Oni koji znaju, znaju (kakva recenica) da se farovi za trzista automobila gde se vozi desnom stranom puta razlikuju od farova za kola koja su predvidjena da idu levom stranom puta.
Farovi uvek treba da biju jace ka ivici i slabije ka sredini puta.
Kada se montiraju pogresni, desava se da farovi ne osvetljavaju jarak i ivicu, a da zaslepljuju vozace iz suprotnog smera.
To je defintiivno lose.
Pitanje.
Zbog cinjenice da japanskih automobila (koje svi mi mnogo volimo
) ima najvise za RHD trzista te da je tako mnogo lakse nabaviti "pogresne" farove, ide moje pitanje:
Da li se neko mlatio sa ovim i sa kakvim rezultatima ?
Cinjenica da masa automobila stize sada sa UK trzista i da svi imaju takve, po nasim propisima nedozovljene farove. Kapiram da ljudi kad oce da ustede i kupe takav auto ne odu po originalne farove (koji kostaju 400+ evra za par) vec budze postojece.
Kakve su opcije ? Koje su sanse da se to uradi ? Naravno, zavisi od fara tj. automobila, ali..
Sta u faru odredjuje kuda ce svetlo da ide. Ono "ogledalo" iza, staklo, oboje ? Nesto trece ?
Hvala
Farovi uvek treba da biju jace ka ivici i slabije ka sredini puta.
Kada se montiraju pogresni, desava se da farovi ne osvetljavaju jarak i ivicu, a da zaslepljuju vozace iz suprotnog smera.
To je defintiivno lose.
Pitanje.
Zbog cinjenice da japanskih automobila (koje svi mi mnogo volimo

Da li se neko mlatio sa ovim i sa kakvim rezultatima ?
Cinjenica da masa automobila stize sada sa UK trzista i da svi imaju takve, po nasim propisima nedozovljene farove. Kapiram da ljudi kad oce da ustede i kupe takav auto ne odu po originalne farove (koji kostaju 400+ evra za par) vec budze postojece.
Kakve su opcije ? Koje su sanse da se to uradi ? Naravno, zavisi od fara tj. automobila, ali..
Sta u faru odredjuje kuda ce svetlo da ide. Ono "ogledalo" iza, staklo, oboje ? Nesto trece ?
Hvala
Comment