Postavio bih malo naivno pitanje, jer stvarno nisam strucnjak, zato bih i pitao ovde vas koji se razumete.
Naime, imam Asconu B za koju posedujem 2 motora, jedan 1.2 od 44kw i drugi 2.0 od 66kw. Ovaj prvi je k´o zvono, a drugi malo balavi.. Elem, nije uopste o njima rec, stavio bih u postojecu sasiju motor sa kojim bih dobio 150ak konja na zadnjoj osovini uz odgovarajuci menjac. Zamolio bih vas da mi predlozite par varijanti sa kojima bih se mogao pozabaviti. U obzir dolaze i turbo motori. Hvala unapred na odgovorima.
P.S. Sad sam primetio da sam pitanje postavio u sekciji extreme tuning, nadam se da mi necete zameriti, mada da tema ne bi bila offtopic slobodno mozete predloziti i neku extreme varijantu za ovu sasiju.
Naime, imam Asconu B za koju posedujem 2 motora, jedan 1.2 od 44kw i drugi 2.0 od 66kw. Ovaj prvi je k´o zvono, a drugi malo balavi.. Elem, nije uopste o njima rec, stavio bih u postojecu sasiju motor sa kojim bih dobio 150ak konja na zadnjoj osovini uz odgovarajuci menjac. Zamolio bih vas da mi predlozite par varijanti sa kojima bih se mogao pozabaviti. U obzir dolaze i turbo motori. Hvala unapred na odgovorima.
P.S. Sad sam primetio da sam pitanje postavio u sekciji extreme tuning, nadam se da mi necete zameriti, mada da tema ne bi bila offtopic slobodno mozete predloziti i neku extreme varijantu za ovu sasiju.
a motorom 2.0 16v(c20xe) imas mnogo prepravki da to ubacis u askonu,plus sto ti treba i menjac sa sve motorom jer tvoj menjac,nebitno da li je od 1.2 CIH ili 2.0CIH (adam) ne moze da se ubaci na c20xe.Ako se bas odlucis za tu varijantu onda motor ide sa sve menjacem i okrece se kontra,posle moras da prepravljas krst kardan da to neko napravi,mora da se vare i prepravljaju nosaci motora i sasija da se prepravi malo.Sve to i moze da se izvede ali ti je onda potreban sper ili samoblokirajuci ili neka vrsta otvorenog diferencijala sto je malo teze naci.Pitanje je samo koliko para hoces da ulozis u taj auto.
,nemas nikakvih prepravki na sasiji,izvuces 2.0 i ubacis 2.4.
Comment