Koji motor do 1600ccm za projekat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jombaue
    CBC Član
    • 27.11.2008
    • 55
    • Novi Sad/Uzice

Koji motor do 1600ccm za projekat

Posle duzeg razmisljanja u kakav se projekat upustati, razmatranja finansijskih mogucnosti odluka je pala na pravljenje kitcara sa motorom u sredini. No o celom projektu cu detaljnije pisati u posebnoj temi kad za to dodje vreme.

Sada treba odluciti koji motor? Znaci uslov je da bude do 1,6l i da komplet motor sa svim agregatima i menjacem ne bude vise od 400 evra.

Jos nesto, zamisao je bila da motor ima izmedju 80 i 100ks i posto ukupna masa automobila ne bi trebalo da bude vise od 500Kg trebalo bi da ima sasvim zadovoljavajuce performanse(bar po mojim kriterijumima ) Sve sto se uklapa u ovaj okvir dolazi u obzir!

E sad ono sto je meni prvo palo na pamet je neki 1.6 motor tipo/tempra. Kasnije mi je veoma privlacno izgledao 1.3 motor iz swifta GTI i svojih 100KS ali ispostavilo se da je cena ovog motora oko 400 evra (bez ECU) + 250 za menjac....sto mi je malo previse. Razmisljao sam jos o dosta toga, honda, alfa....al da vidim kakvi su vasi predlozi.....svaki je dobrodosao.
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Re: Koji motor do 1600ccm za projekat

Sta drugo,4A-GE
    work in progress

Comment

• mishio
      CBC Senator XXL
      • 29.05.2007
      • 1204

pa ako bi nasao od saxa 1.6 16v 120ks, milina samo ne verujem da moze za te pare

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Ako ti stvarno ne treba vise od 80-100ks (mada ja to ne razumem ) onda je najbolje resenje fiatov 1.6 sohc. On fabricki ima od nekih 80 do 90ks. Ako se malo poigras moze lako da ima zdravih 100ks i to uz karburator sto ti znacajno uproscava sve oko motora. Ostali motori pomenuti u temi jesu bolji sto se tice peformansi ali se teze nalaze i skuplji su.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

1.6 16v (od 90 do 103ks) iz Fiat Brava plus menjac od Yuga
          Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• jombaue
            CBC Član
            • 27.11.2008
            • 55
            • Novi Sad/Uzice

Originally posted by Uzelac
            Sta drugo,4A-GE
            ako imas koji na prodaju

@uros
            Pa ne bih se ja bunio i za vise, al nekako za ove pare a da bude u nekom pristojnom stanju mi najrealnije deluju stariji sohc motori koji su otprilike u tom rasponu snage. Npr. 200 Ks po toni uopste nije za bacanje, ima to lepo da ide

@mishio
            sto se saxa tice cisto sumljam da moze za te pare...

@YUgisa
            Vidis ovo uopste ne deluje kao lose resenje. Pitanje je koliko je komplikovana operacija spajanja ovog motora i menjaca....

Comment

• YUgisa
              CBC Senator XXL
              • 05.06.2008
              • 793
              • Subotica
              • Yugo 1.1 EFI

Pase sraf na sraf Raspitaj se kod gumetine, on je to ubacivao u njegov Yugo koji je sad kod mene
              Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Van
                CBC Senator XXL
                • 16.02.2007
                • 1425
                • Nbgd

BEC , ( bike engined car ) , bice laksi za oko 70 kg , sto je oko 15 % pri tome ce imati oko 150 ks . Gumetina mi je nudio jedan , pitaj ga da li je jos u ponudi .
                U oglasima je bio motor i manjac od fieste 1.6 16v sve zajedno za 200 e . Lep i lak motor ...
                A sta pravis ako nije tajna ?
                ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Originally posted by jombaue
                  Originally posted by Uzelac
                  Sta drugo,4A-GE
                  ako imas koji na prodaju
                  Vidi sa userom Cvrle, covek je skoro uzeo drugi 4AGE za tako neke pare, mozda prodaje stari.
                  Inace, mislim da iz novijih Toyota (AE92) moze da se nadje motor sa menjacem, pri tome su to FWD automobili.
                  work in progress

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

1.8v6 iz MX3 ili iz Civica 1.6 SOHC (VTEC)

Comment

• jombaue
                      CBC Član
                      • 27.11.2008
                      • 55
                      • Novi Sad/Uzice

Sto se tice motora iz motocikla postoji jedan problem a to je rikverc. A i trebalo bi mi ovako nesto:
                      [img=http://img22.imageshack.us/img22/5106/ltopr1.th.jpg]

Nije tajna, u sustini treba da bude dvosed sa centralno postavljenim motorom. Ceo projekat je inspirisan Ariel Atomom, znaci nesto na tu foru. Nemam jos konacan dizajn, samo skice, al cim uradim nesto ozbiljnije postovacu.

Comment

• Van
                        CBC Senator XXL
                        • 16.02.2007
                        • 1425
                        • Nbgd

Rikverc nije nikakav problem , to se resi sa najobicnijim anlaserom od kola i jos jednim zubcanikom.
                        A ovakav diff napravis kod strugara od nekog postojeceg .
                        Imas ovde na forumu kit car , pa gledaj tamo sta su ljudi pravili . A imas i http://www.locostbuilders.co.uk , da ne izmisljas toplu vodu nego pogledas sta su ljudi vec uradili pa samo to primenis . Akoje auto samo za zahebanciju , onda je BEC najbolja solucija . Dobijes najvise konja za najmanje kg .
                        ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• jombaue
                          CBC Član
                          • 27.11.2008
                          • 55
                          • Novi Sad/Uzice

Znam brljao sam i ovde po forumu, a i po locostbuilders forumu, ustvari to sam i imao na umu da pokupim neka resenja koja mi se svidjaju a koja su proverena.

E sad auto jeste za zahebanciju al voleo bi i da ga atestiram i registrujem. Citao sam ovde na forumu sve oko toga, a i isao sam kod Dr Vladimira Muzikravica ovde u NS da vidim kako stoje stvari. Sto znaci da bih morao da koristim prednju i zadnju osovinu od nekog automobila u cilju prolazenje atesta, a posle bih sve to poskidao i napravio custom varijantu.

Da li se moze proci atest sa motorom od motocikla?

Comment

• Uros Piperski
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2005
                            • 2978
                            • Beograd

Atest mozes da prodjes i sa ARAN-om. Ne zanima ljih motor nego vesanje, upravljanje i kocnice.
                            Gledam predloge i jos uvek mislim da je 1.6 sohc iz fiata najbolje resenje. 1.6 16v je ok motor ali bez elektronike ces se namuciti oko pravljanja dobre usisne. Sa elektronikom ces se isto namuciti oko drugih stvari. Za sohc imas bukvalno brdo "tjuning" delova pa ako bas zelis vise snage lako ces kasnije da stavis jacu bregastu, karb, digitalno paljenje itd... Da ne govorim o dostupnosti menjaca sa raznim prenosnim odnosima i sperovima. Jesu skuplji ali sigurno jefitiniji nego za neki strani auto.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Gumetina
                              Banovan
                              • 12.12.2004
                              • 1082
                              • Novi Sad

Slazem se sa urosem u potpunosti, motora tih na svakom cosku, dobar obrtni, 3 zice na razvodnik , karburator i vozi se...

kosta tepsiju ribe, a po potrebi moze i dase nabudzi

Comment

Working...
                              X