Vems vs MegaSquirt
Collapse
X
-
Originally posted by JaMaLvishe me brine gde kod nas da nadjem fordovo edis 4 paljenje na otpadu a da ne dam bubreg bezobraznim derikozama...
Comment
-
-
Re: MegaSquirt
brate psujes 4 david ---shala , pojasni malo !! I da li je sve to potrebno za sklapanje jednog turbaka?
Razmisljam o Ms- i Vemsu ali se neckam samo iz jednog razloga sto svi sve znaju ali nemaju vremena da ga ugrade ili odvale
cenu da ti je jeftinije da oteras auto madjarima da ga urade profi bez nekih prica i bajki. Za sada koristim pigyback(APEXI SAFC) bez boost kontrole i nemogu da kazem da sam zadovoljan iako se steluje gorivo iz kabine na 12 tacki rpm i korekcija dizni od +/-50 % na tih 12 tacaka,sory za mali off.
Comment
-
-
ne znam za vas, ali ortak i ja smo pazarili po komplet MS2 v3.0
ovih dana ga sklapam, ali ubacivanje u auto kod mene će malo sačekati.
prvo pakujemo kod ortaka u njegov autić
ja sam se odlučio za MS, jer ima baš dosta likova koji su ga pakovali na mitsubishijev 4G63 motor
a MS3 treba uskoro da bude u prodaji, koga zanima ima više na ovim stranicama:
Comment
-
-
Vems, Šems, MS, LC, (lupam) sve je to isto ako nemate gotovu mapu. Svi koji žele da se upuste u ovu rabotu to treba prvo da imaju na umu, ostalo je boranija i rešiva stvar. Neko će reči da je mapiranje boranija, ja ću reći da nije i da je to najbitniji deo posla. Neko će reći da je to lako, ja ću reći da tim inženjera ( koje mrzim) radi na tome mesecima a onda ja to rešim očas posla u po sata...
Neko je rekao da je to skupo, jeste ako se uradi olako, nije ako se uradi dobro. Dobro i jeftino se nikako ne slaže u jednoj rečenici.
Prednost tog svega je što se stvarno budjav sistem sredjuej sa jednim novijim i savremenijim sistemom a i ako se baš preradjuje motor mora se pribeći nečemu na šta se sam može uticati, tu tim stručnjaka nije radio za vas pa morate sami.
Polemika koji je bolji nema veze sa životom, bolji je onaj koji se dobro namesti. Net je pun motora od 5000 konja vemsovanih, skvirtovanih, turbiranih atosferaca, jutub ima pregršt primera rekorda staze, pobeda nad boljim autima. Pitanje je gde su ti automobili posle 6 meseci ili godinu dana, postoje li još uvek?
Comment
-
-
VEMS je u svakom pogledu bolji. Daleko od pouzdanosti i preciznosti (100 puta preciznija iskra u odnosu na MS), no ono što VEMS krasi je brdo izlaza raznoraznih, dok MS ima da ih na prste nabrojiš...
8 univerzalnih/injektoriskih
8 univerzalnih/iskra
8 univerzalnih male struje za svašta
2 univerzalna srednje struje
8 analognih univerzalnih ulaza, itd...
No ono što ima zanimljivo su recimo strašno močan boost kontroler sa ovisnosšću o recimo brzini kretanja vozila, wbo2 kontroler, launch kontroler, advanced antilag kontroler, flat shifting, nos kontroler, water injection kontroler, egt ulazi, knock ulazi, podrška za ion, podrška za traction kontroler, drive over wire, podrška za step motor, podrška za različite vrste senzora, različite vrste davača impulsa za radilicu, direktno logiranje na integriranu MMC card, dvije konfiguracije, itd...
VEMS može u potpunosti zamjeniti upravljanje motor i kod modernih auta, a MS to ne može...
Znači MS će napraviti iskru i pljunuti gorivo, no bilo kakve ozbiljnije funkcije tipa knock senzor, EGT senzor, wide band O2, boost kontroler, traction kontroler, itd moraš dokupiti vanjske module. Nadalje MS ima samo 2 izlaza za injektore, i samo 2 izlaza za iskru. Nema nekih univerzalnih izlaza, itd...
Stoga po meni VEMS vs MS jeste barem 2 stepenice u budućnosti...VEMS možeš usporediti sa vipecom i motecom i sličinm vrlo skupim kompjuterima, dok je MS i dalje nečiji diplomski rad..
Lanos ST (Sport Turbo) 2.0 16V (C20LET/F28/WISECO/MRT/ARP/COMETIC/HELIX/GARRET T3/VEMS@15psi going 22psi)
kicking some S3 and M3 asses!
Comment
-
Comment