Najbolja Cobra replika?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HEMI 426
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2005
    • 1833
    • Novi Sad -United States of Liman

interesantan je taj LC 470, sve sto treba da ima - ima
    ali da je skup-skup je...

ako vec pravis repliku i spreman si da ulozis u nju vremena, truda, para i znanja...mozda bi interesantan pristup bio da ne pravis klon nego da pravis unapredjenu verziju automobila, odosno, da mu ispravis sve mane koje je imao kao original. ti pravis auto ti odlucujes kakav ce biti.

nekoliko kuca koje prave replike su tako razmisljale pa su pravile cobre sa malo vise prostora u kabini, boljim komforom, modernim nezavisnim vesanjem, ventilirajucim diskovima... dizajn je ostao isti ali su performanse bile jos brutalnije...

Nego, ako je novac limitirajuci faktor a nazalos, cesto jeste. Jesi li razmisljao o replici Porschea 356 Speedstera ili 550 Spydera. Ja obozavam Speedstera a ne moram da spominjem koliko je to laksi posao gledano sa strane mehanike i platforme. Najbolje replike dolaze iz francuske, nemacke i brazila a ako hoces mogu da nabavim adrese i telefone za kontakt.

da ne spominjem da je to bio jedan od najomiljenijih automobila ovog lika.... ( koji je imao i Cobru i XKSS )

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Da, da i taj auto je bio u nasim pricama kao resenje no.3 i ja ga gotivim...On bi bio ostvarljivo resenje u nekom doglednom periodu. A i mislim da toga nema kod nas. Naravno sa Porscheovim dvolitrasem sa 4 Webera iz 914, sigurno ne sa Bubinim motorom...

I ja sam sklon da u slucaju da se bavim tim unapredim auto, kao sto ljudi rade sa E-type ili 300SL Flugelturer, ili kao sa Cobrom. Recimo stavljaju Torsen diferencijal u Cobru sto je super...

Popricacemo o tome kad se vidimo u najdaljem slucaju u Novom Sadu na skupu da ne bi skretali temu...

Comment

• HEMI 426
        CBC Senator XXL
        • 23.12.2005
        • 1833

Owning a Great Brand gives you the shortest path to your company. More customers will find your business when you decide to use the best possible domain for your company.

Sashin i moj drugari, GT Junior ( sa foruma ) je hteo da pokrene proizvodnju replika Cisitalie, Otto Vu-a, Siate, Maseratija A6....i slicne italijanske egzotike iz 50tih. Ideja nije ni malo losa ali sve je ostalo na planovima.....Jesi li razmisljao u ovom pravcu?

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Lepa ideja, ali realno - koje smo mi trziste za tako nesto...pa cak ako uzmemo i teritoriju celog Balkana. Mada bi bilo lepo kada bi to neko, bar za sebe realizovao.
          Ja, licno nisam razmisljao o tome. U principu samo par automobila mogu da "svarim" kroz replike i da im priznajem vrednost. Mislim da italijanska egoztika tesko moze da prodje kroz replike (naravno, postoje neki izuzetci).

Comment

• luci
            CBC Senator XXL
            • 13.03.2006
            • 1103
            • odzaci

inace pikec tuning iz subotice ima na repertoaru karoserije za viper-a i porsche 911 a sad je verovatno zavrsio i carman ghia... lik ocigledno moze da napravi sve sto smisli samo mu treba original auto sa kog ce uzeti kalup.... svasta se tu moze iskombinovati, ne kao neka replika koja bi imala neku trzisnu vrednost, nego kao nesto sto bi sluzilo za uzivanje... meni je recimo napamet pao '69 camaro, na sasiji nekog uta sa zadnjom vucom ili napraviti space frame mada je to puno komlikovanije

Comment

• HEMI 426
              CBC Senator XXL
              • 23.12.2005
              • 1833

jel imas 20 000 e?

Comment

• luci
                CBC Senator XXL
                • 13.03.2006
                • 1103
                • odzaci

sto da imam toliko napravio bi cobru.....

moze to da se resi i sa manje para... te skoljke koje on ima gotove on prodaje za 3000 evra, i nek ti je auto osnova nekih 2000 mada moze da se nadjei za manje, e sad je samo pitanje koliko je covek speman da porosi na ostatak, ali mozda bi to sve moglo da se zvrsi i za 10 000, ako se neke stvari uzmu od nekog drugog auta

Comment

• HEMI 426
                  CBC Senator XXL
                  • 23.12.2005
                  • 1833

ma pitam te da li imas 20 000 za 69 Camaro 350 SS convertible, burgundy sa belim enterijerom, perfektn! ****s replike ako imas takav auto...

Comment

• luci
                    CBC Senator XXL
                    • 13.03.2006
                    • 1103
                    • odzaci

e da imam naravno da ne bi razmisljao o replikama, pa jos convertible...

jel to neki u srbiji.... ja sam mislio da je jedini 350 SS onaj u NS zuti

Comment

• HEMI 426
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2005
                      • 1833

i ovaj je u srbiji, i to blizu ali nije na nasim tablama...sto, opet i nije neka velika frka...

ali, posto nemas noge za tu trku, zaboravi na camaro!

Comment

• luci
                        CBC Senator XXL
                        • 13.03.2006
                        • 1103
                        • odzaci

ja jos neko vreme necu imati noge za trku za bilo kog chery amerikanca... sta mislis zasto spominjem replike.... jbt ja ne bi mogao da dobijem tolike pare za kucu... eventualno ako bi prodao kucu i alfu imao za auto i registraciju.... ali ne bi convertible bilo bi mi zima kad bi spavao u njemu zimi....

Comment

• Van
                          CBC Senator XXL
                          • 16.02.2007
                          • 1425
                          • Nbgd

@ hemi
                          Jel moze neki kontakt od tok lika sto je pravio lotusa 7 i ima kalupe . JA pravim jednog ( a mozda cu i dva ) pa se mucim sa plastikama , modelima, kalupima , itd . Mozda mogu da batalim sve to i pazarim gotovo ...

Cobra je strava , ali je mnogo $$$$ . Lotus je vise DIY , low-cost ... Ja planirma da me ne izadje sve ni 1000 e
                          ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• HEMI 426
                            CBC Senator XXL
                            • 23.12.2005
                            • 1833

javicu ti detalje, cim se cujem sa tim likom

Comment

• Van
                              CBC Senator XXL
                              • 16.02.2007
                              • 1425
                              • Nbgd

Hvala unapred
                              ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• luci
                                CBC Senator XXL
                                • 13.03.2006
                                • 1103
                                • odzaci

a ako bi napravio dva a da te ne izadje 1000 evra jedan jel bi prodavao tog drugog i koliko... to mi je zanimljivo

Comment

Working...
                                X