dizel motorom bar po saobracajnoj i bar jedan E34 BMW za 1.8 dizel motorom. Vlasnici voze ta cuda vec 10tak godina i redovno idu cak i na tehnicki...

Ja licno nevolim takve akcije. Kad me zaustave mogu da me uhvate za one poslastice (hebemu misa recnik foruma)....
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• forster
                        CBC Senator
                        • 24.04.2007
                        • 244
                        • Beograd

Mislim da ako korisnik kupljenog ako se dokaze da je znao za prevaru spada u saucesnika... Ato je isto krivicno delo...isto kao i prikrivanje izvrsenja istog. Nisam pravnik ali mi se samo cini tako.
                        1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
                        2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
                        3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

To je ona opcija savesnog kupca, epilog je da auto u svakom slucaju ide u zicu...
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• nnad
                            CBC Veteran
                            • 16.01.2008
                            • 171
                            • pancevo

ako moze informacija koliko kw ima taj 3.0 motor ?

Comment

• forster
                              CBC Senator
                              • 24.04.2007
                              • 244
                              • Beograd

147 KW - 200hp
                              1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
                              2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
                              3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

Working...
                              X