Sredstva za ispiranje motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: Sredstva za ispiranje motora

Hvala Bas cu pokusati da nadjem da li Renault nesto preporucuje ali i ako ne nadjem logicno je da ta operacija ne bi trebalo da ima ikakve negativne efekte ili posledice po sam motor osim u slucaju ako nije pri kraju radnog veka!

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

ne znam zasto se opterecujete takvim stvarima tipa dal je renault nesto preporucio ili ne... pa nisu oni ne znam kako tehnoloski napredni niti inventivni pa da mora posebno da im se titra. to sto preporucuju elf ulje je samo znak da imaju kombinaciju tj saradnju sa tim proizvodjacem i nista vise.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• low rider
        CBC Senator XXL
        • 03.04.2006
        • 613
        • Beograd

@Dalibor

Svako ima svoje misljenje, a tako ce i ostati posto ne postoji dobar naucni i statisticki znacajan test uticaja tih sredstava na stare, lose odrzavane motore.
        Ne mislim da su ta sredstva po definiciji pogubna ili opasna, ustvari mozda cu pre sledece izmene isprobati jedno. Ali verujem u rec mehanicara koji ceo zivot kvalitetno rade motore da su ta sredstva za stare i zapostavljene motore bacanje novca ili bacenje u jos veci trosak.

Rekao bih da se koks se moze naci samo u komori za sagorevanje. Taj mastni mulj i katranaste naslge, tesko mogu da se "otope" za 5 minuta tretmana, a bogami nisu ni homogene, vec negde tvrdje, negde mekse, pogotovo u karteru. To pricam za taj zapusteni HDI koji sam video.

Naravno redovna zamena i koriscenje kvalitetnog ulja je najbolja prevencija i lek za lake slucajeve.

Comment

• nikaragva
          CBC Senator XXL
          • 03.06.2008
          • 521
          • B. Palanka
          • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

"If you do decide to do an oil flush, first drain your engine of all it's oil, but leave the old oil filter in place. Next fill it up with flushing oil and run it at a fast idle for about 20 minutes. Finally, drain all this off (and marvel at the crap that comes out with it), replace the oil filter, refill with a good synthetic oil and voila! Clean engine."

Ako se ne varam ovo je to ciscenje gde se staro ulje prosipa prvo, cisti se i onda se sipa novo.

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

dal vi ljudi pravite razliku izmedju ulja za ispiranje i aditiva za ispiranje?

Comment

• nikaragva
              CBC Senator XXL
              • 03.06.2008
              • 521
              • B. Palanka
              • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Pa naravno da pravimo. Ali i jedno i drugo su za ispiranje i ni za sta drugo, zar ne?

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Mislim da treba jedan rename u Aditive za ispiranje motora!

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

Originally posted by nikaragva
                  Pa naravno da pravimo. Ali i jedno i drugo su za ispiranje i ni za sta drugo, zar ne?
                  da ali, motor moze da radi safe na ulju za ispiranje ali ne i samo na aditivu.

ulja za ispiranje su ok varijnta smao ih je tesko naci. koliko znam LUK pravi takvo ulje samo ga nema u prodaji, bar ne u BGD. mozda ga ima u NS tj cini mi se da ga je Gumetina koristio u nekomautu i bio je zadovoljan ucinkom.

Comment

• Ognjen
                    CBC Senator XXL
                    • 21.02.2008
                    • 438
                    • Novi Beograd
                    • -

Evo ja sam probao, sipao sam Wins jer sam na njega naleteo, a neko spomenuo da je dobar. Jedina razlika koju sam primetio posle ispiranja je boja ulja, a bio sam ubeđen da kod dizela ulje u motoru mora da bude crno.
                    Ulje u motoru je sada potpuno prozirno (prešao od zamene nekih 300km), staro je bilo potpuno crno iako je prešlo samo nekih 600km. Menjao sam ga odmah jer sam radio veliki servis, a i unutra je bilo neodgovarajuće Sunoco 5w40, a trebalo je Selenia WR 5w30.

Ja mislim da treba to s vremena na vreme odraditi, mislim da ne može da škodi, a ne košta mnogo.

Comment

• alexa05
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2006
                      • 1769
                      • Smederevo
                      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Nema ga ni u SD-u zverino al kad naleti opet javnem. Bilo ga je jedno kratko vreme i opet ga nema.
                      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• jeronimo
                        CBC Senator XXL
                        • 27.10.2005
                        • 390
                        • beograd
                        • ваз 21214-20

kod mene recimo u fabrickoj knizici pise da treba na svakoj drugoj zameni ulja uraditi ciscenje i ja se toga pridrzavam(ovi motori se cesto voze kaljavi skroz do haube(sa unutrasnje strane) plus u velikom naprezanju po terenu i kad na to dodam onih 50% koji se voze u uzem centru beograda i leti i zimi prija mu....) koristim motul engine flush.
                        napomenuo bih da je jako vazno pustiti da auto radi na leru i nikako ne turirati jer aditiv razredjuje ulje i moguca su ostecenja motora ako se ne pridrzavate uputstva...
                        prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• *Egon*
                          CBC Senator XXL
                          • 31.12.2004
                          • 1232
                          • Beograd, Dorcol, N 44

Interesantna tema, ali nikako nemogu da je povezem sa "LAKSIM TUNINGOM" ???
                          Garaza
                          1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• jeronimo
                            CBC Senator XXL
                            • 27.10.2005
                            • 390
                            • beograd
                            • ваз 21214-20

pa po onom flajeru iz motula trebalo bi da ujednaci kompresiju(radjen na hondi civic sa nepunih 100 000) i olaksa hladjenje i podmazivanje a uz to i ne treba da se "brija" glava . gde ces lakse...
                            prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• ludidzora
                              CBC Senator XXL
                              • 09.01.2012
                              • 310
                              • Banatsko Veliko Selo
                              • Fiesta 200 iz mesta!

Ajde da ne otvaram temu, pitanje vezano za staru kantu, u pitanju je Fiesta 1.1 1993 i rekao bi da je ulje menjano jedno 0 puta od tada. Naime kako sam je uzeo cuju se kao klackalice i kad sam otvor io deklu imam sta da vidim, skorelg ulja koliko neces. Pa bi rekao da je svo to kuckanje odatle, pitanje je koliko ulja i stize na klackalice. Zanima me u ovakvim slucajevima neko ispiranje motora jel se moze odraditi? Motor nije nesto ali pali, radi i ide, za sada...

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

nasteluj ventile,i promeni ulje. ne bih ja tako mator motor ispirao. da ti ne procuri posle na sto mesta.
                                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                                X