Kada pukne blok?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 75ts
    CBC Senator XXL
    • 28.04.2005
    • 651
    • Beograd-Mirijevo

Ma sto je jos veci bedak taj motor, pa makar i stanac ce tesko da se nadje kod nas.

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Samo da dodam, ukoliko stvar popusti a nadam se da nece, pre nanosenja tecnog metala obavezno/pozeljno je da se pukotina obradi brusilicom, tj da se napravi V profil, kao kad se vari spoj. Naravno da je za tu akciju potrebno malo vise maltretiranja, da bi se poskidale sve stvari koje smetaju ali je efekat bolji. Problem je sto se blok greje i hladi neizmenicno a posto nisu isti materijali u pitanju, postoji odstupanje u sirenju, pa zato vremenom taj spoj popusti.
      Neko se odlicuje na varenje (bocama) neko na tecni metal (verovatno je da i svaki tecni metal nema istu namenu) ali efekat najvise zavisi od toga kako se stvar odradi.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Bocama (autogeno) se gus ili sivi liv ne vari, samo električno sa gusanim elektrodama i za to je potrebno jako veliko iskustvo. Bilo koji varilac koji drži do sebe a zna da nema to iskustvo će odbiti da vari blok motora.
        Kod Cubike sam video neki lepak koji drži kamen, drvo, plastiku i metal sve zajedno. I to drži... na neznam koliko kilograma. Ne znam oznaku ali je Locite i prodaje se u tubi kao silikon, cena oko 900 din.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dfast
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2005
          • 1302
          • Hoofddorp NL /Bgd

U pravu si Doro, evo sad sam pitao tasta, koji je inace metalurg i rece mi elekrtolucno i kaze najbolje nikl elektrodama.
          Jednom prilikom sam dao glavu motora koja je inace bila gusana da mi se samo pecne jedna mala pukotina (oko 6-7mm), nisam gledao ni pitao kako je radjeno ali spolja gledano mi je izgledalo kao da su natopili malo materijala,a var je imao boju kalaja.

Comment

• BOOST
            Founder - Admin od Začetka
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

OK.. pitaj ga i kako ide sa Magnezijum legurom i varenjem
            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
            move your mind

Comment

• dfast
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2005
              • 1302
              • Hoofddorp NL /Bgd

Ovako mi rece na brzaka, pretpostavio sam da je legura Al-Magnezijum, TIG postupak,volframova elektroda, argon, i dodaje se aluminijum sa strane, znaci vari se na toplo.
              Ne znam nista detaljnije o tom TIG postupku.

Comment

Working...
              X