Morao sam da otvorim ovu temu s obzirom na par nejasnoća. Elem imam dva kineska 2t benzinska trimera. Jedan zapremine 26cm3 (prenos sajla i služi za fine radove - trimovanje) a drugi zapremine 52 cm3 (kardan ,služi mi za vinograd i krčenje šume). U uputstvu za oba stoji oil mix ratio 1:25, tako pravim i nikad problem. Za manji koristim mineralna ulja a za veći stihl ulje. Na stihl 2T ulju stoji 1:50 za sve dvotaktne mašine, a u prodavnici stihl proizvoda prodavci govore koristiti taj omer i za kineske, ono što stoji u uputstvu odnosi se na stara mineralna ulja.
Prodavci a ujedno i serviseri kineskih trimera kažu mešavina 1:25
ili "Gorivo : mešavina (ulje) 1 : 25 ili Ulje 100ml ide na 4lit benzina. . to jest 2.5 % "
ili "mešavina 1 : 25 Obicno Dvotaktolom(1dl Dvotaktol 2T ulja na 2,5 litara benzina)
PREPORUCENO! sipajte 100ml STIHL 2t sinteticna ulja na 5 litara benzina. (1:50).
Zaključak je da ni oni nisu sigurni u potpunosti.
Moje pitanje:
Ovo je uputstvo za model od 52 cm3 (deo koji se odnosi na mix ratio)

Prodavci a ujedno i serviseri kineskih trimera kažu mešavina 1:25
ili "Gorivo : mešavina (ulje) 1 : 25 ili Ulje 100ml ide na 4lit benzina. . to jest 2.5 % "
ili "mešavina 1 : 25 Obicno Dvotaktolom(1dl Dvotaktol 2T ulja na 2,5 litara benzina)
PREPORUCENO! sipajte 100ml STIHL 2t sinteticna ulja na 5 litara benzina. (1:50).
Zaključak je da ni oni nisu sigurni u potpunosti.
Moje pitanje:
- Da li je stihl 2t ulje toliko dobro da može 2% umesto predviđenih fabričkih 4%?
- Kako kupujem stihl ulje što bih ga trošio duplo više ako ne moram? Želim da produžim radni vek trimera što je moguće više i nije mi problem ni da sipam 4% mešavinu (ne pišem ovo zbog neke uštede, čisto želim informaciju).
- Ako se fabrički omer (1:25) odnosi na mineralna ulja starije generacije što ne bih kupovao mineralni2T kada je znatno jeftiniji.
- Poštovati preporuku proizvođača motora ili ulja?
Ovo je uputstvo za model od 52 cm3 (deo koji se odnosi na mix ratio)

Comment