Originally posted by ada
Stavljanje kompresora?
Collapse
X
-
"Atu" je vjerovatno "autu"
Pogledaj Nenadov potpis pa će ti bit jasnije koliko to košta, ja nemam predodžbu koliko će me koštat i skupljam lagano dijelove, ali totalni "low-budget" znaći sve polovno, potezanje za rukav majstora koje znaš da ti naprave sitnice bez kojih ne možeš, i opet ne računaj ispod 1000-1500 eura.
Gotov kit je 4000 eura da samo odvedeš auto u Novitec i da ti oni ugrade i daju garanciju.
Ovako je meni do sada
Kompresor 150 eura
Motor V6 dobio besplatno (sasvim slučajno i uz poljubac sreće)
4 injectora 100 eura (treba pronaći još dvije identične) ili prodat ove i naći 6 identičnih
Karoseriju tražim ali ne želim dati više od 100-200 eura za nju
Cijevi će me doći sigurno oko 100 eura
Intercooler 100-200 eura zavisi na kakav naletiš
Elektronika da sve to poprati 800 eura (to je sa mapiranjem na valjcima)
Lamela da sve to izdrži oko 100 eura + 100 eura za korpu i druk ležaj.
Sređivanje ovjesa nemam trenutno ni predodžbu.
Eto ja računam na oko 2000 eura s tim da ću se i ja poprilično namučit, i ko zna hoće li to uopće proradit.
Jebote, dođe mi da odustanem kad počnem računat.
Comment
-
-
ja odustao jos na pocetku tvoje racuniceipak cu ja i dalje da ganjam motor od kalibre turbo
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Ista ona matematika mi govori da ću za 3.0 motor pri odnosu remenjača 2.55/1 imati 0,6 bara, broj okretaja kompresora 14790 na "red lineu" motora koji je 5800 o/min i pri svemu tome ću imati slijedeće vrijednosti
CFM oko 450
Potrošak snage 24 hp
prirast temperature 110 F ili 43 C
što nije problem ohladiti ni jednom intercooleru,
Pitanje je koliko ću snage dobiti s tolikim CFM-om i da li ću morat smanjivat kompresiju koja je serijski 9.5:1
Meni se ćini da neću.
Comment
-
-
E i ja sam krenuo kai i ti nabavio turbinu polovno, nasao motor samo 2l TS, krenuo da pravim hedere za granu od prohroma .... samo sam odustao kad sam rasutrio motor i vdeo da nevaljju ni hilzne ni klipovi....tako da sam ceo projekat ostavio za neko bolje vreme $$$
Jbga kad bude para bice i muzike do tad....ax taj turbo
Comment
-
-
Čemu točno služi visco remenjaća i kako se regulira????
Moja pretpostavka je da se pomoću nje može iskljućiti i uključiti pokretanje vijaka kompresora, i da to vjerovatno radi ECU.
Ali želio bi biti siguran jer ako se može ukljućiti i isključiti pomoću prekidaća, možda budem imao i jare i pare
Comment
-
-
Originally posted by siraČemu točno služi visco remenjaća i kako se regulira????
Moja pretpostavka je da se pomoću nje može iskljućiti i uključiti pokretanje vijaka kompresora, i da to vjerovatno radi ECU.
Ali želio bi biti siguran jer ako se može ukljućiti i isključiti pomoću prekidaća, možda budem imao i jare i pareBoost or bust...
Comment
-
-
Ideja je, kako je moje auto na plin, a plinska instalacija za kompresor me dođe skuplje nego stavljanje kompresora, upotrebljavat visco spojku preko prekidaća, kad je na benzin onda vrti a kad je na plin, onda ne vrti, kao Mad Max, na prekidač uključim benzin i kompresor
Comment
-
-
Kompresiju ne moras da smanjujes. Kod mene je 10,6 i teram 0,70 Bara bez interkulera ali moj blok je isti kao kod Audi S4/RS4 2.7T.http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
-
Fabricki ECU sa posebno napisanim programom za rad sa kompresorom.
Ako nekom treba imam preko poznanika kontakt sa nemcima iz DigiTec koji mogu da napisu i custom program.Trebaju im podaci sa lambde,velicina injectora,pritisak u trubini/kompresoru,Boost or bust...
Comment
-
Comment