Pre nekih mesec-dva sam pitao nesto vezano za svecice, i to koje rastojanje treba da bude izmedju elektroda. Ja sam koristio BCPR7ES, i tu je rastojanje fabricki bilo 0.7 i auto mi je radio ok- normalno. Kada sam povecao na 1.1 imao sam problem kao da mi auto radi na dva cilindra. Cim sam vratio bilo je sve ok.
U NGK natalogu- na sajtu ngk.de, video sam da postoji verzija BCPR7ES od 0.8 koja se ugradjuje u SAAB 9000 sa DI kasetom, caki i u knjizici koju sam dobio mi pise da je 0.6 (skenirao bih ali mi skener privremeno ne radi). Ili mozda BCPR7ES i BCPR7ES-11 nisu samo razlicite u razmaku elektroda? Sta je po sredi? Jel to meni otisla DI kaseta? Kada sam ga kacio na komp. bilo je sve ok. Jedini vizualni problem koji sam uocio je da mi je svecica na trecem cilindru malo oksidirala na vrhu tj. na onom delu koji ide na DI kasetu (da li to uopste ima veze sa bilo cim).
Sve ostalo na kolima mi je ok, i potrosnja se nije menjala, pali mi isto...
Ajde dajte neku pomoc, cisto da znam sta se desava.
Hvala unapred!
U NGK natalogu- na sajtu ngk.de, video sam da postoji verzija BCPR7ES od 0.8 koja se ugradjuje u SAAB 9000 sa DI kasetom, caki i u knjizici koju sam dobio mi pise da je 0.6 (skenirao bih ali mi skener privremeno ne radi). Ili mozda BCPR7ES i BCPR7ES-11 nisu samo razlicite u razmaku elektroda? Sta je po sredi? Jel to meni otisla DI kaseta? Kada sam ga kacio na komp. bilo je sve ok. Jedini vizualni problem koji sam uocio je da mi je svecica na trecem cilindru malo oksidirala na vrhu tj. na onom delu koji ide na DI kasetu (da li to uopste ima veze sa bilo cim).
Sve ostalo na kolima mi je ok, i potrosnja se nije menjala, pali mi isto...
Ajde dajte neku pomoc, cisto da znam sta se desava.
Hvala unapred!
Comment