Astra G benzinac 2001 god, motorno ulje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • racimegacar
    CBC Početnik
    • 07.10.2008
    • 7
    • indjija

Astra G benzinac 2001 god, motorno ulje

Pozdrav, zanima me koje ulje uzeti za astru g 1.6 16v 2001 god. Do sada sam sipao GM 5-30w, ali ovde citam svasta, za zimu jedno, leto drugo... sintetika, polusintetika, Likvi moli...
    Sta mislite sta uzeti, citao sam da ova zima nece biti -20,-25 kao prosla, koja je vasa preporuka?
    Izvinite ako smaram, mozda je i bila vec ova tema...
  • Vladd
    CBC Senator XXL
    • 09.07.2006
    • 581
    • NBG

Nema nikakvog razloga da menjas ulje koje vec koristis. Nakon 100000 predjenih km, uz redovne zamene ulja i filtera, mozda treba da razmotris opciju 5W-40, ekvivalentnog ili veceg kvaliteta, ali otom potom..

Poz

Comment

• racimegacar
      CBC Početnik
      • 07.10.2008
      • 7
      • indjija

Hvala, poz.

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Lepo.
        Vladd me preduhitrio i rekao (skoro) što bih i ja.
        Možda bih samo "malo ranije" (čitaj odmah) prešao na 5W-40.
        Koje? Bilo koje originalno! (API SM i ACEA A3).
        To ti je za celu godinu (mada je i 5W-30 kao 10W-40; mislim da je 5W-40 ovde najupotrebljivije od -25 do +45°C).
        Dakle (zbog godišta i prešenih km) možete da koristite sve od 5W-30 do 10W-40.
        GM svakako nije najbolje ali može da prođe ili je čak i dobro (ako je sa Zapada za Zapadno tržište).
        Pozdrav!
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• racimegacar
          CBC Početnik
          • 07.10.2008
          • 7
          • indjija

Originally posted by expendable View Post
          Lepo.
          Vladd me preduhitrio i rekao (skoro) što bih i ja.
          Možda bih samo "malo ranije" (čitaj odmah) prešao na 5W-40.
          Koje? Bilo koje originalno! (API SM i ACEA A3).
          To ti je za celu godinu (mada je i 5W-30 kao 10W-40; mislim da je 5W-40 ovde najupotrebljivije od -25 do +45°C).
          Dakle (zbog godišta i prešenih km) možete da koristite sve od 5W-30 do 10W-40.
          GM svakako nije najbolje ali može da prođe ili je čak i dobro (ako je sa Zapada za Zapadno tržište).
          Pozdrav!
          Uzeo 5w40 Liqui Moly , nije bilo previse skupo(3600 din 5l).Samo da je original, lik iz radnje tvrdi da je od gen. zastupnika, neko iz Svilajnca.

Comment

• expendable
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2009
            • 3662
            • Bor

"Neko" bi trebao da bude Unimerc, iz Svilajnca (barem opštine, mislim da je Markovac u pitanju ... može biti i Velika Plana, opština). Uglavnom to je to.
            Niste napisali koje je ulje ali bilo koje LM je O.K. (u 5W-40).
            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Složio bih se da je LM dobro ulje, trenutno ga trošim a pošto vidim da će ga izgleda biti i nadalje, mislim da će ostati u upotrebi
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• expendable
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2009
                • 3662
                • Bor

Ma dobra je "nemačka medicina" ... iako možda i nije najbolja!

Comment

• racimegacar
                  CBC Početnik
                  • 07.10.2008
                  • 7
                  • indjija

Originally posted by expendable View Post
                  "Neko" bi trebao da bude Unimerc, iz Svilajnca (barem opštine, mislim da je Markovac u pitanju ... može biti i Velika Plana, opština). Uglavnom to je to.
                  Niste napisali koje je ulje ali bilo koje LM je O.K. (u 5W-40).
                  ovo:

Motoröl, Additive und Autopflege: Mit über 4000 Artikeln für jedes Fahrzeug auf der Welt die richtigen Produkte.

Nisam spomenuo da imam plin...

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

A što ne bi moglo?
                    Za plin, naročito dobar izbor.

Comment

• oooo quattro
                      CBC Veteran
                      • 01.08.2007
                      • 126
                      • Zrenjanin

Ako do sada nisi imao problema sa GM uljem sipaj i dalje. Pod problemima mislim da ti se čuju hidro-podizači... U ovlašćenim opel servisima sipaju samo GM tako da: sipaj, redovno menjaj i ne brini.

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

@Vladd:
                        "Nema nikakvog razloga da menjas ulje koje vec koristis. Nakon 100000 predjenih km, uz redovne zamene ulja i filtera, mozda treba da razmotris opciju 5W-40, ekvivalentnog ili veceg kvaliteta, ali otom potom..."

A šta će da sipaju u GM (Opel) servisu? Da neće možda Ford ili BMW ulje?!~ (a sve zajedno ih niko od njih ne pravi).

Comment

• Vladd
                          CBC Senator XXL
                          • 09.07.2006
                          • 581
                          • NBG

Heh, moram da odgovorim

A sta pa oni to uopste sipaju?
                          Samo onaj sto ga sipa verovatno ima uvida u sipanje, kakvi su nam servisi. Jos ako zamene filter, bice super.

Ovako se covek natovari znanjem i ne zavisi ni od raspolozenja ni od cenovnika servisera

Poz

Comment

• ragazzoni
                            CBC Senator XXL
                            • 24.02.2009
                            • 774
                            • Obrenovac i okolina
                            • Opel Omega 2.0i-16v

Zaista mi je interesantno odakle stiže to čuveno GM ulje? Ako neko zna,neka kaže. A da li je ono jedini i najbolji izbor.....ne bih se zakleo.
                            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Miha
                              CBC Veteran
                              • 16.06.2006
                              • 150
                              • Beograd

Šta bi bila dobra alternativa GM ulju?
                              Astra G Z16XE 2003 god. sa pravih 170.000 km.
                              U servisu sipaju GM 10-40W, ali ulje kao da se zamori posle 5000 km i pocinje da ga troši vise. Uslovi eksploatacije su nepovoljni jer je sigurno 70% grad, kad se zagreje ja sam već stigao na posao, kratke relacije...
                              Dok je ulje sveže, potrošnje skoro da nema, ali kasnije raste.
                              Auto tehnički potpuno ispravan, pa me i ta potrošnja ulja nervira. Znam da je ovaj motor poznat kao potrošač ulja, ali bi možda neko kvalitetnije smanjilo tu njegovu žeđ.
                              Pozdrav
                              ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
                              Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

Working...
                              X