Havarije !

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tenzo RS
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2004
    • 309
    • Krusevac
    • Saab 9-3 TiD

...pa to i ja znam...nego mozda su ih ovi nasi unapredili kao kod 120mm klipnjaca...

...a da vam ispricam kakva mi se hvaraija sad desila...sedim u sobi i dolazi burazer i kaze curi ti ulje na autu...ja kazem nema sanse...sta nema sanse, eno sve mi iscurelo...ja izletim kad pogledam ono solidna barica ispod auta...e do ku**a...savijem se, gledam...negde sa zadnje strane motora al ne mogu da provalim gde...i provalim da je tu negde izmedju motora i menjaca...ja pipnem ono ulje sto iscurelo a ono ko novo majku mu... ...nista, posto treba burazer hitno da ide ja ajd da proverim koliko ima u motoru i uzmem krpicu iz rezervnog tocka (kod yuga ispod haube)...a ona sva natopljena... ... ...kad ono bila mi i kantica sa uljem tu pa se odvila i slilo se ulje kroz rezevni tocak preko motora i menjaca pa sve pos auto...
    ...jedna havarija sa izbegnutim katastrofalnim ishodom...
    8 i 300...u firungu !!!

trazis kvalitetan turbo servis za remont turbine?

Comment

• No name
      CBC Veteran
      • 28.02.2005
      • 164
      • Novi Sad

@TenzoRS

Dobro je da je bila neka glupost,sada me je to podsetilo kada se i meni desila slicna stvar.Nesto sam radio oko motora i uzeo da probam auto i cepao ga do panja i parkirao sam se ispred kuce (parking mi ima nagib prema putu,tako da je levi tocak bio do puta).Izlazim iz kuce posle sat vremena (napolju pao mrak) kad vidim veliku baru ulja koja je stigla do puta ,odma sam pomislio da je nesto oko motora kad ono podledam i pomirisim ulje,a ono menjacko ulje .Ali mi nije jasno odakle je iscurelo,a napolju mrak pa ne vidim ni kurxx.I ujutru vidim da mi je sama od sebe pukla manzetna do menjaca (stari tip) na levoj poluosovini,pocepala se sa donje strane tako da je iscurelo dosta ulja,a auto je bio i nagnut na tu stranu pa je iscurelo jos vise ulja,tako da sam imao havariju od oko 100din (ne racunajuci zamenu koju nisam sam sebi naplatio).

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Nije zaribao klip. Motor je najnormalnije radio. Problem je sto je imao malo pohabane lezajeve radilice. Potrefio je broj obrtaja na kome je klipnjaca usla u rezonancu i pokidala se pored glave srafa. Posle toga, kada se odvojila od radilice, radilica je presavila klipnjacu od donju ivicu cilindra (vidi se otisak na stablu klipnjace) a mala pesnica je udarila u naspramni zid cilindra i usput se iscupala iz klipa i polomila osovinicu.

Kao sto Noname rece, 1.4 i 1.6 imaju iste klipnjace i radilice.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• kamikaza
          CBC Početnik
          • 22.06.2006
          • 2
          • Beograd
          • Opel Kadett GSI

Video sam havarisan blok motora od EVO VI koji se vozio kod nas na kruznim trkama. Zbog loseg podmazivanja doslo je do havarije klipa koji se nakon toga zaglavio u cilindru. Zatim je uzrokovao lom klipnjace koja je probila blok motora napravivsi rupu od oko 8cm. Ali to nije sve puklo je kolenasto vratila. Mislim da je to bio motor od oko 450ks. Sad je samo gomila gvozdja.
          Ali ovako nesto kao sto su one klipnjace sa slike nisam video u zivotu. Zaista sam fasciniran.

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Koji je to EVO VI koji se vozio u kruzvim trkama kod nas, pa jos sa 450KS, u kojoj klasi?
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• FiatGroup
              CBC Senator
              • 11.06.2005
              • 228
              • Rijeka

Originally posted by Uros Piperski
              Nagradno pitanje: koji je ovo deo motora?

mislim da se ova klipnjaca tj vijak otpustio... i onda se ovo odigralo...
              imao sam vec nekoliko slucajeva da se otpuste matice...
              jedan motor sam spasio cisto slucajno jer smo stavljali pregrade u karter nakon 20k kn i tri godine.. na cilindru broj 3 matice se s prstima skinule dole...
              sada stavljam loock tight..
              The best is the enemy of the good
              The proof of the pudding is in the eating

Comment

• FiatGroup
                CBC Senator
                • 11.06.2005
                • 228
                • Rijeka

do sada samo u jednom slucaju dozivio sam cisti zamor materijala ijako je klipnjaca bila sacmarena (pripremljena)
                pukla je kao nozem odsjecena odmah ispod male pesnice...
                mislim da imam negdje i sliku klipa.. s malom pesnicom.

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Da nije problem u toj pripremi?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• FiatGroup
                    CBC Senator
                    • 11.06.2005
                    • 228
                    • Rijeka

Originally posted by Uros Piperski
                    Da nije problem u toj pripremi?
                    nije jer je taj motor vozio prije toga 20k km s istima..
                    a te klipnjace su iz uno turbo koji je bio ispacen..
                    klipnace su bile do sada u tri bloka.. racunaj kolika je to muka..

Comment

Working...
                    X