tjuniranje jugica?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banduka
    CBC Član
    • 05.12.2007
    • 23
    • rakovica

upravo tako, samo sto je to nama srbima u krvi.

no nema veze sada za to sta da radim, nabavio sam motor za jugica 1.1, a spreman je za friziranje... sta sada da radim, sta prvo da mu radim?

kocnice, amorte... ili da pakujem motor pa ostalo?

Comment

• Pole
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 363
      • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

vidi ovako,sve je to diskutabilno i svako ima razlicito mislenje

ja licno sam u osmicu ubacio 1.6 pre godinu i kusur dana i jos uvek sam na standard kocnicama i ostalog sto se tice sasije

od ojacanja sam samo stavio sanke i spustio ga,cak nisam ni kosku stavio i jos uvek je sve pod kontrolom a presao sam oko 25k km

prvo ubaci motor posto ce sasija,kocnice i sve ostalo moci da podnesu taj 1.1 malo nasviran,a kako budes skupljao kintu radi ostalo

meni je uvek na prvom mestu srce pa ostalo

da ne dodje do zabune to ostalo jeste standardno ali je u perfektnom stanju da se ne pomisli da sam kamikaza sa 1.6 u raskantanoj osmici

i jos nesto ja se nisam nikad pokajao pa bih predlozio i tebi da nadjes 1.4 1.5 ili 1.6 motor ubacis i da te glava ne boli

nemas budzenja i ostalih zajebancija a imas jaci i dugovecniji motor koji
      ako ti zatreba mozes jos da nasviras

vise ces para spickati na budzenje 1.1 nego da ubacis 1.6
      zasto krava nosi zvonce...?...?...?
      pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• banduka
        CBC Član
        • 05.12.2007
        • 23
        • rakovica

lepo je to, ali ja sam nabavio motor od stojadina 1.1, plus dao sam ga za motor od 45-ice, poslao sam ga u mladenovac na friziranje, a to me kosta jedne vecere, jer sam tom liku duznik. mislim ja sam mu ucinio uslugu pre mesec dana. eto, kad aga stavim u jugishu imace 100, 105 KS. ali planiram, da spakujem dva dvogrla karburatora.
        Da, da ti pojasnim zasto sam dao 45 za 55. liku je potreban taj motor kao hleb za ficu koju budzi.
        Jel se zna koliko su samoventilirajuci diskovi?
        Koliko kosta spustanje?

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

100-105 konja ne moze da izvuce sve sa magicnim potezima...sve i da izvuce trajace taj motor mesec dana ni toliko a to ti ne treba, ne vidim svrhu pakovanja onda. A i za tu snagu bi cena tjuninga odmah prerasla cenu auta i izgubila svaku svrhu.
          Ako budzis 1.1 mozes ici sa nekom marginom sigurnosti na jedno 70-80 konja.
          Trapove za to ne moras da radis...ja vozim kao i pole 1.6 u jugu i jos nisam uradio trapove.

Samo spustanje kosta 50 eur

Ventilirajuci diskovi kostaju novi 60-80eur par
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• banduka
            CBC Član
            • 05.12.2007
            • 23
            • rakovica

znaci nema seme ni kada bi se stavila 2 dvogrla, druga izduvna i usisna grana, pa cak i kada bi se busio na 1.3?????

ovo te pitam ozbiljno, mislim i onako mi ne treba vise, ali sto da ne. mozda utopim taj 1.1, pa uzmem 1.3 iz pandurskih keceva.
            mada svejedno bi hteo da mu radim neka ojacanja bez obzira na snagu! nesto npr.: sanke, roll bar, tako nesto... mislim sve su to neke ideje, videcu to kada ga upakujem.

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Nema sanse sa tim sto si nabrojao da stignes ni do ovih 80KS...a ne moze ni da se razbusi na 1.3.
              Ne petljaj nego uzmi bilo koji vece kubikaze 1.5 ili 1.6
              Da li mozes da razumes da za 200eur kupis taj motor i imas u standardu preko 80KS rasterecenih i dugovecnih i obrtnog momenta na pretek. A da ces za obrade sve i karburatore, usisnu, izduvnu granu i te druge klipove i milion drugih stvari dati preko 500eur i izmaltretirati se do besvesti i opet neces moci da prismrdis jednom standardnom 1.6

Konacno sam shvatio tvoje pitanje sa pocetka teme. Takav vid tjuninga kakav ti imas u glavi svakako je ne isplativ po bilo kakvom osnovu. Bacen i novac i utroseno vreme.
              Ili radi kako treba ili nahrani prasice i ne diraj dugmice.

Comment

• Pole
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 363

sve je stvar sta hoces

M ti je lepo rekao da sve to moze da se nasvira ali da je to vadjenje maximuma iz auta i da mu nije dugacak vek

ako ti ta varijanta odgovara onda izvoli

mi smo ti dali predlog za varijantu koja bi duze trajala a bila isto tako i dobra

nemoj da pogresno shvatis da te mi odgovaramo od ojacanja i ostalih stvari

to smo ti dali predlog ako nemas toliko para da prvo uradis motor pa ostalo ali ako imas kinte samo pici i radi sve sto hoces

normalno sto ga bolje ojacas,sredis kocnice i ostalo bice bolji

Comment

• banduka
                  CBC Član
                  • 05.12.2007
                  • 23
                  • rakovica

ma ok kapiram. nego sa cega ste skinuli motor 1.6, sa nekog fiata??? a? koliko konjkih snaga ima vas motor? kako sluzi?

Comment

• banduka
                    CBC Član
                    • 05.12.2007
                    • 23
                    • rakovica

za pocetak ce mi sluziti taj motor kao sto ste rekli , ipak ta varijanta je bolja, nego moja! mada mi se cini pametno da turim 1.6 .... ..... .... ali malo kasnije. polako,nema gde da zurim, zar ne?

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Originally posted by banduka
                      ma ok kapiram. nego sa cega ste skinuli motor 1.6, sa nekog fiata??? a? koliko konjkih snaga ima vas motor? kako sluzi?
                      Da...iz FIAT/LANCIA trazis 1.6 SOHC
                      Mene konkretno sluzi savrseno...mozes da lizes auspuh.....oko 90KS

A nemam ni ja gde da zurim pa sam turio motor i kajem se sto to nisam ranije odradio.
                      Takva promena za toliko malo novca nema nigde. Svaka sledeca veca stavka me kosta toliko.

Comment

• Pole
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 363

Moj motor je iz Tempre a moze i iz Tipa,Regate.......i ima 80ks

bilo koji da uzmes do 1.6 pasuje sraf na sraf i na njega pakujes sve agregate sa keca ili yuga

o tome imas dosta pisano na forumu pa malo prelistaj da ne ponavljamo

M-ov je malo "cackan" zato ima oko 90ks

Comment

• banduka
                          CBC Član
                          • 05.12.2007
                          • 23
                          • rakovica

Primljeno k' znanju. to mozda uradim na prolece, sada se vec spremam za onog 1.1 pa cu videti. posto me je izasao jeftino vrlo brzo cu ga zameniti tim fiatovim sto ste nabrojali.
                          lepo, lepo... hvala na pomoci, ako bude jos neki problem javljam vam se, a ako ga sredim mozda padne i neka foto pricha, kako sam to radio korak po korak. u fazonu pre-posle hirurskog zahvata!

Comment

• banduka
                            CBC Član
                            • 05.12.2007
                            • 23
                            • rakovica

'ej M jel imas ti nekog zutog jugica. video sam dobrog zutog juga na brdu, tacnije u pozeskoj kod meka jednog jugica, bas je extra sredjen, pa sam sada video da si ti sa brda i da imas jos jedno brdo jugica

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Nisam ja...imam 2 bela i jednog boro.
                              Nijedan nije sredjen

Comment

• banduka
                                CBC Član
                                • 05.12.2007
                                • 23
                                • rakovica

Pa pitam, ne morash da mi se smejes sto sam ispao glup . mada uje taj jugic bas dobar, sada neznam sta je ispod haube, ali na oko je

Comment

Working...
                                X