Zdravo forumasi,
Mene odavno zanima tematika pogona na 4 tocka, zanima me kako funkcionise i zeleo bih nesto vise da naucim o njima. Kada pominjem taj pogon, mislim generalno na putnicke limuzine, malo manje na SUv vozila. Dakle, tacnije torsen vs haldex, kako je to kod quattro-a, kakav je 4motion, skode takodje
kako je kod subarua, koji je najefikasniji i najrekativniji. Kako se aktiviraju osovina, da li je prenos konstantan na prednjim tockovima (npr haldex) ili u zavisnosti od asfalta se menja konfiguracija prenosa. Imam puno pitanja i ne znam tacno sta bih pitao prvo. [emoji847] Ali bih voleo da moj sledeci auto bude sa pogonom na sve tockove. Ako ste voljni pisite, bas bih voleo da prosirimo ovu temu i da detaljno pisemo o tome, tako da bilo sta ako znate ili imate iskustva meni bi iskreno puno znacilo da naucim, a verujem jos nekima takodje. Godinama vozim aute sa zadnjim vucom, a stvarno mi je zelja neki sa pogonom na sva cetiri.
Tako da raspisite se slobodno da ozivimo ovu temu i da je napunimo informacijama. [emoji4][emoji4][emoji4]
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Mene odavno zanima tematika pogona na 4 tocka, zanima me kako funkcionise i zeleo bih nesto vise da naucim o njima. Kada pominjem taj pogon, mislim generalno na putnicke limuzine, malo manje na SUv vozila. Dakle, tacnije torsen vs haldex, kako je to kod quattro-a, kakav je 4motion, skode takodje

Tako da raspisite se slobodno da ozivimo ovu temu i da je napunimo informacijama. [emoji4][emoji4][emoji4]
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Comment