Auspuff

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DejanV
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2005
    • 682
    • Beograd

Hvala svima, sada stvarno imam o cemu da razmisljam.

Lepo je kada covek ima izbor na osnovu tudjeg iskustva, pa ne mora da gadja u mraku.

Pozdrav,
    DVV
    Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Da, za Bosal sam cuo da je bolji i od Imsaf-a i od Walkera i mislim da je on najbolje low budget resenje.

Comment

• DejanV
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2005
        • 682
        • Beograd

SStevo2206,

Bio sam danas kod coveka, i sa zadovoljstvom mogu da konstatujem i ovako javno da je sve sto si rekao zaista tako; ako ista, nisi rekao sve, jos je malo bolje u praksi.

Elem, odem do ljudi, lepo se pozdrave i pitaju sta treba. Ja im potanko objasnim sta hocu, oni kazu nema problema i bace se u merenja. Dogovor je da mi naprave lonac po mojoj zelji, od nerdjajuceg celika ("prohroma", sto bi rekli nasi) i da mi ga ugrade sutra. Cena je okruglih 5.000 dinara, SVE ukljuceno (s tim sto meni treba samo lomac, nista vise, cev je stara 2 meseca i sasvim zadovoljava debljinom od 45 mm i ukupnom montazom).

Izvesticu o rezultatima.

Pozdrav,
        DVV

Comment

• DejanV
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2005
          • 682
          • Beograd

Bio kod majstora. Po dogovoru, cekao me je gotov lonac. Posto sam dosao tik na dva uvezena auta, morao sam da sacekam dobrih sat i po. No svejedno, moj su zavrsili za nekih 40-45 minuta. Kostalo je koliko je receno, 5.000 dinara, dobio sam uredno racun.

Sada auto vise ne urla, sada je postao podnosljiv, mada, ko ume da slusa, i dalje ce cuti da to nije bas obican motor. Ali sada kada dodjem kuci u ponoc, ipak cela ulica ne sazna da sam dosao kuci.

Sve u svemu, JAKO pozitivan utisak. Videcemo oko trajnosti.

Pozdrav,
          DVV

Comment

• Rubi
            CBC Senator XXL
            • 06.05.2005
            • 519
            • Beograd

Meni je na Puntu dotrajao zadnji lonac, i sad me kopka da stavim nesto "protocno"... Zeleo bih maksimalnu snagu uz minimalnu galamu (i da stisne, i da prdne, kako to vec obicno biva). Bojim se da na forumu postavim pitanje "ima li neko matematiku" - dobicu gomilu odgovora u stilu "time se bave timovi eksperata i trose se velike pare"... Elem, video sam "krmacice" (od milja), koje su samo jedna perforirana cevka, sa malo lonca i staklenom vunom okolo - deluje da bi pravilo prilicnu galamu (srednji lonac na mojim kolima je pravljen po tom principu), a da nebi davalo dovoljan povratni pritisak. Sad kad sam cuo preporuku za rucno radjeni lonac po vrlo povoljnoj ceni, cini mi se da je to pravo resenje. Samo, sta da narucim? (izduv mi cine 4-2-1 izduvna grana sa Una, "harmonika", srednji i zadnji lonac, nema katalizatora; sirina cevi je fabricka, mislim 40mm)

1. S - cevka umesto klasicne cevka-pregrada-druga cevka-nova pregrada itd...
            2. Zapremina lonca? Isti, veci, manji?
            3. Raspored pregrada? Da li ima neka "caka"?
            4. Punjenje lonca?
            (\__/)
            (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
            (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Samo jedna napomena sada ima da se kupi cuvena pasta za auspuhe i spojeve koja dosta produzuje vek istog cena oko 300din 250ml

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

E, kad ne pratite forum. Pricali smo danima o tom majstoru sto pravi sta ko hoce i od cega hoce sto se tice auspuha u NS. Kod njega ni od inox-a nije toliko skup.

Comment

• DejanV
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2005
                  • 682
                  • Beograd

Originally posted by Rubi
                  Meni je na Puntu dotrajao zadnji lonac, i sad me kopka da stavim nesto "protocno"... Zeleo bih maksimalnu snagu uz minimalnu galamu (i da stisne, i da prdne, kako to vec obicno biva). Bojim se da na forumu postavim pitanje "ima li neko matematiku" - dobicu gomilu odgovora u stilu "time se bave timovi eksperata i trose se velike pare"... Elem, video sam "krmacice" (od milja), koje su samo jedna perforirana cevka, sa malo lonca i staklenom vunom okolo - deluje da bi pravilo prilicnu galamu (srednji lonac na mojim kolima je pravljen po tom principu), a da nebi davalo dovoljan povratni pritisak. Sad kad sam cuo preporuku za rucno radjeni lonac po vrlo povoljnoj ceni, cini mi se da je to pravo resenje. Samo, sta da narucim? (izduv mi cine 4-2-1 izduvna grana sa Una, "harmonika", srednji i zadnji lonac, nema katalizatora; sirina cevi je fabricka, mislim 40mm)

1. S - cevka umesto klasicne cevka-pregrada-druga cevka-nova pregrada itd...
                  2. Zapremina lonca? Isti, veci, manji?
                  3. Raspored pregrada? Da li ima neka "caka"?
                  4. Punjenje lonca?
                  A sto lepo ne odes do coveka i licno se raspitas? Posavetovace te besplatno, vrlo su OK ljudi.

Pozdrav,
                  DVV

Comment

• Rubi
                    CBC Senator XXL
                    • 06.05.2005
                    • 519
                    • Beograd

Moram prvo dobro teoretski da se potkujem ovde na forumu :-)
                    Na primer, cuo sam preporuku da nabavim lonac bez punjenja (staklena vuna li je, sta li je...) Ako je razlika u snazi 1%, onda cu da stavim lonac sa punjenjem i smanjim "vupevupebupevuummm" zvuk... Ako je razlika 10% onda cu da se pomirim sa malo galame.
                    Naravno da cu se na kraju posavetovati sa majstorom, samo hocu prvo da cujem misljenja i iskustva clanova foruma. Forumi tome i sluze, zar ne?
                    (\__/)
                    (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                    (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

razlike u snazi ako postoje su u promilima, znaci ono 0,1 %.

nije to ono jace grmi pa je znaci 10% jaci auto

da, matematika koja stoji iza proracuna je poprilicno kompleksna, a samo konstruisanje sklopa i celog vozila je veoma timski rad.

kao sto je receno, najbolje je profesionalcima prepustiti posao.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• DejanV
                        CBC Senator XXL
                        • 19.07.2005
                        • 682
                        • Beograd

Originally posted by Rubi
                        Moram prvo dobro teoretski da se potkujem ovde na forumu :-)
                        Na primer, cuo sam preporuku da nabavim lonac bez punjenja (staklena vuna li je, sta li je...) Ako je razlika u snazi 1%, onda cu da stavim lonac sa punjenjem i smanjim "vupevupebupevuummm" zvuk... Ako je razlika 10% onda cu da se pomirim sa malo galame.
                        Naravno da cu se na kraju posavetovati sa majstorom, samo hocu prvo da cujem misljenja i iskustva clanova foruma. Forumi tome i sluze, zar ne?
                        Ma kakvih 10%, ni u pijano, seksualno, drogiranom ludilu! Dobijes samo malo buke, pa izgleda kao da je bog zna sta, ali sem zvucnog efekta, ne verujem da dobijes vise od 0,1...0,2% na izlaznoj snazi.

E sada, ako zamenis sve od izduvne grane do kraja, pa ti je cev prava da pravije ne moze, pa joj povecas precnik (ali racionalno, nema svrhe prerivati, precnik od 50 mm je zanimljiv tek od 3 litra i 250 KS nagore) na recimo 45 mm, pa stavis lonac sa samo jednom S krivinom (kod serijskih vozila cesto imaju dve S krivine, jer to jos bolje prigusuje buku, ali sada vec i motor), neces izgubiti nista, mozda ces dobiti 1-2 KS i to je to.

Radije se otegni za lonac od nerdjajuceg celika, na koji dobijas pismenu garanciju od 5 (pet) godina.

Ako se dobro secam (a moze biti da gresim), zamena celog sistema od izduvne grane do kraja, sa stainless steel loncem, kosta 7-8.000 dinara, u zavisnosti koje vozilo. Naravno, moze i aluminijumom prevucen lonac, onda je 2-3.000 dinara jeftinije, ali ja ne bih. Stavi tacku na to.

Pozdrav,
                        DVV

Comment

• civi
                          CBC Senator XXL
                          • 26.07.2005
                          • 1492
                          • Pozarevac

A el moze da se dobije i custom 421 grana naprimer za bravo 1.6 16v
                          Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                          - Kako to misliš, kočim?

Comment

• DejanV
                            CBC Senator XXL
                            • 19.07.2005
                            • 682
                            • Beograd

Ma moze sta god se dogovorite. Ako nema to sto hoces, imace narednog dana.

Najbitnije je da ti znas tacno sta hoces i da mu to sto je bolje moguce prenes. Cenu ces cuti odmah, nema skrivenih troskova.

Pozdrav,
                            DVV

Comment

Working...
                            X