Wartburg - zamena motora, dajte predlog

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

Wartburg - zamena motora, dajte predlog

imam u porodici odlican Wartburg ali sve manje vozen, bas zbog cene goriva koja je trenutno 85+12=97dinara za litar!!! razloga i inace ima mnogo vise za zamenu motora, nego za protiv.

dakle.

zelja je izbaciti dvotaktnu legendu (5 meteri dima) i ubaciti neki 4takt benzinac, pogodan za jeftinu ugradnju gasa (karburator). naravno, menjace se sve sto treba. jel ovo neko radio?

sta najbolje pasuje? VW 1300 od Golfa? dajte predlog!

hvala
    .
  • Nikola
    CBC Senator XXL
    • 29.09.2004
    • 975
    • Indjija/Vojvodina

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... oxer#35097
    .:Cuore Sportivo:.
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

slatka prica mada, nisam mislio bas na sportsku makinu!
      meni ipak treba nesto smirenije, sto pribliznije sadasnjem, odnosno 1.3 wartburgu. ako ste radili ovakve prepravke, a mrzi vas da kucate, javite mi broj pa cemo da se ispricamo oko toga...

poz.
      .

Comment

• dieselman
        CBC Senator XXL
        • 14.11.2005
        • 833
        • tt

Isplati li se ,samo je to pitanje.Ali ,ako je u pitanju neka vrsta projekta,zelja,volja...onda tu lepo moze da legne nesto od vw,razmisli i o dizelu...

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

pa ako ovako auto trosi 10l goriva koje kosta 97din/l, a ako bi se nasao motor za oko 150e, ugradio gas od 250e, i trosio gorivo od 35din/l (cena i dalje pada)? verujem da bi. sto se ugradnje i budzenja tice (ne racunajuci gas, to ce drugi) zavrsili bismo skoro sve sami...

1. usteda je (po danasnjim cenama) 63 din/l (0.73 evra)
          2. investicija bi se vratila za 400:0.73=548 litara sto ce reci za 5480km (po idealnim uslovima potrosnje od 10l - vozi se samo po otvorenom putu). ipak je to garaziran auto, sa sasijom i u odlicnom stanju, a vlasnik nema neke pretenzije za kupovinu boljeg (za koji drugi auto doplatiti wartburg a da je bolje resenje?)
          3. 548*35=19.180
          4. 548*97=53.156
          5. za 400e moze da se kupi 328l benzina (racunajuci i usuto ulje), sto znaci ako pocnem od danas da racunam, za 3280km bih se grdno pokajao, a i dalje bih imao rupu bez dna koja sve vise stoji u garazi...
          ili negde gresim u racunici?
          .

Comment

• Vlada_nbgd
            CBC Senator XXL
            • 11.09.2005
            • 1066
            • Novi Beograd/Topcider
            • ford focus sport pack

Pa ne gersis u koliko je pocetna racunica tacna,konkretno mislim na motor.I da nadjes ok masinu za 100-150eur,treba tu valjda i menjac,hladnjak...Pa tu su i elektricarsi radovi.S druge strane mozes to da gledas i ovako,sve i da prodas tog varburga dodas i vise para nego sto si planirao za zamenu motora pitanje je kolko dobar auto mozes da nadjes,i naravno ostaje opet ugradnja gasa.Znaci tvoja ideja ima i tekako osnova
            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

a da ne pominjem eventualnu prodaju originalnog motora/menjaca/svega sto bi otpalo sto bi lepo iskompenzovalo majstore, dodatne delove...
              elem, naleteo sam na oglase sa havarisanim 1.3 wartburzima. ako je njihova limarija "za baciti" koliko oni vrede? kazu motor 1.3 od golfa. pa to i jeste taj motor, zar ne? a imao bih i sve delove za prepakivanje... pa i masku, auspuh, sta vec...

ispade da malo vise razgovaram sam sa sobom, izvinite. hvala svima na pomoci, i te kako je pozeljna!
              .

Comment

• Uros Piperski
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2005
                • 2978
                • Beograd

Mislim da su stari i novi Wartburg jako razliciti. Stari ima sasiju ali mislim da novi nema... Zar ne?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

@dekideki " verujem da bi. sto se ugradnje i budzenja tice (ne racunajuci gas, to ce drugi) zavrsili bismo skoro sve sami... "

da si rekao kontra..pa da razumem..ali ovako ..

umes da prepakujes ceo auto..a neznas da ugradis gas na karburator...
                  =]

Ps: mozda ti je bolja varijanta ,da ugradis gas na postojeci 2T motor.
                  jedan covek je uradio to u Cacku...,dodao je na remenicu neku pumpu koja je ubacivala male kolicine ulja u motor,u isto vreme sa Gasom.
                  to bi ti bila najjeftinija i najbrza varijanta.
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

evo sta sam izgooglao...

tu firmu vodi nas covek u Kanadi!
                    tako da mozes da probas da ga kontaktiras.
                    A sto se tice podmazivanja 2T motora..postji fora kod 2T skutera,da imaju zaseban rezervoar za ulje pa ga onda dozoraju u benzin...mozda mozes to da iskoristis i za doziranje na wartburgu za LPG.....

Joco Djurdjevic
                    Title: President
                    Area of Responsibility: Management Executive
                    Telephone: (905) 670-0860
                    Fax: (905) 670-7586
                    Email: yugotech@istar.ca

Company Description

Yugo-Tech is a Canadian designer, manufacturer, supplier and installer of both natural gas (CNG) and propane (LPG) vehicle conversion systems. Yugo-Tech was incorporated as a company in Mississauga, Ontario, Canada in July 1987 by Mr. Joco Djurdjevic. Mr. Djurdjevic was previously with CNG Fuel Systems, which was one of the largest natural gas vehicle conversion design companies at that time. With the demise of CNG Fuel Systems in 1987, Yugo-Tech became one of the largest natural gas vehicle conversion equipment installers in Ontario. In 1995 Yugo-Tech entered into the propane conversion industry with an agreement with Superior Propane, one of the largest propane distributors in Canada. Yugo-Tech now handles all of the Superior Propane vehicle conversions in the Toronto and Southern Ontario area. Yugo-Tech works closely in conjunction with the local Gas and Propane Utilities in the development new industry products.

A ovde ima schema kako to izgleda : http://www.nea.gov.vn/Sukien_Noibat/Cha ... hicles.pdf

Comment

• Trivo
                      CBC Senator
                      • 02.06.2005
                      • 202
                      • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... =dvotaktni
                      VW 1200 1972god.
                      VW Golf 1.3 1988god.
                      FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• dekideki
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2005
                        • 1914
                        • Beograd

vec sam apsolvirao tu prepravku wartburg motora, samo ima jedan los detalj. gde to naci? ja trazio, postavljao temu ovde i posle 5 dana, kad se niko nije odazvao da mi pomogne, digao ruke. jedina tema ikada koju sam morao da obrisem, niko mi se nije odazvao. naravno da bi bilo najbolje da ugradim tu pumpu i ugradim gas na postojecu skalameriju .
                        ajde pomozi mi da nadjem pumpu i da to proradi i zavrsena stvar!

pozdrav i hvala

P.S. @zoranbg: oni primeri koje si okacio kao linkove su svi za Metan...
                        .

Comment

• Uros Piperski
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2005
                          • 2978
                          • Beograd

dekideki, postoje LPG sistemi za dvotaktne motore kod kojih je reseno podmazivanje. Znaci pumpa postoji i moze da se kupi. Vise puta smo pricali o tome. Postoji i poseban isparivac i boca. IvanT ce ti vise reci o tome.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

@dekideki
                            Taj covek sto je to ugradio u Wartburga je iz Cacka... i njegov sin zivi blizu mene i poznajem ga.
                            mogu da ga pozovem i da popricam sa njim,dali je njegov otac raspolozen da ti to uradi...pa se vi cujte i dogovorite.
                            ako hoces javi na PP.
                            a i dobro bi bilo da porazgovaras sa Ivanom i Dorom...,sto kaze Uros..mozda ima to sve gotovo i ovde u BG..samo da se plati i ugradi.

btw: Ja taj tvoj post nisam video,da jesam..rekao bi ti isto shto i sada.
                            previdim i ja po neki post

Comment

• dekideki
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2005
                              • 1914
                              • Beograd

ljudi, povratili ste mi nadu.
                              wartburg je zakon. neki ga ne vole, ali Atheist Rap i ja volimo! zao mi je da stoji i da se ne vozi, a kao chasha je...
                              kontaktirao sam IvanaT na PP u vezi ovog, a ako imate i vi neki tel, bilo bi super da mi posaljete na PP
                              .

Comment

Working...
                              X