Problem sa paljenjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shadow
    CBC Senator XXL
    • 23.09.2005
    • 555
    • Beograd

Problem sa paljenjem

Cini mi se da je bolje ovde da iznesem problem jer nije rec o fabrickom motoru...

Dakle, prvo mali uvod cisto da se stekne slika. Motor je bio 1.8GSi-ov, pa sam razbusio cilindre i stavio radilicu i klipove iz 2.0 16v. Glava, i komplet usis (i izduv) je ostao od 1.8, jer ima veci protok od 2.0 8v glave. Planiram kasnije da stavim 2.0 16v glavu. Stavljanjem 1.8 glave kompresija osetno skocila, ali nikad nismo izmerili koliko. Posle dosta peripetija sa razvodnikom za paljenje, to je sve proradilo kako treba.

ALI...

Kad je motor totalno hladan, recimo ujutro, treba da stisnem papucicu gasa do kraja, i krenem da verglam, i posle jedno 30s verglanja, motor se odazove. Kad se odazove, to je uzasan rad. Radi kao da radi samo jedan cilindar. Kao da imam traktorski motor ispod haube. Papucicu sve vreme moram da drzim skroz pritisnutu. Smem da je otpustim do pola, i nece se ugasiti, ali takodje nista i ne desava, kao da papucica nema svrhu. I sad zavisno od toga kolko je toplo napolju, on radi tako oko minut. Obrtaljka pokazuje 0 obrtaja sve vreme. I posle tako recimo minut vremena, krece da se trese sve vise i vise, i onda u momentu se NESTO desi, i on pocne sasvim normalno da radi.

Par stvari koje mogu biti bitne za resavanje problema...hoce da upali samo na plin kad je tako hladan. Ako pokusam na benzin, verglam, ali se nista ne desava, osim povremene detonacije u izduvu. Kad je bar malo topao motor, pali i na benzin bez problema. Takodje, kad je bar malo topao, pali kao i svaki drugi auto, zaverglam, upali i to je to.

Gde da trazim uzrok problema? Kako da ga trazim?
    My crew is all fired up
    Y'all better just wise up
  • shadow
    CBC Senator XXL
    • 23.09.2005
    • 555
    • Beograd

zar je moguce da niko nema nikakav predlog!?
    My crew is all fired up
    Y'all better just wise up

Comment

• NickRP
      CBC Senator
      • 19.10.2005
      • 263
      • Serbia - Germany

Indikativno je to sto obrtaljka pokazuje 0 za to vreme. To meni ukazuje na neki problem u sistemu paljenja.

Proveri koliki je "ignition dwell", odnosno vreme punjenja bobine. Guglaj da vidis koje su ti mogucnosti da to uradis bez profi opreme ili idi kod nekoga ko ima instrument za tu namenu.

Proveri gde je ugao paljenja za to vreme.

Probaj sa drugom bobinom, kablovima, kapom, komutatorom.

Pre nego sto upalis hladan motor, ugradi mu druge svecice i vidi da li se problem i dalje javlja.

Ako hoces moju dalju pomoc, ne postavljaj dalja pitanja dok ne proveris gore navedeno i napises izvestaj o tome.

Comment

Working...
      X