Evo ja cu vam nabaviti bmw-ov 3.5l motor za smesne pare pa ga uglavljujte
Jeste sa 6 cilindara (2 rade, 2 hlade, a 2 cekaju da prorade)
Nego salu na stranu!
Danas sam izvadio motor!
U 2-oj i 3-oj stubli su bila dva skoro neprimetna uzduzna zareza koja su mi bola oci i preopteretila moj mali napaceni mozak
Dako da nisam se mogao suzdrzati!
Jedno dobra 4 sata sam se zezao sa vadjenjem!
Sve smo raskacili, sto se raskaciti dalo za jedno 15min (izuzev letve volana)!
Posto nije 'teo napolje nikako, morali smo i nju da raskacimo - operacija se zakompliovala i potrajala dobra 3 sata
Sutra ili preko-sutra ide na masinsku obradu, sve je vec dogovoreno!
Nasao sam nekog lika sto je drustvu radio hilzne, glave itd. Ultra povoljan i kvalitetno radi!
Sutra vam kacim slike motora "na stolu"!
Kakva pishanija, glava za malo pa vislja od bloka
To se mora videti
Izvinjavam se svima!
Zaboravio sam da "fotjkam" motor!
Blok je masinskoj obradi vraca se u cetvrtak!
Nasao sam ventile koji SAVRSENO odgovaraja tj pasu!
Duzina
137mm
Precnik pecurke:
44 mm usisni
38 mm izduvni
Presnik stabla
8mm!
Najveci problem je napresovati nove vodjice i siceve!
Sutra idem da se raspitam koliko novaca ce me izadji obrada glave, jer lik koji radi ultra pedantno nema uslova (nema masinu) da mi izvadi postojee siceve!
Nastavak sledi u cetvrtak!
Pa da si se obratio na pravu stranu,mogao sam ti resiti,obrada glave sa novim vodjicama i teflonima izadje oko 100eur,posto je tebi 4cyl verovatno oko 80....moze cak i naleganje ventila da se uradi kakvo zelis
c c c
chitam ovu temu i zao mi choveka shto se pati motorom koji je porsheov izrod
da imam vishak motora koji moze da ti pashe dao bi ti jedan samo za trud keve mi
svaka ti chast
Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino
pazi ti se shalish ali ja zaista imama jedan 2.0 20v V.I.S. (variable intake sistem) koji ima i menjach.... ali nema karter ali bojim se da tu grozomorinu nema trika da spakujete osim ako ga ne "stylujete" produzenjem aufta za 10cm heheh
Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Sto se tice obrade motora:
-Blok je "obrijan"
-Od masinske obrade glave sam odustao (iskrslo mi na fax-u nesto, a i matetatika je totalno ekonomski ne opravdana recimo 160e za sve = do nekih 160-180ks)
Imam sad neke ispite, tako da cu vam se javim za koji dan!
Sto se tice ubacivanja bilo kojeg sem audi-jevog ili porsche-ovog motora, hvala. Ali bojim se da bi me se odrekli preko foruma oni iz porsche-ove "sekte"
Sala naravno!
Budite mi pozdravljeni pa se cujemo kada prodje frka!
Poz
Comment