Turbo tweaking: Water Injection

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

U prodavnicama kompjuterske opreme imas da kupis sondice koje se koriste za merenje temperature hladnjaka procesora, diskova, itd. sve sa displejem. Jeftine, a rade posao, provereno.

Usput, sta bi sa autom, sto se grejao i nije hteo da pali?
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

IC ti je za max zdravih 250KS posle je vec problem. Ne zbog pritiska vec zbog povrsine/zapremine vazduha u njemu
      Uz neku vecu brzinu nekih 30KS vise i tu je stop. Posle toga raste temperatura na usisu

Da li je celijski paket od aluminijuma?
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• duxducis
        CBC Senator
        • 19.10.2004
        • 207
        • Beograd

Kais koji vrti alternator i pumpu za vodu se olabavio,usled cega sam izgubio struju i hladjenje. Motor je otvoren i dijagnoza je sledeca.Dihtung je malo nagoreo i imam jedan mali ris na jednoj od sfera na glavi. Glava je na ispitivanju da se vidi sta je to uzrokovalo,a ujedno sl.nedelje stize i rezervna glava. Mada povremeno sam ga pustao na veci(preterano veci) pritisak ali nije bilo goriva da to podrzi,tako da je dolazilo do detonacija i rasta t u cilindru sto je najverovatnije i uzrokovalo taj ris(pukotinu).
        Uglavnom namunjicemo ga.
        Res non verba!

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

E do mojega Ja cekaj, cekaj, vidim nema te, kad ono... Pa zar nemas AF metar u autu, ili to kolicinu goriva odredjujes odokativnom metodom? Usput, je li ti ono air/air intercooler ili air/water?

Comment

• duxducis
            CBC Senator
            • 19.10.2004
            • 207
            • Beograd

Pa vidi Boost-taj interkuler je original za B7 turbo koji imaju od 300-330ks. Ove dimenzije su otprilike(mislim min su ovolike) i zapisao sam ih kad sam stavljao interkuler. Znaci ovo je samo srce IC, a evo ova visina je i vise od 300-eventualno 350 i jer to onda menja barem malo stvar?
            Pazi na ovom motoru koji u standardu ima 252ks interkuler je bio tacno duplo manji(to ti je IC od 745i turbo).
            Sto se tice materijala nemam pojma da li je aluminijum,tako mi deluje barem, ali ne znam.
            Inace IC je 80%izlozen direktnom udaru vazduha.
            Res non verba!

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Jeste aluminijum, sram te bilo ne znas ni sta imas

Comment

• duxducis
                CBC Senator
                • 19.10.2004
                • 207
                • Beograd

IC je air to air.
                Imam AF meter,ali ponekad ga u voznji preko prekidaca bacim na 1bar a trenutno za to nemam odgovarajucu kolicinu goriva. Kad mi boost posalje progresivni regulator pritiska goriva onda ce biti bolje a i apc cu ga npr ograniciti na 0.7-0.8itd.
                Znaci svestan sam ja bio rizika i AF je i pokazivao u tim trenucima nedostatak,ali je molja zelja da nekog oderem bila jaca.
                Res non verba!

Comment

• BOOST
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

OK.. nesto bolje sa 350 visine, ali je podatak koji si dao od 300KS na granici za voznju pod maximalnom brzinom. Nepodcenjuj efekat brzine cirkulacije vazduha u toj brzini.

Kad imas pritisak koji imas kao max u nizim brzinama nevadis KS vec obrtni momenat. Tebi je bar jasno da ako mozes da vadis 400Nm da bi to odgovaralo 400 KS na 7000 rpm.
                  Prema tome, premali je da bi imao zdrav hladan vazduh i imas ga samo dok je IC hladan a on akumulira energiju i zagreva se takodje.. posle dolazi do problema i dosta od stvari koje ti se desavaju su relatirane sa tim.

Steta sto nemas merc usisne temperature
                  move your mind

Comment

• duxducis
                    CBC Senator
                    • 19.10.2004
                    • 207
                    • Beograd

Kako li si samo utvrdio da je to bas aluminijum kada ga nisi ni video?
                    I meni je logicno da jeste, ali sta znam,cim Boost pita znaci da postoji i druga mogucnost.
                    Res non verba!

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

E pa stvarno ova danasnja omladina, sve oce 'leba bez motike Nije ni cudo sto ti je nagoreo dihtung

Ja se sad izvinjavam sto cu da postavim glupo i ocigledno pitanje, ali koliki bi problem bio (pored ociglednog, naravno tj. novog vodenog sistem,a pumpe, itd.) da se takav interkuler zameni vodenim? Da li bi se tu ista dobilo, mislim kad se sve podeli i pomnozi?

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Originally posted by duxducis
                        Kako li si samo utvrdio da je to bas aluminijum kada ga nisi ni video?
                        I meni je logicno da jeste, ali sta znam,cim Boost pita znaci da postoji i druga mogucnost.
                        Ako se secas, a vidim da se ne secas, pretprosli put si otvarao haubu i Tosi, koji te je pitao imas li interkuler, isti i pokazao. E pa mene, koji sam bio pored, nije previse mrzelo da se sagnem i vidim od cega je isti napravljen. Aluminijum.

Comment

• BOOST
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

U extremnim slucajevima se koristi vodeni kao predhladjenje pa ide sa njega na air-air.
                          Ovde za to nema potrebe , bar jos uvek ne

Dakle vodeni skida na oko 100 stepeni pa vazdusni na dole.

Temperatura pre ICa ide lako na 180-200 stepeni u tezim slucajevima.
                          move your mind

Comment

• duxducis
                            CBC Senator
                            • 19.10.2004
                            • 207
                            • Beograd

Pa evo 206 je dao odlican predlog za merenje tako da javljam cim izmerim. Inace si dobro primetio da je IC dobar samo kada je hladan.
                            Apsolutno je korelirana t u usisu i performanse (pogotovo kod turbaca).
                            Ali posto IC nemam nameru da menjam ponovo jer sam i ovaj preplatio a i ganz je nov,a i bas nemam mnogo mesta, da li bi problem mogao da resim tusiranjem IC i to ne vodom vec CO2 pod pritiskom koji se trenutno ledi.Postoje sistemi.Imas bocu u gepeku kao i za nitro itd...
                            Res non verba!

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Originally posted by BOOST
                              U extremnim slucajevima se koristi vodeni kao predhladjenje pa ide sa njega na air-air.
                              Ovde za to nema potrebe , bar jos uvek ne
                              Pa da vidis sta radi sa autom promenio bi misljenje

Dobro, pa i dalje onda ostaje pitanje da li ima efekta koristiti neki od nazovimo ih "privremenih" sistema tipa CO2 i slicno?

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Uput, pogledaj i ovo:

Firma koja pravi moj N2O kit, pa ako te interesuje...

Comment

Working...
                                X