Pravilnik o kontroli i merenju brzine motornog vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Pravilnik o kontroli i merenju brzine motornog vozila

Tako nesto mora da postoji...
    Kako doci do toga ?! Precesto mi se desava da me zaustavljaju na neadekvatan nacin, iskacu iz grmlja, stoje na izlazu iz krivine, pa cak skrivaju i auto u grmlje, iza zive ograde, kamiona...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

A shto mislish da je neadekvatno ako "iskachu iz grmlja" i "iza zhivih ograda"? Mislish li tu na sebe (neprijatno iznenadjenje) ili shta? Stvarno me interesuje...

Pogledaj pod "Zakonska regulativa" na linku ovde, ako uopshte ima regulative koja takve stvari obradjuje:

http://www.bmw.tv

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Mislim i na sebe i na njega. Prvenstveno na sebe ... ako iskoci iz zbunja rizikuje da ga zgazim ili da se skrsim izbegavajuci ga.
      A nisam siguran ni da sam obavezan da stanem policajcu koj imase a nema vidljivih patrolnih kola u blizini... Kako da znam da je on zaista pandur ? Zato sto ima uniformu i lolipop? Bar to nije tesko nabaviti...

Neki pravilnik postoji, koliko je obavezujuci po njih to ne znam, ali me sve interesuje...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

Negde sam procitao da kada se vrsi kotrola saobracaja,patrolni policijski automobil mora da bude vidno parkiran horizontalno pored puta,e sad da li je to bilo u nekim novinama ili sam nasao na netu to stvarno ne mogu da se setim.Sto se iskakanja iz zbunja tice narocito prilikom merenja brzine,to u zakonu nije precizirano pa ispada da to smeju da rade.
        Neko uputstvo verovatno postoji ali gde se moze naci,e to je pitanje

Comment

• StudentBGD
          CBC Senator XXL
          • 18.12.2007
          • 1027
          • Beograd

Meni je tako jednom iskocio iz zbuna na starom putu za SU, prvo sam ga zamalo pregazi jer je izleteo bukvalno 20-ak metara ispred mene, a onda sam se jos i vracao u rikverc...
          Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

policijski automobil mora da bude vidno parkiran horizontalno
            Znaci pod uglom od 90 st. u odnosu na put.
            Pa oni i stoje tako , samo sto su sakriveni izmedju dva slepera ili izmedju drvenih naslaganih gajbica i dok ne stanes tacno naspram njih ne vidis nista!!
            Uostalom, cemu radar ako ga svi vide.
            Izgleda da "iskacu" samo u BG, ja nikad nisam doziveo iskakanje.
            Mozda iskacu samo prolupatoru , mozda je nesto licno...
            Originally posted by Valent Vudriga
            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Poenta radara i jeste da ga svi vide, njihova namena je kontrola saobracaja i povecanje bezbednosti, pre svega odvracanjem od pravljenja prekrsaja - koji je bolji nacin za postizanje tog cilja nego da se radar vidi? Medjutim, poenta nasih radara je pre svega uzimanje novca, pa onda neka nazovi bezbednost.

Patrolno vozilo mora da bude parkirano na vidnom mestu, bez prepreka (tipa slepera i drveca), da ima dovoljno prostora da se bezbedno moze zaustaviti vozilo iz saobracaja bez ugrozavanja drugih ucesnika, i mora biti obelezeno cunjevima.

Pokusajte sve to da ispricate i objasnite njima ili Sudiji...
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• NemaN
                CBC Senator XXL
                • 29.11.2004
                • 1560
                • munze

u zemunu,nbgd i na brankovom u oba smera se pojavilja se bela golf 2 koja unutra ima onaj radar sa video kamerom....veoma cesto su tamo tj za ova 3 dana koliko sam prolazio svaki put sam ih video, nekad i na 2 mesta do brankovog mosta....ponekad stoji i crni audi 80 iz kojeg iskacu panduri i zaustavljaju

kakva je fora sa civinim vozilima?
                I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• StudentBGD
                  CBC Senator XXL
                  • 18.12.2007
                  • 1027
                  • Beograd

KAo sto 206 kaze - da uzmu pare, jer ti pomislis kako to nije murija i ne vozis po ogranicenju...
                  Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Next
                    CBC Član
                    • 11.12.2006
                    • 48
                    • Beograd

Odlicna dojava (za civilna vozila)...odo ja da mete'm znacku i zaradim koju kintu veceras... =]
                    Ulice su brze pa smo i mi brzi...

Comment

• ĆOMI
                      CBC Senator XXL
                      • 31.08.2006
                      • 1705
                      • Braće Jerković,Vozd
                      • Stilo JTD 16V

U Bugarskoj npr,sva policijska kola koja stoje pored puta,sa ili bez radara,obavezno imaju upaljenu rotaciju,i danju i nocu,i nikad nisu sakriveni kao kod nas,vidis ga sa 2km(figurativno),nocu pogotovo...Tako bi i nasi trebali,ali moze im se...
                      OPEL CLUB SERBIA

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Imao sam par vrlo neprijatnih situacija s iskacucim policajcima, pa zato pitam ...
                        Znam da policija iskljucivo radi po PS-u, da se svaka inovativnost suzbija u korenu i da za sve postoji pravilo.
                        Zato me to pravilo i zanima .. da li je to nesto obavezno ili je samo preporucljivo i sta patrola mora da ispuni prilikom redovne kontrole brzine u saobracaju ?!
                        Ova dvojica organa na CBF-u nisu saobracajci pa njih ne vredi ni da pitam ... ?

prolupator.mojblog.rs

Comment

• low rider
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2006
                          • 613
                          • Beograd

Savska magistrala posto prodjete raskrsnicu na Adi kod OMV pumpe. Ogranicenje 80, tri trake + zuta traka, dakle komfornije od auto puta ljudi se zalecu. Znaju biti oko km od te raskrsnice, auto im nikada ne stoji u zutoj traci vec ga popnu na travu i to iza onog velikog znaka sa pravcima koji je 5x5 ili bilborda.

Ista lokacija kontra smer, josh shire mislim da je 4 ili 5 traka. Juce sam video novu stvar policajac motociklista sa radarom naslonjen na znak kao oslonac nema shansi da ga iko primeti. Ili patrola ali uparkirana u sporednu ulicu, istina nocu uglavnom rade samo alko testove ekipi koja ide sa Ade.

Jos jedna inetresantna stvar u Vojvode Misica opet kod Ade, isao sam pesaka pa primetio, radarska kontorla, dan i svi ih jasno vide. Cela kolona koci u dolasku ka njima i kako prodju nagaze, a drugi saobracajc meri radarom u odlasku , retko ko pogleda u retrovizor.

Nesto sto sam primetio na magistralama i auto putevima u Spaniji, nigde klasicne patrole sa radarom. Ali niko ne zna gde se tacno nalaze automatski radari, ima ih mnogo, stalno ih premestaju, i kada vam u sanduce stigne portet u boji, jako zaboli. Svi voze po PS-u.

Nije odgovor na prolupatorovo pitanje, ali da mozda bude od korisiti nekome.

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

Originally posted by low rider
                            Savska magistrala posto prodjete raskrsnicu na Adi kod OMV pumpe. Ogranicenje 80, tri trake + zuta traka...Ista lokacija kontra smer, josh shire mislim da je 4 ili 5 traka...
                            Presekao sam se sad u subotu kad sam ih video...
                            Krenuo sam do Inter-a...
                            I kao sto ti kazes, 4 ili 5 traka, i ja odmah u krajnju levu, i gas...Ali, onda
                            tek vidim Peugeot 307 kako stoji sa strane...malo pre semafora...
                            Stojim, i sve gledam onog pandura u Pezou, i samo cekam da mi pokaze ''mesto za parkiranje''...

Srecom, izgleda da samo sto su zaustavili neki auto, jer lik iz tog auta tek daje dokumenta...
                            Otvori semafor, i ja polako...sa 40 km/h se udaljim...
                            p.s. I jos prazan grad, nema nigde nikoga, a oni nasli da vrse pojacane kontrole...

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Taj deo kod ade sa gomilom traka bas mami stiskanje gasa.
                              Idealno za uzimanje love...

Comment

Working...
                              X