Mene zanima da li bi kojim slucajem dobio nesto konja i zvuka dodavanjem sportskog auspuha na Yuga 55(bez ikakvog tunninga motora - znaci samo auspuh) ?
Unapred hvala na odgovorima...
@Jole9
Zavisi sta smatras pod sportskim auspuhom?
Kad bi makao srednji lonac,pa onda i zadnji ,ja mislim da bi dobio nesto malo vise snage,jer lakse izbacuje gasove.
Ali zvuk bi dobio sigurno!
Gas ne pustaj ni za zivu glavu
MOG'O BI DA POGINES !
Hvala na odgovorima - odlucio sam se da stavim prvenstveno zbog meraka(zvuka) tj. da bar malo imam utisak da vozim sportaka s obzirom na to koliko mi ekonomski uslovi to NE dozvoljavaju,a i 3-4 KS nije nikako za baciti - barem ne za Yuga...
@Uros Piperski
Ja se nebih slozio sa tobom u toj konstataciji.
Kod juga koji imaju obicnu izduvnu granu,i platinsko paljenje imaju, recimo da je motor 1.1,55 ks.
jugov motor od 1.1 koji ima duplu izduvnu i elektronsko paljenje ima isto 55 konja.Kako to ako ima po tvome bar 5 konja vise sa drugim paljenjem,i izduvnom granom.
@Jole9
Radio sam ja kod mene na jugu 4 izduvne grane od izlaska iz glave do kraja,bez ijednog lonca.Zvuk je bio kao na ona amricka jaka auta,kao da nije jugo.
MOG'O BI DA POGINES !
Kako to mislis priblizno 55 konja.Obojica su 40 kw,a to je 54.4 ks.
Razlika izmedju keceve i jugove izduvne je sto keceva ima nesto duze dvije cijevi nego kod juga.
MOG'O BI DA POGINES !
uz original (italijanski) izduvnu granu 4-2-1 sistem taj motor od 1116 kubika moze da isporuci do 64KS.
davno provereno i izmereno.
samo gde naci izduvni sistem, taj prednji do ulaska u cev ne znam.
poslusajte Urosa
ono sto Zastava ugradi u fabrici je tiha jeza od izduva, em je loseg kvaliteta izrade em je naopako projektovano/podeseno za taj motor.
skoro sve drugo je bolje od resenja iz Kragujevca.
Comment