Ne znam samo zashto bi skidao ECU da bi stavio karbove koje treba shteluje 100 godina?Auto ce mu troshiti kao nenormalan,a isto mozhe da dobije sa ako uradi neki chip ali za novu konfiguraciju.Tj to ce morati da uradi kad pormeni ovo sve ako misli da izvuche max sa tim prepravkama...
Fordovom ECC IV se jako tesko manjaju mape , a i kada bi to uradio treba neko da ti stavi odgovarajucu mapu , a za to ti treba roling road .
Isto to ces lakse uraditi sa karbovima i lambda sondom .
Najcesce modifikacije za zetec-ima su karbovi od motora i promenjena izduvna grana i nesto da tera paljenje ili leptirovi i injektori takodje sa motorcikla + megasquirt . Ovo su jeftinije varijante , skuplje su gotovi sisteme OMEX , itd a cena im je 1500 funti pa na vise .
Zetec je trenutno najpopularniji motor za kit-car-ove u Engleskoj , tako da ima na hiljade ideja kako ih nabudziti ... I nikad nisam cuo da je neko cipovao fabricki ECU
Ja samo prenosim stvari koje sam citao o tim fordovim ecc IV . Ne razumem se u samu tehniku iscitavanja mape i upisa nove , ali ono sto sam procitao je cinjenica da se taj ecu tesko remapira . Ima katalog sa delovima za budzenje fordova , i sem cipova za cosworth motore ( ecu nije fordov) nema nicega za remapiranje . Ako je to neko ovde radio , ja bih bio veoma zainteresovan za takav rad , posto i mene muci isto pitanje.
Englezi bi prvi masovno cipovali fabricki ecu da je tako prosto . Njima je ford sto i nama yugo
Pogledaj da li ima,ali mislim da nije isto.Zadnji put kad sam naleteo na taj superchip video sam da je samo za rs-a,ali cak ni ja nisam mogao da ga kupim posto je drugaciji onaj kod,valjda se razlikuje od godista do godista.A inace taj superchip je jako dobra stvar posto sa fabrickim kompom mozes samo da sednes i places.
RS je fabricki vec nabudzena masina i manji mu je prostor za budzenje . Zetec ostavlja vise prostora + plus kompaktniji je , laksi i mnogo jeftiniji za odrzavanje . Tema je kako do +25 ks na zetec-u promenom tri dela . Usis + karburatori , izduvna grana , megajolt za paljenje . I to je kombinacija koja daje 30-ak ks za nekih 400 e . I kada se otvori hauba , vidi se da je budzen motor
Comment