Sopstveni automobil?

Collapse

This topic is closed.

X
X
- 

Cao!

Boost kako napreduje planiranje 
 Nego pominjao si do sad ne vidjen nacin povezivanja motora pa
 sam sinoc malo razmisljao (posto nisam mogo da zaspim) kako sve mogu da se povezu motori. I odma sam odbacio mogucnost da se stave dva motora sa dva menjaca ,i da se sa stavljaju redno ili paralelno dva motora (nakako mi to zauzima previse prostora). Pa mi je pala na pamet ideja dva motora jedan napred jedan nazad povezani diferencijalom medjusobno ,a izlaz diferencijala ide na menjac zvuci malo komplikovano zvuci malo komplikovano   ali mi je ta ideja nekako izgledala naj zanimljivije. ali mi je ta ideja nekako izgledala naj zanimljivije.
 A da li je to nekome palo na pamet pre mene ne znam,ali verovatno jeste    

Uf.. sta sam sve ispisao

Pozdrav  

P.S. laku noc Turbos make torque,and torque makes fun Turbos make torque,and torque makes fun
 Comment
- 
- 

Ivvan

Hehe.. disajn veze motora neka za sada ostane mala tajna , nije napred/nazad samo toliko da kazem 
 I spavaj mirno, nemoj da lupas glavu 

Samo da ti kazem da je vrlo otkacena ideja i da nezauzima mesta koliko mislis u pitanju je paralela na unikatan nacin u pitanju je paralela na unikatan nacin 

VR6

Za sada jos nesiguran zbog cene priznanja kao sopstvena parka iz razloga sto mora par takvih da se slupa u testovima da bi dobio prolaz, cena kostanja je na nivou da cu morati da trazim sponzora, tako da ce najverovatnije prva verzija biti jedna postojeca sasija koja ce biti prepravljena da sluci funkciji demonstracije u cilju prikupljanja sponzora.

Najvise bi voleo kad bi finansijski mogao da podnesem sam sve , ali u pitanju su sume od kojih se vrti u glavi tako da je ovo jedini put koji vidim za sada.

Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati.. tako da je ovo jedini put koji vidim za sada.

Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
 move your mind
 Comment
- 
- 

Ma spavam ja mirno ,nego ponekad kad ne mogu da zaspim razmisljamOriginally posted by BOOSTIvvan

Hehe.. disajn veze motora neka za sada ostane mala tajna , nije napred/nazad samo toliko da kazem 

Samo da ti kazem da je vrlo otkacena ideja i da nezauzima mesta koliko mislis u pitanju je paralela na unikatan nacin u pitanju je paralela na unikatan nacin  
 Pa znam da je otkacena ideja cim je tvoja      

Pozdrav Turbos make torque,and torque makes fun Turbos make torque,and torque makes fun
 Comment
- 
- 

Hehe.. ja nerazmisljam dok sam budan, uvek mi nesto odvlaci paznju, ako probas da se naucis da smisljas stvari dok spavas, u miru i tisini je koncentracija najbolja  
 Znas ono: I had a dream Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati.. Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
 move your mind
 Comment
- 
- 

Evo ja imam originalnu (?Originally posted by BOOSTHehe.. disajn veze motora neka za sada ostane mala tajna , nije napred/nazad samo toliko da kazem 

Samo da ti kazem da je vrlo otkacena ideja i da nezauzima mesta koliko mislis u pitanju je paralela na unikatan nacin u pitanju je paralela na unikatan nacin  ) ideju: jedan motor za levu poluosovinu, drugi za desnu? ) ideju: jedan motor za levu poluosovinu, drugi za desnu? Naravno, oba napred Naravno, oba napred Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007) Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
 Comment
- 
- 

Originally posted by Heinz
 Evo ja imam originalnu (? ) ideju: jedan motor za levu poluosovinu, ) ideju: jedan motor za levu poluosovinu,   drugi za desnu? drugi za desnu? Naravno, oba napred Naravno, oba napred   Sad jos samo treba da ih povezes "negde" Sad jos samo treba da ih povezes "negde" Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati.. Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
 move your mind
 Comment
- 
- 

Na dizelkama je to rešeno preko elektromehaničkog regulatora koji reguliše gorivo i preko njega obrtaje za sve motore. Pošto su one u stvari elektro lokomotive onda otpada problem menjača i sl. Oduvek me je zanimalo kako bi se to pokazalo na kolima, motor kao agregat a pogon preko elektro motora. Elektro lokomotiva ubrzava tako da bi se mnogi automobili postideli koji važe za startne. Ekonomija bi pretpostavljam, tu bila u drugom planuOriginally posted by BOOSTOriginally posted by Heinz
 Evo ja imam originalnu (? ) ideju: jedan motor za levu poluosovinu, ) ideju: jedan motor za levu poluosovinu,   drugi za desnu? drugi za desnu? Naravno, oba napred Naravno, oba napred   Sad jos samo treba da ih povezes "negde" Sad jos samo treba da ih povezes "negde"   
 Comment
- 
- 

Comment
- 

Comment