aceton u benzin (bud-alaština) a etanol?
Collapse
X
-
vrlo zanimljiv. Probao bih. Ipak par stvari me stvarno brine:
For instance, a SMOOTH flow of air into a carburetor or injector is far better for mileage than turbulent air. Turbulence is bad. Yet many people deliberately introduce turbulent air into their engines. There are many silly myths floating around the car industry to fool the average person. Another is that cold intake air improves mileage. NO. Warm air improves mileage.
Mislim, ako ovaj covek ovako prica-rezonuje, moze mu li se i za ostali deo teksta verovati?Što više za što manje
-
-
ja to nebi probao bez naucnih i prakticnih objasnjenja , a ideluje mi opasnoJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
ja mislim da nekosta nista da se proba...jer toliko mala i smesna doza Acetona nemoze sigurno da skodi ( a ni da koristi verovatno)
...znaci na 4 litra benzina 1 ml cistog acetona ili na 40litara 10 ml.
ja cu da probam ko ga j#$%)
ps:zao mi da bacim pare za benzinLakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
evo ovako ukratko...tip kaze dase dodavanjem Acetona u tim malim(smesnim) kolicinama 1/3000 do 1/5000 u odnosu na benzin dobija sledeci efekat:
1.povecava se isparljivost benzina ,pa se on kao gorivo vise ponasa kao Propan,koji je idealno motorno gorivo.
sto olaksava njegovo sagorevanje i mesanje sa kiseonikom u cilindru.
2.manje zagadjenje ..smanjenje nekog parametra u izduvnim gasovima.
po iskustvima ljudi koji su slali svoja zapazanja,prosecna usteda benzina je oko 15%.....a krece se od 2% do neverovatnih 35%
u jednom primeru mu je neko prijavio povecanje potrosnje od 2%.
ps: jel onaj zenski Aceton za skidanje laka sa noktiju 100% ?? a?
ps: ma lako cu za aceton zao mi para za benzin=]
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Tesko da je istinito.. aceton toliko brzo isparava da ukoliko se ne vozi odmah nece ni stici do motora, a posto se radi o toliko malim kolicinama smesno je ocekivati bilo kakav uticaj na krajnju smesu.while(!asleep()) {sheep++;}
Comment
-
-
Zanimljivo!
Aceton mozete kupiti u svakoj apoteci, kosta nesto smesno malo, ispod 200 dinara u svakom slucaju.
0,78 ccm/l znaci da nam treba smesnih 16 mililitara na 20 litara goriva.
Ovo stvarno treba probati!
Mogli bismo da raportiramo rezultate nakon recimo mesec dana, da vidimo sta se desava u nekom nasem preseku.
Pozdrav,
DVVBrzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
nevjerujem da tako mala kolicina moze da skodi a i da doprinese necemu, to je samo psihicki efekat koji utice na korisnika, mozda kad bi se sipalo malo vise, nebi trebalo nista da skodi,nije aceton voda,zapaljiv je kao i benzin, mozda poceti sa 2-4%HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM
Comment
-
-
Skidac laka za nokte obicno nije cist aceton vec sadrzi i neka ulja za negu jer aceton jako isusuje kozu.
Na zapadu se aceton kupuje u flasama od 1 litra svuda skoro pa i u supermarketima.
Pitanje je sta ce se desiti sa kuglicom povratnog ventila. Da ne prodjete kao Boost kad je vozio na "razredjivac" kupljen na pumpi kod Rodica u vreme krize.
Znam pouzdano da aceton rastvara odlicno lak sa dizni i iz karburatora. Ne znam kao se mesa sa benzinom i da li nece brzo ispariti. Kolicina mi se cini previse mala za neki efekat (osim kao rastvarac). U svakom slucaju auto sa diznama u perfektnom stanju ide mnogo bolje. Da nije to trik?
Comment
-
-
ma on je nalupao ove vrednosti,sa koliko posto da se mesa da je to strasno!!!
prvo kaze : izmedju 1/3000 do 1/5000...,zato sam ja uzeo srednju vrednost od 1/4000....,to daje 1/4 ml na 1 litar ili 1ml na 4 litra.
a onda dole kaze da treba da se sipa:
"Note that is around .78 cc per liter or one ounce per 10 gallons. Not more than three oz. per 10 gallons."
a to je 1 unca=29 ml ..,a 10 galona je 40 litara....,sto znaci posto kaze da nesme vise od 3 unce na 10 galona...srednja vrednost je 2 unce na 10 galona....sto daje 2 unce=58ml na 40 litara...a to je 1.45 ml na 1 litar benzina!!! sto je 5.8 ml na 4 litra benzina!!!! a to je 6 puta vise nego u prvom primeru !!!
ili nezna da racuna ili .....
a u tekstu naglasava da nesme da se sipa iznad tih (nerazumljivih) vrednosti koje je naveo,jer kao dolazi do kontra efekta...pa ce auto vise da trosi)
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
http://pesn.com/2005/03/17/6900069_Acet ... cetone.jpg
po ovom grafikonu se lepo vidi da je najbolje sipati oko 3 unce na 10 galona ( 87ml acetona na 40 litara benzina)
to je iz FAQ:
Q. How much do I add to my tank?
Add to fuel in the ratio of 1 - 3.5 oz per 10 gallons (8 - 27 ml per 10 liters) for gasoline
Add to fuel in the ratio of 0.5 - 2 oz per 10 gallons (4 - 16 ml per 10 liters) for diesel
There is variation in how different engines respond. Also there are differences in what kind of fuel it is added to. Try higher and lower concentrations until you find the optimum for your vehicle.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
kad sam vec ovoliko shkrabao ovde da dodam i ovo ..VRLO VAZNO!
u tekstu se pominje da Aceton zajedno sa Vodom (ako se nadje u gorivu) pravi jedinjenje koje stvara EMULZIJU na diznama i narocito je pogubno za "injectore" kod benzinaca i dizelasa.
i naravno pominje se ako imate "plastiku" u sistemu snadbevanja i ubrizgavanja goriva koja je "losijeg" kvaliteta,da isto moze doci do ostecenja.
jeb#@a !Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Ne mogu da verujem da ozbiljno razmishljate da sipate aceton u rezervoar!?
Ono shto je ovaj ispisao je gomila gluposti; moguce da se potroshnja spushta iz opisanih razloga (mada ja ne bih da experimentishem na mom autu kako bih to utvrdio), ali mislim da je apsolutno neprimenjivo u realnoj, svakodnevnoj upotrebi pre svega zbog toga shto bi do ozbiljnih problema doshlo vec pri prvoj reakciji acetona u kontaktu sa vodom iz goriva (koje, btw, ima "k'o pleve"
)...
I'll pass...
Comment
-
Comment