YUGO 55 POMOC!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • YUgisa
    CBC Senator XXL
    • 05.06.2008
    • 793
    • Subotica
    • Yugo 1.1 EFI

Re: YUGO 55 POMOC!!!

Slikove u gradu? Pa jes lepo ali to je samo za suvo ne za kisu... Nemoj to ni pomisljati voziti Sto se tice crevam skupo mi je to jako... Moguce je da sad zbog krize poskupilo ali cene su bile obicno oko 40-50e. Ne znam koje si gume gledao ali bas sam gledao drugu gume i nsao odlicne gume za 14" U pitanju je 185/55 dimenzija a proizvodjac je tigar i cena je oko 5000din komad... E sad ovo ne zvuci nesto spektakularno ali kad se pogleda da mislen ima totalnu istu gumu samo sa drugim nazivom, logicno, prave ih na istoj traci... Sve je isto samo se naziv razlikuje na gumi... Za 1.6 motor, ovo bi bile po mom misljenju prave gume. i nema glupih pitanja, ima samo glupih odgovora Pozz
    Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• borisbg88
      CBC Član
      • 21.12.2008
      • 27

pazi ovako,saznao sam gde ovaj kupuje creva teflonska,otisao juce tamo i cena je za predne,komad 980 din,a zadnje 900 din,sto znaci 3760 sve ukupno,sto je mnogo jegtinije od ponude ovog trkaca....

Comment

• YUgisa
        CBC Senator XXL
        • 05.06.2008
        • 793
        • Subotica
        • Yugo 1.1 EFI

E pa ovo je vec prihvatljiva cena. Ono je bilo vec stvarno preterano skupo. Ja da sam na tvom mestu, nebih razmisljao, kupio bih ta creva Ja bi ih kupio, ali nemam love trenutno.
        Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• GrujaSombor
          CBC Početnik
          • 17.02.2010
          • 2
          • Sombor

Pozdrav svima!
          Posto i ja imam yugo55 mislim da nema potrebe da otvaram novu temu pa cu se nadovezati na ovu ako nemate nista protiv...
          Ja imam yuga 55 koji je busen na 1.3 i ubaceni su klipovi od lancie.Imam i dvogrli abarth karburator a izduv je skinut sa nekog peugeota(kontam da je 105).Stavio sam roll bar i ojacanja pod haubom itd.uzeo sam sportsko sediste,prevukao tablu kozom,stavio obrtomer i tako dalje..
          Zanima me sta bih jos mogao raditi na njemu da poboljsam performanse a da to ne podrazumeva novi motor..

Hvala vam unapred..
          Gruja

Comment

• YUgisa
            CBC Senator XXL
            • 05.06.2008
            • 793
            • Subotica
            • Yugo 1.1 EFI

1.1 nikako nisi mogao da razbrusis toliko da bude 1.3... Mogao si samo da podignes kubikazu menjanjem radilice... Jel moze slika tog izduva slucajno?

Naravno da moze, ali pre svega, glavno pitanje: Koliko ti para zelis da ulozis? Kada odgovoris na to onda cemo videti sta moze da se uradi konkretno Jel ogranicenje poboljsanja performansi ograniceno samo na motor? Posto tu moze i menjac, odabir tockova, trap, kocnice... od svega toga zavisi koliko ce biti "brz". I u kojem pravcu bi ti da poboljsas? Veca max brzina, bolja ubrzanja, savladjivanje krivina ili nesto peto?

Comment

• GrujaSombor
              CBC Početnik
              • 17.02.2010
              • 2
              • Sombor

Vrlo je moguce da si u pravu,mada su meni rekli da je toliko,ali ko me sve nece slagati za pare ovih dana?Ipak se ja ne razumem dovoljno..
              Slike cu postaviti tek za vikend,a sto se tice performansi,svako poboljsanje je dobrodoslo..Spreman sam za sada da ulozim oko 300 eura,pa mi vi recite sta je najpametnije da se uradi...

Hvala na pomoci

Comment

• YUgisa
                CBC Senator XXL
                • 05.06.2008
                • 793
                • Subotica
                • Yugo 1.1 EFI

Za pocetak, predlozio bih ti da potrazis temu na forumu gde se predstavljaju novi clanovi, posto cini mi se da je to obavezno Pa ajde ja cu iskljuciti sada iz planova unapredjenje delova koji se manjaju u sklopu redovnog odrazavanja (kocnice, amortizeri, gume)... Pa za tih 300e, ja bi se licno na tvom mestu odlucio da pronadjem neku polovnu bregastu u ok stanju do 100e, 1.4 glavu od tipa ili floride (20-30e), skinuo sa glave toliko da se komresija podigne na 10.2 (30e) i zamenio diferencijal tj umesto 17/64 stavio 13/53... Delovi su nekih 70e, plus ruke barem 30e... Plus posto predlostavljam da bi ti ovo neko radio, ostak ti ostane na ruke oko montaze bregaste i glave... ovo bi ga lepo ubrzalo plus bi dobio malo na max brzini ali mnogo fali za bilo kakvu ostrju voznju, barem sto se tice zaustavljanja i ponasanja u krivinama... usustini, imas tamo iznad par linkova ka raznim forumima za Zastave, pa se regustruj, malo citaj pa vidi sta je ko radio i sta se tebi svidja i sta je tebi neophodno... definitivno bi trebao ipak da razmislis sta konkretno ti zelis od auta... I kolike su tvoje mogucnosti... Posto je pojam svako poboljsanje je mnogo siroko i moze da bude i 10 puta veca od te tvoje svote koje si naveo

Mislim da nebude zabune, ja sam ti sad predlozio neke stvari koje ce performanse u smislu ubrzanja mnogo povecati, mada licno meni ja bih sve to ulozio u kocnice, trapove, gume, mada tih 300e meni nebi bilo dosta ni za gume

Comment

Working...
                X