ASCONA B + 150ak KS?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ionicman
    CBC Početnik
    • 13.06.2008
    • 9
    • Odzaci

ASCONA B + 150ak KS?

Postavio bih malo naivno pitanje, jer stvarno nisam strucnjak, zato bih i pitao ovde vas koji se razumete.
    Naime, imam Asconu B za koju posedujem 2 motora, jedan 1.2 od 44kw i drugi 2.0 od 66kw. Ovaj prvi je k´o zvono, a drugi malo balavi.. Elem, nije uopste o njima rec, stavio bih u postojecu sasiju motor sa kojim bih dobio 150ak konja na zadnjoj osovini uz odgovarajuci menjac. Zamolio bih vas da mi predlozite par varijanti sa kojima bih se mogao pozabaviti. U obzir dolaze i turbo motori. Hvala unapred na odgovorima.

P.S. Sad sam primetio da sam pitanje postavio u sekciji extreme tuning, nadam se da mi necete zameriti, mada da tema ne bi bila offtopic slobodno mozete predloziti i neku extreme varijantu za ovu sasiju.
  • Marcus
    CBC Senator XXL
    • 19.10.2007
    • 631
    • Novi Beograd - B62

Re: ASCONA B + 150ak KS?

Pa imas opelov motor 2.0 16v iliti c20xe... On fabricki ima 150ks i nije ga tesko naci... Turbo varijanta ima 204ks (c20let)...

Comment

• Kubikaza
      CBC Veteran
      • 01.10.2008
      • 169
      • Nis

Dakle ovakoa motorom 2.0 16v(c20xe) imas mnogo prepravki da to ubacis u askonu,plus sto ti treba i menjac sa sve motorom jer tvoj menjac,nebitno da li je od 1.2 CIH ili 2.0CIH (adam) ne moze da se ubaci na c20xe.Ako se bas odlucis za tu varijantu onda motor ide sa sve menjacem i okrece se kontra,posle moras da prepravljas krst kardan da to neko napravi,mora da se vare i prepravljaju nosaci motora i sasija da se prepravi malo.Sve to i moze da se izvede ali ti je onda potreban sper ili samoblokirajuci ili neka vrsta otvorenog diferencijala sto je malo teze naci.Pitanje je samo koliko para hoces da ulozis u taj auto.

Druga varijanta je da se ubaci 2.4 CIH od omege,potpuno je indentican kao i 2.0 tvoj,isto je cetvoroklipni.Da se stavi petostepeni menjac isto od tog motora koji ima duze brzine.Da se uzme znaci kompletan motor sa usisnom,izduvnom ,menjacem,kompjuterom...Taj motor ima 92KW (125HP) askona bi sa njim isla sasvim solidno.Kad omega ide od tone ipo fino,mora i askona sto ima oko 915 kila ,nemas nikakvih prepravki na sasiji,izvuces 2.0 i ubacis 2.4.

Imas sledecu varijantu da uzmes sestoklipni isto CIH motor 2.6i snage 110KW (150HP),varijabilni usis da se iskljuci onda preko 5000 rmp ujeda.Na njega mozda se pasuje tvoj menjac,jedino ako zamajac ne zezne stvari,ali to bi bilo neupravljivo jer su veliki obrtaji,jak motor a menjac je sa kratkim prenosom,zato bi isto bolje bilo da se uzme petostepeni od tog motora (menjac R25/R28) i isto sper diferencijal jer to ne bi moglo da se upavlja,slajfovalo bi u prve tri brzine.Motor moze da se ubaci u asconu uz male prepravke kazanceta za grejanje i patosa,kardana da bi mogao menjac da se ubaci,ima malo prepravki ali manje i lakse nego da ubacujes c20xe.Obavezno koska preko koseva da se stavi.
      Sledece sto bi moglo je isto CIH motor c30ne 3.0 130KW (177HP),isto sestak,da se uzme sa svim agregatima kopjuterom usisom i izduvom,imas klipova na netu mante i ascone sa tim motorom ide stvarno super i zvuk je lep,ista duzina je kao i 2.6i tako da bi i za njega morao malo pod da se sece i jos neke male sitnice,menjac isto da se uzme od njega,i moze da se ubaci.Obavezno koska preko koseva da se ubaci jer je tezak motor veoma.
      OPEL ne može da se opiše,to mora da se doživi!
      http://www.youtube.com/watch?v=ChXau3ka-vo

Comment

• Kubikaza
        CBC Veteran
        • 01.10.2008
        • 169
        • Nis

U principu to ti je to,da sam na tvom mestu odlucio bi se za 2.6 ili 3.0 jer su stvarno dobri i izdrzljivi motori,nemaju problema sa grejanjem glave itd. plus sto su prepravke za tva dva motora minimalne u askoni a dobices mnogo vise snage nego da ubacis 2.0 16v (c20xe) zakoji ti treba i menjac i 300 cuda.2.0 16v ima 195nm na 5200rpm!!!! a 6tak 2.6i na 3200rpm 230pa vidi koji bolje vuce!!! 3000i necu ni da spominjem jer je za 80% jaci od doticnog!!!Ova dva motora moze da ostanu sa tvojim menjacem samo bi bilo mnogo neupravljivo jer su jaki za 4 brzine i za obican diferencijal.

Comment

• ionicman
          CBC Početnik
          • 13.06.2008
          • 9
          • Odzaci

Pa ovako, za sada mi najinteresantnije deluje ova varijanta sa CIH motorom 2.4, jer ne bih nesto preterano ulagao, a s´obzirom da cu drasticno smanjiti masu kompletnog auta mislim da cu dobiti bas ono sto zelim. E sad, ako sam dobro razumeo tu ubacujem menjac od istog tog motora, nosace ne diram, a sta je sa diferencijalom i da li moram ojacavati kos? I drugo pitanje, da li taj motor mogu kasnije nadograditi nekom turbinom? Takodje, gde mogu naci takav motor i na sta da obratim paznju kod kupovine, tj. sta se moze ¨odokativno¨ videti da li je diran od strane nasih majstora?

Comment

• Kubikaza
            CBC Veteran
            • 01.10.2008
            • 169
            • Nis

Pa na 2.4 mozes da ostavis i tvoj menjac a mozes i da stavis od tog 2.4 motora,nosaci ostaju tvoji od askone nisam bas potpuno siguran ali 80% da ostaju od askone,ne bi bilo lose da se stavi koska preko koseva,ako znas sta je,a za diferencijal nadji od senatora sa sperom pa da se presipaju zupcanici u tvoj jer tesko da ce da nadjes za askonu sa sperom,zato najbolje od nekog novog opela,ili ako imas srece da nadjes diferencijal od automatskog menjaca ascone ili mante,sa automatskim menjacem isao je fabricki sper.To je motor od omege A pogledaj po otpadima da nadjes neki,agregati su isti.Za turbinu ne znam,nikad mi nije ni padalo na pamet da je stavljam.A za motor ako je skinut odokativno pogledaj da nije duvao ulje na iber lauf,izvuci sipku za ulje pa vidi.Ako je vec na kolima upali auto,neka nabije radnu temperaturu pogledaj kompresiju,izvuci sipku za ulje i otkaci iber lauf crevo pa ako ne baca ulje dobar je.Ima i caka jedna da se nasvira malo taj 2.0 da dobijes 2.4 ali necu ovde javno.

Comment

• ionicman
              CBC Početnik
              • 13.06.2008
              • 9
              • Odzaci

@Kubikaza
              Hvala ti puno na ovim iscrpnim objasnjenjima, koska, ako sam dobro razumeo, bi trebalo da je sportska stangla koja povezuje kos poprecno i vezana je za vrhove amortizera na soljama? Sto se tice menjaca pokusacu da nabavim originalni od tog motora, voleo bih da nadjem neki koji je u stilu menjaca koji imam za ovaj motor 1.2, to je motor od Berline sa onim kratkim hodom rucice, a ovaj na 2.0 je kao na autobusu . Ako zelis da mi kazes za ovu varijantu sa 2.0 na 2.4 mozes mi poslati na mail dejan.alexic@gmail.com, a ako ne opet postujem, verovatno postoji debeo razlog zasto ne zelis da otkrivas.. U svakom slucaju pohvalio bih ovu Mantu koju imas na avataru, i ja sam takodje zaljubljenik u stare Opele, mada imam jos puno da ucim o svemu tome, za sada jedino mogu reci da znam da vozim , a ostalo ce valjda doci vremenom. Imam negde na ovom forumu slike mog auta pa cu ih okaciti i ovde cim posaljem ovaj post.

Comment

• ionicman
                CBC Početnik
                • 13.06.2008
                • 9
                • Odzaci

Evo i slika:

Comment

• Kubikaza
                  CBC Veteran
                  • 01.10.2008
                  • 169
                  • Nis

UUUUuuu askona mi je svidja i to mnogo.Bas je super.Da koska je ona sipka sto spaja koseve,ne bi bilo lose da je stavis ipak nije mnogo razlika u tezini izmedju 2.0 i 2.4 ali opet ne skodi.Ako znas gde ima jedna ovakva ista felna da se nadje javi mi,treba mi za mantu samo jedna.Predlozio bi ti da je spustis malo,izdignuta je dosta.

Comment

• ionicman
                    CBC Početnik
                    • 13.06.2008
                    • 9
                    • Odzaci

U planu je da je spustam, ali cekam prvo da vidim sta cu sa motorom da bih mogao precizno odrediti visinu. Sto se tice felne, skoro mi je drugar nudio komplet na prodaju ali 15¨, iste ovakve, videcu jesu jos aktuelne pa ako jesu javim ti. E da, jos jedno pitanje, ako menjam motor i menjac, a ne bih stavljao jaci motor na ovaj menjac posto se i sa ovim motorom dere u cetvrtoj, jel to znaci da uz difrencijal moram menjati i kardan?

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Forum je extreme a idete prema stajlingu ili opisu automobila članova....
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Kubikaza
                        CBC Veteran
                        • 01.10.2008
                        • 169
                        • Nis

Sorry Doro necemo vise.

Comment

• ale944
                          CBC Senator XXL
                          • 20.03.2006
                          • 1457
                          • Beograd

i kako to sa iskljucivanjem varijabilnog u**** auto "ujeda" preko 5000rpm ?
                          mislim, sta su ga namerno prebacili na dugacak usis preko 5k ?
                          kako funkcionise to kod opela, kad je na kratkom a kad na dugom usisu kad sve radi kako treba?
                          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Van
                            CBC Senator XXL
                            • 16.02.2007
                            • 1425
                            • Nbgd

Iskljucis varijabilni usis i auto ujeda oposle 5k rpm i ne vuce lepo ispod .
                            Ostavis varijabilni usis i auto vuce lepo ispod 5k a i ujeda preko 5k , jel sistem radi svoj posao ; varira duzinu u**** shodno obrtajima .
                            ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• ale944
                              CBC Senator XXL
                              • 20.03.2006
                              • 1457
                              • Beograd

pa to je vec ok...
                              http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

Working...