Kakva su vam iskustva i misljenje o kvalitetu, ceni, raspolozivosti..?
Kakva su Q8 ulja?
Collapse
X
-
Kvalitet konkretno ne probah, ali im je prica ovakva...
Q8 - je igra rijeci za Kuwait, odakle je i firma... Naime Q8 i Kuwait se na engleskom izgovara skoro isto... Tako da im je to bila ideja "brand-a"... Imaju naftu i rafinerije, trebalo bi da znaju napraviti posteno ulje...
Mala digresija, krajem '80-ih godina ( '89-'90 ) su bili gen. sponzor Ford-ove fabricke ekipe u WRC-u... Sjecate se Ford Sierra Cosworth u crnim bojama...? Tada je jos Malcom Willson bio vozac Ford-a...
Comment
-
-
dobro..ajmo konkretnije.
gde ima da se kupi i za koje pare?
i dali se zna koje uvoznik...???
EDIT: evo sta sam nasao u medjuvremenu
nemacki sajt... http://193.111.95.188/index.php?domain=de
kliknite na auto i pronadjite svoj auto i motor.
izbacuje tacno koje ulje i kolicine ulja.
za sve!
motor,menjac,kocnice..itd.
vrlo lepo uradjeno...
i koliko vidim nemaju zvanicne distributere u jugo-istocnoj evropi...
sto je mozda i dobro
sad jos gde ima da se pazari i za koliko....Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Evo sta sam ja saznao o Q8 oils:
Na svetu ima 5500 pumpi Q8 i medju prvih 10 su u svetu...
Ko hoce da nabavi ulje nek se javi Borisu 064/160-77-83...ovo vazi za BGD...
Cene su primamljive.Q8 formula F1 10w50.Cena je
319,00 + porez 4/1 lit
363,00 + porez 1/1 lit
Imaju i nesto poput motula 300V, za zujalice.Zove se SBK Racing SAE 15w50 ful sintetik i koriste ga suzuki i dukati u Engleskom sampionatu.
www.airwaves-ducati.co.uk
www.q8oils.de
Ovo sve je iz prve ruke, znaci od coveka koji radi u Q8...Power of dreams !!!
Comment
-
-
Evo kod mene u vektriA 2.0 je Q8 f1 10w-50 full sint.
Prešao sam sa njim tek 2.500 km tako da je još rano za neke zaključke
Cena je više nego povoljna (pre njega sam sipao mineralno mobil1s 15w-40 koje sam menjao na svakih 5.000km,jbg. gušće ulje jer je mator auto, prešao 180.000 a i često ga teram u crveno pa ume i malko da potroši)
U principu za cenu mineralnog ulja dobiješ sintetiku
Sa mineralnim mi je auto trošio oko 1l na 2.500km, za sada sa ovom malko ređom sintetikom dosuo sam juče 700ml na 2.500km (iskreno očekivao sam veću potrošnju)
Auto se lepo ponaša, možda malko mirnije i tiše radi, ranije su se po hladnom vremenu u prvih par sekundi čuli podizači, a sa ovim uljem ih nisam zapazio
Sve u svemu za te pare je više nego isplativo
Planiram da ga menjam na 7.500km pa ćemo videti kakvo će biti
Comment
-
-
Burazer moj je imao sa njima ugovor i pre 9hiljada sam stavio mineralno ... elem poshto sam jako genijozan i malerichan bio oko nove godine zaboravio da promenim na 5 hiljada pa danas sutra danas sutra i dogurao do 9 soma ... kad smo ispustili ulje nije se primecivalo da je izgubilo na kvalitetu osim shto se malo zaprljalo ipak je dizel u pitanju...
ali nazalos nema vishe u servisu tako da sam se vratio na elf za TD motore ... elf sam sipao pre q8 i mislim da je q8 ipak bolji .... ali kad nema
cena pre 6 meseci je bila 350-400-450 mineralno /polusintetika/sintetika sa sve zamenom kod mog burazera ... neznam gde ga sad ima i poshto jePrevelika slika u potpisu!
Comment
-
-
Znam da sintetika može da izdrži duže
Najverovatnije ću ovu prvu turu da zamenim na 7.500km čisto da proverim barem na oko kakvo je ulje a posle toga ću ga menjati na 10.000km (oko 3 meseca vožnje)
Lično na ulju nikada ne štedim (naravno u granicama normale, glupo je u auto koji je star skoro 20 godina sipati ulj koje košta 1.000din/lit.)
Za 1.000 km ću menjati ulje na vektriB (do sada sipana opel full sint. 5w-30, menjana na 10.000, potrošnja ulja od zamene do zamene je O) pa ću probati kako se q8 ponaša u malo modernijim 16v motorima (imaju ulje 5w-30 koje je preporučeno baš za opela)
Comment
-
Comment