Imam osecaj da ja nisam prvi pitao za ovako nesto
i zna se ko je covek kojeg najvise ljudi gnjave na ovom forumu
. Dakle ideja je da napravimo bazu podataka o svakom motoru po na osob, dakle ta baza treba da sadrzi tehnicke karakteristike motora, vitalne za ikakvo razmisljanje o dizanju performansi tj:
motor xxx klipnjacha duzina centar-centar psenica
motor xyx klipnjacha duzina centar-centar psenica
motor xyy klipnjacha duzina centar-centar psenica
motor xxx promer klipa xx mm
....
....
motor xxx kompresiona visina klipa xx mm
...
...
I posto sam ja odustao od ideje da ubacujem jaci motor u moju 145, zaima me sad koje su sanse da atmosverca pretvorim u turbo masineriju. BOOST ce nam odgovarati, kako budemo upisivali podatke, tako da cemo znati koji motor ima koliko potencijala za tuning, i sta eventualno treba prepravljati. Ova baza ce pomoci i u drugim namenama, i verujem da ce biti jako korisna, zato vas molim da se razletite i pokusate da nadjete sto vise podataka. Ja sam vec poceo da trazim
ako sve ovo bude konfuzno nadam se da ce neko od moderatora srediti temu koja ce se stalno dopunjavati...

motor xxx klipnjacha duzina centar-centar psenica
motor xyx klipnjacha duzina centar-centar psenica
motor xyy klipnjacha duzina centar-centar psenica
motor xxx promer klipa xx mm
....
....
motor xxx kompresiona visina klipa xx mm
...
...
I posto sam ja odustao od ideje da ubacujem jaci motor u moju 145, zaima me sad koje su sanse da atmosverca pretvorim u turbo masineriju. BOOST ce nam odgovarati, kako budemo upisivali podatke, tako da cemo znati koji motor ima koliko potencijala za tuning, i sta eventualno treba prepravljati. Ova baza ce pomoci i u drugim namenama, i verujem da ce biti jako korisna, zato vas molim da se razletite i pokusate da nadjete sto vise podataka. Ja sam vec poceo da trazim

Comment