DVA MOTORA,DVA MENJACA I MNOGO SNAGE

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

DVA MOTORA,DVA MENJACA I MNOGO SNAGE

Znaci u zadnjem broju MAX TUNING-a sam video ako se ne varam nekog starijeg forda sa fabrickim pogonom na prednjim tockovima a likovi su uzeli pa to izbacili napolje i ubacili neki ako se ne varam 2,2litra tjuniran motor u kompletu sa menjacem napred i isto to pozadi pa tako dobili nekih 400 konja sa tim sto prednji motor ide na prednje tockove a zadnji na zadnje?!? Kako je to moguce? Mislim to da se usaglase pa da sinhrono rade? Mislim sta bi se desilo kada bi se jedan motor ne daj boze ugasio? A ako je to lako izvodljivo zasto to vec neko nije uradio na jugasinu? Jel imate neku ideju kako bi se ovo moglo sprovesti u delo?
    Mislim da se ubaci motor sa menjacem napred i to isto pozadi to i nije tako tesko uraditi ali sigurno ima nekih caka a u casopisu o tome nista ne pise! I po mojoj logici jeste da se tu podosta podize tezina automobila ali se snaga duplira!
    Hajde sad, navalite!!!
  • Rubi
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 519
    • Beograd

Uradjeno sa raznim automobilima. Glavni problem promena brzine - motori ne moraju da rade savrseno sinhrono, cak ni da daju istu kolicinu snage, vazno je samo da se vrte u vrlo bliskim obrtajima. Ako jedan stane, on ce ili opasno da prikoci svoju osovinu, ili ce neko "pametno" kvacilo da ga otkaci od menjaca, i auto nastavlja na drugi motor. Nije stavljano u Jugice uglavnom zbog zezanja oko menjaca - treba neko da iskrvari za dva sekvencijalna, il' da se zahebava do preksutra da upasuje dva manuelna da se pokrecu istom rucicom (mozda na neku hidrauliku).

Mislim da sam negde na forumu cak video i slike sa nekog skupa, gde je neko u Ficu spakovao dva motora iz motocikala (neki Suzukijevi "zmajevi", ili tako nesto). Ne znam da li su oba pogonila zadnju osovinu, ili je jedan pokretao prednju.
    (\__/)
    (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
    (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Miljan
      CBC Senator XXL
      • 18.01.2006
      • 459
      • Nis

Ima, ima, kako nema

Yugo Bimotor 10.5 l cadilac (atmospheric) V8 nazad &
      dodge (turbo) 4 linija napred sinhronizovani u 1 menjac

HP=!!??

Comment

• LaMar
        CBC Veteran
        • 01.03.2006
        • 140
        • Beograd

Ako se ne varam ovoj jugasin (ako se tako moze nazvati ovo cudo koje su izvorno napravili alkosi iz zastave a sada je vec mahina) je bio u jednom broju tuning styling-a ali samo kao neka prolazna vest sa nekom malom slicicom bez adekvatnog teksta a zasluzuje bar dve-tri strane!

A ako je najveci problem uskladiti dva menjaca da li je izvodljivo staviti dva redna motora jedan uz drugi na jedan menjac? Nesto kao sto su radili u bugatiju davno,davno! kada su svi ostali ubacivali V motore oni su stavljali dva motora jedan uz drugi i preko nekog uredjaja spajali snagu koju bi slali na jedan menjac i tako je bilo dok nisu smislili da vise snage mogu izvuci ako od dva motora naprave bokser ali je to bilo jos komplikovanije! Naisao sam svojevremeno na jedan sajt koji je to precizno objasnio i sada cu da probam da ga iskopam jer verujem da bi to mnoge zanimalo! Mislim tako se mogu ubaciti dva podosta sredjena motora od 1,1 litra koji bi imali po 100tinak konjica i zamislite onda mali laki jugasin sa 200+KS!!!

Comment

Working...
        X