Dutch, adapter mora da se napravi po tvom menjacu i motoru koji ubacujes. Medjutim, mozda ti je menjac previse slab za obrtni moment koji ovaj motor moze isporuciti. Kazi nam da li svi cirokiji imaju isti menjac i koji je najveci moment koji prave motori koji se koriste uz menjac koji ti imas.
Ako je previse slab, trebalo bi naci i drugi menjac.
Sto se tice ugradnje i pravljenja adaptera, ako se definitivno odlucis za ugradnju, dogovoricemo se
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
u Volvou menjac trpi V8 turbo od 5 litara bez problema, koliko je to Nm nemam pojma, prestpostavljam sasvim dovoljno.
ovo gore se redovno radi u SAD, ubacuje se Fordov V8 i dodaje ili kompresor ili turbo.
inace pogon (zadnji most) je firme Dana i isti je kao u Jeepu ili Hummeru npr u sustini, znaci vise nego dovoljno proveren i robustan.
nisam cuo da je iko ikada bilo gde na svetu imao bilo kakav problem sa menjacem ili zadnjim mostom u 200 seriji, sve do tamo negde 400-500 KS bez ikakve dorade.
inace fabricki u taj auto je isao turbo benzinac sa 180 konja pocetkom 80tih a na listi high mileage ima tih 244 turbo sa preko 800.000km sa originalnim menjacem.
OK brick tu informaciju sam i ja znao... swede su chudo....
nego mene zanima da li je bolje zarad nekog tuninga u buducnosti staviti saab-ov 2,3T koji je u startu jeftiniji da se nelazemo, ali da li uopshte on moze na moj menjach , poshto je oreginalno u saabu namontiran poprechno zbog prednje vuche....
uroshe ako moze ondak mi pojasni kako , razumem ja kako se adptacionom plochom stavlja neki motor iz BMw-a na primer koji je predvidjen za zadnju vuchu... ali ovaj kome je i menjach poprechno nemogu da zamislim kako bi bio stavljen...
elem ako moze daj neko objashnjenje ,a i cenu montaze poshto vidim da si rad da odradish posao, moze i na pp
a druga varijanta je da uzmem neki bemweov motor in line 6 , sa 200konjica pa tek onda da stavljam turbo shto je min 2glavice , laka montaza ali mislim da i za te dve glavice nemogu da izadjem sa 200 na 300 a kamoli dalje...
Dutch sta ti nije jasno?
vidis da moze, uostalom nacin montiranja(poprecno/uzduzno) ne odredjuje motor nego menjac ,znaci kakava menjac imas tako se montira motor
Isti motor koji ide uzduzno u Fiat 132/131 Argentu itd. moze da se stavi u Deltu, Dedru, Cromu, Tipo itd. koji imaju poprecno postavljen motor.
Znaci motor nema veze, kao sto rece Ivvan, nego menjac i ostatak automobila.
Ne bi bilo vecih problema da se to smesti posto si tu imao sestocilindricni. Naravno, uvek moze postojati nesto sto zeza, ali to se mora videti na licu mesta, tako da cenu eventualne ugradnje ne mogu da ti kazem napamet.
A saab motor ti je odlicna osnova za tuning. Najbolje da se raspitas kod Boosta koji motor da juris.
P.S. Prekosutra cu da ugradjujem mr_W-u locker u prednji diff pa mozes da navratis da bacimo pogled na motorni prostor.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
ok poshalji mi adresu i vreme na PP pa cu se potruditi da navratim... dodushe auto mi je trenutno u ostruznici ali snacicu se vec....
ok nisam znao kako izgleda saab-ov motor , za mene prednja vucha je jedna velika misterija jasan mi je koncept ali idalje neverujem da radi ... shalim se
U principu za sad sam u razmishljanju izmedju 2.0T i 2.3T shta je bolje staviti , koliko sam razgovarao sa Igorom za dalje neko budzenje dodje ti na isto ...
shta vi mislite o tome ...
Comment