imam ideju za eksperiment,nabavio sam turbinu poprilicno veliku verovatno je od nekog dizela,al nije bitno,napravio sam kuglicne lezajeve i osovinu na kojoj je elisa od turbine,i na njoj mala remenica,pa sam stavio motor od ventilatora hladnjaka sa velikom remenicom i kaisnim prenosom ali se sporo vrti,e sad prepravljam motor od opelovog alnasera planetarco posto taj motor nije prevelike potrosnje kao stari klasicni alnaseri a i gabaritno je manji,samo treba da napravim spojku da bude sa prenosom da mu poveca brzinu jer sam probao sam motor i on se bez opterecenja konstantno zalece do razletanja,i to montirati na karburator,kako bi radilo mada bi trebalo da vuce iz karburatora a ne da duva u njega ali posto je na plin moglo bi da se proba je kad ne radi ne pravi neku veliku restrikciju na usisu jer su dosta veliki prolazi,da li je neko pravio ovako nesto
elekticna turbina
Collapse
X
-
Sta pokusavas da napravis, kombinaciju turbonatora i kompresora? Nit' je jedno nit drugo.
Ako hoces mehanicki da gonis to sto si sklepao, koristice snagu motora, i pitanje je da li uopste mozes da nadoknadis gubitke koje ce da pravi remenica koja tera tu turbinu, a kamoli da dobijes jos nesto snage. Ako planiras da teras turbinu bilo cime sto pogoni struja, zaboravi, neces moci da postignes ni desetinu potrebnih obrtaja da bi ta turbina dala bilo kakav smislen pritisak, ili vakuum, kako god.
Sta uopste planiras da dobijes tom zezancijom?
-
-
Vidi, da bi to pravilo neki smislen nadpritisak, treba da se vrti najmanje 50000rpm (ako uzmemo da je kompresor stvarno veliki). Ne znam kojim elektromotorom planiras da to postignes. Motor od anlasera sa reduktorom se ne vrti vise od 2-3000rpm.
Za taj broj obrtaja ti treba multiplikator i mnogo jak motor i bojim se da ces morati da koristis motor koji ti se nalazi u automobilu i da mu sistemom remenica povecas broj obrtaja jedno 10 puta
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
Ne ulazeći u ostalo ali mislim da se motor od anlasera vrti beskonačno, to jest dok se ne raspadne.
Comment
-
-
snaga koja je potrebna za pogon turbine se meri u desetinama procenata snage motora, odnosno za motor koji treba da razvije 100kw potrebna snaga turbine mora biti sigurno dosta preko 10kw...svi znamo koliki je el motor od 10kw na 220v , sta mislite koliki bi bio motor od 10-20-30 kw na 12v jednosmerne struje??))))
http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Motor od alnasera bez opterecenja ce teziti sto vecim obrtajima ali nije predvidjen za taj rad, sto znaci da bi vrlo brzo spalio lezajeve. Trebalo bi ga prepraviti na neke kuglicne zatvorene. Ali i ovo sto kaze Ale, kad se ta snaga prebaci na potrebne obrtaje lopatica turbine pitanje je da li ce biti dovoljno snage. Kamionski alnaseri imaju i do desetak ks ali ih nije bas jednostavno uglaviti do karburatora s obzirom na gabarite, a ako se tu jos doda i kontra reduktor mesta za sigurno nema
Comment
-
-
Samo sam hteo da rečem da motor od anlasera nema ograničen broj obrtaja, a o snazi za pokretanje nečega (toga) ne bih se upuštao
Uroš je rekao da se vrti na 2 do 3K ali je mislio pod opterećenjem, samo sam regovao radi hirurške preciznosti a i dosadno mi je
Comment
-
-
Elektrokompresor sa tvoje slike radi u tandemu sa kondenzatorima koji skupljaju energiju i na pritisak dugmeta je izbacuju.
Takav kompresor moze da postigne max 0,1-0,2 Bara u periodu od 10-ak sekundi, nesto tipa NOS.
Gotovi kitovi u Evropi kostaju oko 3-4000 Eura. Za te pare moze da se kupi ili napravi custom kit za tvoj auto ali sa pravim turbom.Boost or bust...
Comment
-
-
ma nije to problem nego su cilindri suvise tanki da bi izdrzali nos,pa samo su 7mm veci klipovi od fabrickih,od prilike malo deblji od limenke ali tko sljaka ve 30-ak hiljada,preziveli su kompresiji 16 bara sa tankom malom glavom obrijanom,mislim na glavu od 1.2 kad nije hteo da se ugasi,morao sam lopatom da ga gasim,ma salim se ali je bio problem za gorivo,birao je i oktan koji fali u benzinu i rni aditivi ali uzalud i onda je dobio glavu od 1.6 drogiranu nizu 2.5mm vece ventile i 9000 rpm a salta se na 6500-7000,tako da bi ga nos saranio zbog te male eksplozije koju daje u cilindrima,pa zato prvim na sve to da mu olaksa usisvanje iako je karburator weber 32/36 sa otvorenim filterom i 284 supersport brgastom,malo je hocu jos a da idalje ostane isti motor,mada se za reli iz ovakvog motora izvlaci 200 ks,ali ja to neznam i nemam delove od neke cudne legure dulo manje a duplo jaceko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
Comment