Honovanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • filo
    CBC Član
    • 02.05.2008
    • 35
    • Lo
    • Megane sport

Honing

Originally posted by dragan1964 View Post
    prijatelju tako izgleda svaki blok koji je honovan. nevidim u cemu se ovaj blok razlikuje od onog sto nasi majstori mogu da urade. mozda nisu najsavremeniji ali imaju znanje. ove mrgroup zaobidji. jedan jedini put sam bio kod njih i nikad vise.
    Kolko sam ukapirao naj bitniji je taj alat sa kojim se honuje (dijamant ),pa onda ugao koji treba da bude identican kao na motoru sa slike . Ako nema altku ili ima potrosenu izraubovanu nista od posla . Ugao se postize odredjenom brzinom i pokretima koje pravi honerica . Dalje automatska honerica prvo radi grubo honovanja pa onda uspori pomeri nozeve u alatu i fino dotera hilznu . Treba da ostanu kanali od honovanja a da se karike ne trose . Trebalo bi da je zavrsen posao jako precizan i identican na svim cilindrima . Verujem da je to moguce i rucno ali ipak bi verovao vise toj masini .

Nema popravni ne mogu da menjam klipove ako nesto zeznu . Voleo bi da me neko ispravi ako sam nesto pogresno ukapirao .

Ne pravim auto za trke . Samo hocu da bude perfektno uradjen . Klipovi i klipnjace su za preko 450hp .

Ove nove multi medijalne kante mi se ne svidjaju ni jedna . Megane 4rs mi je prilicno promasen Tezak i slab . Nemacki automobili me ne zanimaju . Tako da nemam puno izbora . Alpina A 110 je jedini auto koji bi mogao da ukapiram i Tesla 3 ali ona jaca verzija 54000$. 3.2 od 0 do 100 500km range .

Zanima me to negativno iskustvo sa firmom sa rekalme .

Poz
    Last edited by filo; 29.01.2019, 20:27.
    Antilaser priority
    Radenso hd+
    Valentine one

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Hilzna ili blok se honuje tj grebe. Tom obradom ne mozes da promenis nazivnu meru obrade rupe. Cak ni jednu stotu ne mozes da skines honovanjem. To su mikro ogrebotine na hilznama u koje udje ulje i koksira na povrsini hilzne praveci kliznu povrsinu izmedju klipa i hilzne. Nesto kao smirglanje vodenom smirglom pre farbanja. Ulju uopste nije bitno kojeg su ugla sare na hilzni. Bitno je da postoje. Posle masinske obrade na bloku se nalaze koncentricne mikro kruznice. Zato.se.praktikuje da sare honovanja budu pod vecim uglom da bi se videle.

Comment

• filo
        CBC Član
        • 02.05.2008
        • 35
        • Lo
        • Megane sport

Originally posted by b_samardzic View Post
        Hilzna ili blok se honuje tj grebe. Tom obradom ne mozes da promenis nazivnu meru obrade rupe. Cak ni jednu stotu ne mozes da skines honovanjem. To su mikro ogrebotine na hilznama u koje udje ulje i koksira na povrsini hilzne praveci kliznu povrsinu izmedju klipa i hilzne. Nesto kao smirglanje vodenom smirglom pre farbanja. Ulju uopste nije bitno kojeg su ugla sare na hilzni. Bitno je da postoje. Posle masinske obrade na bloku se nalaze koncentricne mikro kruznice. Zato.se.praktikuje da sare honovanja budu pod vecim uglom da bi se videle.
        Kapiram u potpunosti cemu sluzi honovanje . Isto tako i da nakon grubog honovanja ide fina obrada koja nece skinuti te sitne honove koji imaju svrhu da zadrze ulje a ne da u isto vreme oderu i karike ; Kaze potrebna razrada specijalno kad povrsina ostane jako gruba nakon honovanja . Nakon 50 000 ponovo . Onda ide prica e nevaljaju karike ili sta vec Ta vodena smirgla mislim da ne pije vodu kao nesto sto treba da zamislim . Ovde alat sa dijamantom pravi te honove . Isti moraju da imaju neke karakteristike odredjeni ugao . U prilogu objasnjenje koje sam pronasao . Kada honovi ne bi postojali ulje bi islo jako brzo kroz auspuh . Karike bi trajale bas kratko jer nemaju podmazivanje

Antilaser priority
        Radenso hd+
        Valentine one

Comment

Working...
        X