FIAT Stilo 1.9 JTD - chip tuning

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jboban
    CBC Veteran
    • 25.09.2008
    • 117
    • Čačak

Ja tad nisam pronašao dobar MultiJet, a i da jesam pitanje je po kojoj ceni. Višak snage uopšte ne mora da bude štetan, čak ne mora ni da se koristi, ali smanjena potrošnja goriva svakako nije štetna, a stalno se koristi. Ključna stvar je ono što već rekoh, merak...

Comment

• bokija
      CBC Senator XXL
      • 25.01.2008
      • 640
      • Beograd

Ja sam shvatio koliko znaci chip tek kad sam ga privremeno skinuo.Kad sam chipovo auto samo sam se polako navikao na drugi odziv auta,kad sam skinuo chip razocaranje je bilo momentalno cim sam pokrenuo auto.Tek tad sam shvatio razliku izmedju chipa i klota.
      I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• HGT 2.4
        CBC Član
        • 18.05.2008
        • 58
        • NBG

jednom prilikom sam vozio bravo sa ubacenim 2.4 jtd motorom al nije nesto isao, dok u 156 i lybri se stvarno lepo ponasa to je motor od 103 kw i on se lako cipuje na 170 konja i motor je prava mrcina (izdrzljiv )

Comment

• STILISTA
          CBC Veteran
          • 17.12.2007
          • 182
          • BEOGRAD

dosta ljudi mi je reklo da sa chipom manje trosi.
          voleo bi da provozam 1.9 jtd 115 koji je samo chipovan da vidim koja je razlika na gasu i lakocom kako ide pre nego chipujem svoj auto.
          ako vas takvih ima a idete na skupove ISPUNITE MI ZELJU!

Comment

• bokija
            CBC Senator XXL
            • 25.01.2008
            • 640
            • Beograd

Pogledaj moj post iznad.Ono sto hocu da kazem je da nije tako drasticno kad probas chipovan auto,koliko je drasticno kad skines chip.Tek onda shvatis punu razliku.Znaci,vozis chipovan auto jedno tri meseca pa posle sednes u takav,klasican.Tek tad si svestan razlike.

Comment

• nikola_gr
              CBC Član
              • 22.09.2008
              • 14
              • novi beograd

e sad sam se nalozio ... vidim ja , ne gine mi jedno chipovanje hvala za odgovor !!!
              x x x kad vec vozis , vozi sa stilom x x x

Comment

• nikola_gr
                CBC Član
                • 22.09.2008
                • 14
                • novi beograd

Originally posted by STILISTA
                ne shvatam zasto biste to radili?
                logicnije bi mi bilo da je svako od vas pazario varijantu 1.9 multijet sa 16v
                i da se ne zeza sa chiptuningom!
                zar vam obicna varijanta sa 8v i 115 ks nije dovoljna?
                eeee pa znas kakvi smo ti mi ljudi hehe ja dok sam na primer vozio forda td isao mi je extra u prvo vreme , posle sam se navikao i bio mi je spor ( 1.8 td ... onda seo u stila i loodnica , 115 hp ide ubija i sve super al me sad opet golica ovo kako bi bilo bolje da ima 140 hp ... uglavnom , kapiram da bi bio isti slucaj da posedujem multi jet ... isao bih bar na 170 ako ne i vise ... to je ono prokleto ljudsko u nama , jos jos jos konja nikad dosta !!!

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

Originally posted by Lord_o21
                  Ta prica je malo, ne realna...
                  ...ovo je važno da upamtite...
                  Rezultati čipovanja koje je naveo jboban su ''papirnati''...nigde nikada izmereni, odnosno provereni.
                  Lord o21 radi čipovanje, i ako napiše da broj od 155KS nije baš najrealniji, to onda vredi.
                  Ne bi bilo prvi put da firme koje rade čipovanje malo ''ulepšaju stvarnost'' po pitanju rezultata...

Ova firma je toliko ulepšala stvarnost, da je prvo dala lošiji podatak za fabričko ubrzanje, onda je dala bolji podatak za ubrzanje posle čipa nego što ima npr. Stilo M-Jet sa fabričkih 150KS, a sve sa ciljem da veštački poveća razliku pre i posle čipovanja, itd...itd...

Comment

• HGT 2.4
                    CBC Član
                    • 18.05.2008
                    • 58
                    • NBG

Mislim da je tvoj stilo posebna verzija sa 116 konja ? (NIKOLIN)

Comment

• bokija
                      CBC Senator XXL
                      • 25.01.2008
                      • 640
                      • Beograd

Totalno je pogresna postavka da se neko orijentise na ono sto se nudi na papiru.Pod broj 1.vazno je koliko je motor potrosen da bi mogao da postigne cifre sa papira i cak i da su one istinite.Pravi osecaj treba direktno izvuci iz voznje.Tu ni dinamo nije mnogo bitan,samo jos jedan podatak za zadovoljavanje sujete.Moj auto jeste chipovan,ali ja uzivam u tome da samo povremeno pojurim u neku extremniju voznju.Ali,svakodnevna voznja na jedan sasvim normalan nacin je daleko drugacija izmedju fabricke i chip verzije.Auto se naprosto opusti,ide glatko i zivo iz niskih obrtaja i ne okleva.Zasto zloupotrebljavati cesto motor i muciti ga i skracivati mu vek?Sasvim je dovoljno zadovoljstvo koje pruza u normalnoj exploataciji.

Comment

• nikola_gr
                        CBC Član
                        • 22.09.2008
                        • 14
                        • novi beograd

evo malo sam sad listao po netu i naisao sam na primere gde se radi chiptuning i na 170 hp sa 115 ??? malo mi to cudno , tako da je mozda i moguca prica o naduvavanju cifara ... pominje se i neka zamena izduvnog sistema za tu varijantu i sta ti ja znam
                        http://www.fiatforum.com/stilo/19842-di ... 15bhp.html

a ovo je nesto sto sam isto nasao i sto mi nekako deluje normalnije i realnije ...

http://www.psipowerbox.com/turbodiesel/ ... =106&lg=en

Comment

• nikola_gr
                          CBC Član
                          • 22.09.2008
                          • 14
                          • novi beograd

Originally posted by HGT 2.4
                          Mislim da je tvoj stilo posebna verzija sa 116 konja ? (NIKOLIN)
                          jeste , kad stavim tebe u gepek

Comment

• bokija
                            CBC Senator XXL
                            • 25.01.2008
                            • 640
                            • Beograd

Ovo nude u Smart Tuningu za 320e.http://www.digitaltuning.ch/prodotti.php?m=2&s=1[/img]

Comment

• etibor
                              CBC Senator
                              • 12.05.2008
                              • 293
                              • Pancevo

Po njihovoj matematici, moj Stilo moze da se nasvira na 173HP, 381Nm, a pri tome da se smanji potrosnja za 1 litar... ??? Mislim da je to malo nerealno. Nisam neki chiptuner, ali za 550e ...Mozda ako mu odradim usis, izduv, klipove, ventile, radilicu... Za snagu jos i da moze nekako, ali potrosnja pri tome da se smanji mislim da nema sanse...
                              A i zasto muciti masinu kada i ovako ide dobro (za sada )... Mnogo je 550e...
                              Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• Semi
                                CBC Veteran
                                • 04.03.2008
                                • 192
                                • Smederevo

Znam da sam procitao negde na forumu... Izvukao oko 160ks, ima uradjen i dyno, tako da je moguci izvuci 150-155ks iz JTD-a. A negde sam isto video da Englezi imaju chip za JTD na preko 170, al ne mogu da se setim gde...

Comment

Working...
                                X