Sta mozete da predlozite na temu "ojacati blok atmosfernog motora"? Naravno da bi zdrzao vise KS.
Ojacanje bloka motora
Collapse
X
-
Ja sam nesto nacuo (nisam se udubljivao) da moze da se napravi nesto tipa "dihtunga" ali od debelog celika i da se stavi izmedju bloka i kartera. Time se sprecava eventualno uvijanje i pucanje bloka.
Da li neko zna nesto o tome?Boost or bust...
Comment
-
-
Pa dobro, kada se prica o tuningu vrlo bitno. Blok se pri jakim naprezanjima uvija, nije u pitanju pucanje prvenstveno.
Nenade ovo mi deluje skroz logicno. Nije losa fora samo ne znam koliko ima uticaja na same stubline, ali bolje ista nego nistaTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Znam da ne pucaju lako.
Nego nesto se spremam da stavim nesto veci kompresor i da dignem nadpritisak na oko 1 Bar (sada je 0,6 bez interkulera).
Pa se polako teorijski spremam. Reko' da vidim sta mi sve treba. Inace ovaj motor je sa livenim blokom,aluminijumskim glavama i kovanom radilicom.
Mislio sam cak da pokusam sa blokom od Audi RS4 V6 2.7 (moj je 2.8) ili sa blokom od dizelnog Passata V6 (2.5L). Ali ne mogu da nadjem vise informacija o kompatibilnosti.Boost or bust...
Comment
-
-
Kada je u pitanju uvijanje bloka, chini mi se da se ide na cementiranje > Boost pisao - spominjao, pogotovo se pribegava ovoj metodi u komb. V motori sa turbo punjachem + tezhi tuning.
Koliko se secam, prostor oko radilice biva cementiran ostavljajuci prostora tek toliko da se ista vrti.
Sigurno ce on malo razraditi ovu tematiku kao i spomenuti marginale pri kojima treba pribegavati cementiranju.
Comment
-
-
malo o cementiranju
Zovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
Laki, postoji razlika izmedju cementiranja i popunjavanja cementom. Cementiranje je obogacenje povrsinskog sloja celika ugljenikom radi povecanja povrsinske tvrdoce.
Nenade, ta ploca koju si pomenuo je prava stvar. Ali treba je vezati srafovima koji drze polutke lezecih lezajeva.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
i ovde isto stavljaju necim oblazu stubline motora ali nisam siguran cime posto nisam nikad to radio moracu pogledat,ali za 1 bar ti bi samo trebo stavit neki jaci diftung glave jer blok moze svasta izdrzat prije nego sto pukne,mi ovde koristimo MLS(Multi layer steel gasket)diftung glave moze izdrzat dosta pritiska probali su ga i preko 30 psi na BMW i bio je uredu a na suprama da ne govorim.
Zato vidi neznam kakav je fabricki diftung na tvom autu koliko moze podnjet, za 1 bar stavi intekuler i mozda taj diftung i uredu si05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
03' inf. G35-Greddy TT narucen
95' M3 turbo-Prodat
97' M3-4 vrata automatik
95 M3 PTG widebody(3.2 masina +vortech supercharger)
Comment
-
-
Mislim da se ovde ne radi o ojacanju cilindara protiv habanja, ili dihtunga protiv popustanja zbog veceg nadpritiska, nego ojacanju bloka zbog veceg momenta koji ce motor praviti. A blok se uglavnom ojacava zato sto puca radilica jer se blok uvija pa se radilica savija (nadam se da se razumemo). Debela ploca vezana za lezece lezajeve ce smanjiti to uvijanje.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
o ok ja nisam dobro razumio onda,ja sam mislio da on govori o jacanju bloka(ojacanje stublina da ne popucaju i jaci diftung glave)posto to cesce vidim da pukne blok od velikog pritiska.
Ali sto se tice te ploce to nije lose rjesenje ali imali iko pravili tu plocu sada?I oceli ta ploca smetat ulju da prolazi kroz masinu?(mozda je glupo pitanje al nisam nikad vidio tu plocu pa neznam ni kako radi)
05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
03' inf. G35-Greddy TT narucen
95' M3 turbo-Prodat
97' M3-4 vrata automatik
95 M3 PTG widebody(3.2 masina +vortech supercharger)
Comment
-
-
Originally posted by Uros PiperskiLaki, postoji razlika izmedju cementiranja i popunjavanja cementom. Cementiranje je obogacenje povrsinskog sloja celika ugljenikom radi povecanja povrsinske tvrdoce.
Nenade, ta ploca koju si pomenuo je prava stvar. Ali treba je vezati srafovima koji drze polutke lezecih lezajeva.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
Comment