ECU - DIY

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by Hic
    Originally posted by BOOST
    Ovo se ne moze napraviti ni sa jednim drugim ECU-om. Naime, izazivam svakoga ovdje da napravi istu stvar sa BILO KOJIM SVOJIM ECU-om, koji pozeli koristiti.
    Autronic SM4, motor je Hondin. Ovo je link, nadam se da radi. Velicina filma je 4.5mb.
    TRIONIC radi sa jednom celijom, sve ostalo je FEED , nema potrebe stvarati nedoumice, asambel je skorjen za taj motor i samo za taj motor. Cista reklama.
    Tuning TRIONIC sistema je upravo u izmeni asambla a ne granicnih vrednosti i ocekivanih vrednosti senzora. Jedan od razloga zasto postoje samo 2 coveka na svetu koji kroje asambl Trionica, jer imaju potpunu jonsku sliku sta se desava u motoru. Skidanjem npr lambda sonde nedolazi nodokakvih promena u termickoj emisiji ni u emisiji izduvnih gasova. Diagnosticki kod ce dati info o greski sonde dok mtor nece otici na Limp Home iz tog razloga jer je asabml potpun za upravo ovaj motor.

Nira sa druge strane je Open Source sistem koji nema asambla vec se mapiranjem stvaraju i koliko god deluje jednostavna za mapiranje zahteva puno vishe od tunera. Namenjena je za cisti motorsport gde su resursi neograniceni.
    Hm ako sam te dobro shvatio....

TRIONIC stavis na V8 i izmapiras cijeli motor sa 1 celijom?

I don't think so.

Trionic je napredni ECU, ali toliko napredan nije. I ovo je usporedjivanje krusaka i jabuka.

Naime, IMHO, TRrionic je SAMO za saabove 4cil motore (vise verzija naravno), dok su SA ECU-i za gotovo sve motore, pa i wankele.

Daklem...uopche nije usporedivo.
    U do not have to think , just read me

Lepo pise u ovom topicu da Trionic neide na druge motore, sem SAAB mashina.

4R , V6

Ali samo SAABove.

Za postaviti na druge trazi novu napisku asambla , to vec pripada razvoju i prilagodjivanju za aftermarket, nazalost ljudi koji rade sa Trionicom nemaju vremena da se zezaju oko toga da bi isti bio 100% funkcionalan kao zamisljeno.

Pa ni sam BOSCH jos nema knock feed sa jonizacijom, tek su stigli do eliminacije senzora bregaste

Za Aftermarket, iamomo vec Niru , ko nema lovu ima VEMS , koliko para toliko muzike.

Univerzalno savrsenstvo ? Nja... sacekacemo jos malo na to ...
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Hic
      CBC Veteran
      • 17.11.2006
      • 185
      • Zagreb. Croatia

tocno tako, univerzalnog savrsenstva nema.

Comment

• civi
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1492
        • Pozarevac

http://www.megasquirt.info/ mada ovo napreduje, smislice vec neko nesto dovoljno dobro za male pare....
        Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Civi, procitaj ponekad i prethodnu stranu.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Nece Civi, ne boj se (ne nadaj se).

Comment

• Van
              CBC Senator XXL
              • 16.02.2007
              • 1425
              • Nbgd

Odlucio sam da mozak moga projekta bude PIC18F458 , juce sam pazario doticni mikrokontroler , i MAX232 za serisko povezivanje sa PC-jem . E potrosio sam jedno 3 sata iscitavajuci tehnicke podatke istog . Za pocetak planiram interfejs za povazivanje sa pc-jem i pravljenje programa koje samo iscitava vrednosti i prikazuje ih na Pc-ju . Koristicu niz potenciometara za simuliranje senzora na motoru kao i tajmer kolo koje ce simulirati signal koji rotacije motora . Toliko za pocetak , a to ce da potraje
              ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• civi
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1492
                • Pozarevac

Obavestavaj o napretku...
                Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Van
                  CBC Senator XXL
                  • 16.02.2007
                  • 1425
                  • Nbgd

Ne znam da li ce to moci da se nazove napretkom , posto ce ici sporo...
                  ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• mr_G
                    CBC Član
                    • 27.05.2009
                    • 21
                    • Zagreb, Hrvatska

Re: ECU - DIY

I ja sam se zavaravao izradom svog ECU-a. Ja sam čak i radio vrlo komplicirane stvari sa ATmega128. No napraviti vremenski vrlo ovisne algoritme, gdje ne smije biti kašnjenja i šta ti ja znam... Jako teško...

A VEMS je ECU do jaja. Ima nebrojeno mogućnosti za malo novaca i gotovo razvijen software. Ako ti to nije dovoljno, uključi se u njihov tim pa napravi neke stvari koje hoćeš. Radije ako ti baš do gubljenja vremena u protelu napravi si VEMS točno za određeni auto. Ono PCB sa ATmega128 i periferijom koja je potrebna za tvoj auto... Već ima nekoliko takvih verzija, a moći ćeš u potpunosti koristiti njihov firmware koji je sada već do jaja i konkurira najjačim firmama...

BTW ATmega128 je dosta jak procesor a košta 5EU.
                    Lanos ST (Sport Turbo) 2.0 16V (C20LET/F28/WISECO/MRT/ARP/COMETIC/HELIX/GARRET T3/VEMS@15psi going 22psi)
                    kicking some S3 and M3 asses!

Comment

Working...
                    X