Wartburg - zamena motora, dajte predlog

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

ok spustam loptu!

daj da ne spalimo dobar motor, IvaneT u pravu si. moja slaba matematika.

rekoh ja na prvoj strani, DAJTE MI TELEFON, promaklo ti, zoranebg. a sto se tice Dore i IvanaT vidis da me vozaju !

salim se. hvala ljudi na pomoci. mozda si IvaneT u pravu kad kazes za odbrojane dane... ali u Evropi. evo istece u ponoc rok za generala a mi nista. znaci odlaze se ukidanje Wartburga jos bar 10 godina! covek vozi ceo zivot wartburge i naviko jednostavno. pokusavam da ne rasturam dobar auto, mozda ipak postoji neko ko zna nekog... da mu ugradi u kola ono iz SAM-a. aj sacekacu jos malo i raspitacu se jos malo sa strane (mada, surov je svet van CB!).

opet sam na pocetku
    .

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ta flaš truba ti je isto što i infuzija i to je ZoranBG lepo rekao, ja sam to dao kao ideju. Ono što je odradjeno u Samu nekad davno ako me pamet služi je napravljeno od dekalamit mazalice i to je isto tako negde opisano u autogas temi. Dekalamit mazalica radi na principu obrtaja nečega i mehanička je. Sve se svodi na to da se dozira ulje u odredjenom vremenu ili obrtajima.
      Šta god da se napravi mora se eksperimentisati jer je motor namenjen za gorivo koje podmazuje. Ulje koje se sipa u benzin je pravilno rasporedjeno u vrlo tečnom stanju tako da dobro podmazuje ležaj od radilice i klipove. Koliki bi efekat toga bio dobar sa mešanjem ulja i vazduha u usisnoj grani, može samo eksperimentom da se utvrdi ili da uradi neko ko je već eksperimentisao.

Ugradnja gasa je investicija koja se očekuje u oba slučaja.
      Prvi kad ostaje motor zahteva dodatne radove koji ne moraju biti veliki ali traže proveren sistem da ne zariba motor.
      Drugi kad uzmeš neki Golfov ili stojadinov motor i prepraviš to jednom zauvek pa si miran i što se tiče biće-neće biti zabrana i sl...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

@Dekideki ...evo poslao sam ti na PP ,broj telefona od mog komsije ciji otac jos uvek vozi Wartburg 2T na gas.. sam je ugradio neku mazalicu i to ga dobro sluzi jos uvek,godinama.

Pozdrav!
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

zvao sam, covek prodao pumpu (70e), skinutu sa wartburga koji je isao 15 godina na istu. pumpa se zove "pumpa za DKW" ne zna covek ni oznaku, nista. prodao je pre par dana
          ostavio sam "zizku" da mi potrazi, ima on par telefona, pa ce mi naci coveka koji ima te pumpe...

dobro, neki pomak u celoj prici. hvala

btw, JEL ZNA NEKO KAKO SE KAZE (PISE) NA NEMACKOM "DKW pumpa za ulje za dvotaktni motor" (hteo bih da je potrazim preko suraka u nemackoj, ali ne znam kako je oni zovu. prekopah e-bay, ali sam se malo pogubio...)
          .

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

DKW Öl-pumpe für Zweianschlag Maschinen... Mada bi i "zwei-takt maschinen" trebali skontati...

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

Sta kazes na ovo @Dekideki ... ovo je sa sajta proizvodjaca autogas opreme : http://www.autogasitalia.it/db/prodotto ... ng&id=1826

valjda je za to?...sto tebi treba. pise : OIL MIXER

Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
              X