Programiranje ECU i izmena radnih parametara

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nikola.410
    CBC Početnik
    • 11.02.2018
    • 2
    • Arandjelovac
    • Golf

Programiranje ECU i izmena radnih parametara

Pozdrav svima, planiram da se bavim auto elektronikom po zavrsetku studija, trenutno studiram elektrotehniku. Potrebni su mi svi vasi saveti i misljenja, odakle da ucim programiranje ecu racunara i upravljackih modula na vozilima, koji programi i oprema su mi potrebni za pocetak?
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Za pocetak kreni da ucis teoriju rada motora. Imas stare teme o tome. Nesto je tacno a nesto i nije. Kad sve lepo savladas i uspes da razgranicis sta je tacno a sta pogresno onda mozes da ides dalje. Mozes ti da naucis da programiras ecu ali ako ne znas osnovne principe rada motora i kvalitet delova motora dzabe si se trudio. Ja sm naucio sve note iz muzickog znam da procitam sve besprekorno i da prepravljam ako treba al sam gluv za muziku potpuno. Nemam ni osecaj za ritam pa mi je to znanje potpuno beskorisno.

Comment

• Nikola.410
      CBC Početnik
      • 11.02.2018
      • 2
      • Arandjelovac
      • Golf

Tu teoriju sam uglavnom savladao, imao sam predmete o motorima i radu motora SUS,sistemima ubrizgavanja goriva itd... Da li postoje kvalitetne obuke u Srbiji za ovo zanimanje i gde to mogu da nadjem?

Comment

• MikiNP
        CBC Član
        • 27.01.2019
        • 16
        • Srbija NP
        • Peugeot

Originally posted by Nikola.410 View Post
        Pozdrav svima, planiram da se bavim auto elektronikom po zavrsetku studija, trenutno studiram elektrotehniku. Potrebni su mi svi vasi saveti i misljenja, odakle da ucim programiranje ecu racunara i upravljackih modula na vozilima, koji programi i oprema su mi potrebni za pocetak?
        I ja sam neki početnik, ali za to će ti biti potrebno od hardvera uređaji s kojima možeš čitati mape sa ECU- poput Galletto, Kess i sl...., ovi rade i preko OBD direktno, ali za potpuno čitanje svih podataka sa ECU moraćeš isti otvoriti i očitati ga na "stolu" za to je možda najbolji Ktag, svakako da ima i kvalitetnih klonova sa kojim se može početi...

A program svakako možda najbolji jeste Winols....

Comment

Working...
        X