Tipo,drugi motor..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zagy
    CBC Član
    • 22.12.2006
    • 40
    • VU

Nista moram jos getribu zbavit od tipa 1,6 dohc.
    Ja imam od tipa 1,4 i regate 1,6, dao bih oba za ovaj dohc..
    Bio sam na otpadu i trazi mi 115eur za dohc 1,6 getribu..

Comment

• alf
      CBC Veteran
      • 26.01.2007
      • 156
      • Marinkova bara

[quote="Zagy"]Znaci moglo bi do oko 50 eurica..Jel su to i leteci uracunati..?

I leteci.

Comment

• zaki
        CBC Veteran
        • 01.09.2006
        • 199
        • Beograd
        • Fiat Stilo 1.9JTD

fiat tipo

A jesi li razmisljao da stavis motor od tipa 1.8 ili 2.0, i da li je moguce to uklopiti? Ja takodje imam fiat tipa 1.4 ie i razmisljao sam da stavim motor od 1.8 ili 2.0 a takodje i menjac.

Comment

• Kolja
          CBC Član
          • 07.02.2006
          • 50
          • Novi Pazar

Pozdrav,rekoh da ne otvaram novu temu a posto ova glasi kako glasi upoznacu vas sa mojim problemom.Riknuo mi je motor na Tipu 1.9 TD,kupio sam 1.6 IE DOHC sa menjacem i ostalim zezancijama.Na tom motoru fali ono sto dolazi na usisnu granu(ne znam kako se zove).E sad molio bi vas da mi kazete da li je tesko upakovati ovog benzinca umesto dizela koji me je lepo sluzio.Unapred hvala

Comment

• Zagy
            CBC Član
            • 22.12.2006
            • 40
            • VU

Re: fiat tipo

Originally posted by zaki
            A jesi li razmisljao da stavis motor od tipa 1.8 ili 2.0, i da li je moguce to uklopiti? Ja takodje imam fiat tipa 1.4 ie i razmisljao sam da stavim motor od 1.8 ili 2.0 a takodje i menjac.
            Imam ja i Tipa 2,0 zverina...
            Ovo sam ubacivao jer nisam imao drugi motor..a da ne platim...(inace imam vise auta..fanatik..)

Moze se bez problema uklopiti..
            Ja chu uskoro ubacivati 2.0 turbo iz Crome, ili Theme..Ne znam koji je bolji i laksi za ubaciti..

Najbolja kombinacija je na jachi motor ubaciti getribu od slabijeg motora.Time dobijas bolje ubrzanje,ali slabju konacnu brzinu..

Jako dobra kombinacija je Tipo 2.0 16V s Getribom od 1.8 16V..

Ima jedan lik iz Zagreba koji je u Tipa 1.8 16V, ubacio Turbo i pogon 4x4...Zlooo...

Comment

• Zagy
              CBC Član
              • 22.12.2006
              • 40
              • VU

Originally posted by Nikola_NP
              Pozdrav,rekoh da ne otvaram novu temu a posto ova glasi kako glasi upoznacu vas sa mojim problemom.Riknuo mi je motor na Tipu 1.9 TD,kupio sam 1.6 IE DOHC sa menjacem i ostalim zezancijama.Na tom motoru fali ono sto dolazi na usisnu granu(ne znam kako se zove).E sad molio bi vas da mi kazete da li je tesko upakovati ovog benzinca umesto dizela koji me je lepo sluzio.Unapred hvala
              Nije tesko upakovati, a tebi koliko sam skuzio fali Monopoint karb..(direktno ubrizgavanje s jednim injektorom..)
              To je odlican motor, ali ima manu bas s tim monopointom, kvarljiv je..
              Ja sam imao takvog Tipa tvornicki.(taj model 1.6 dohc ti je pravljen samo za njemacko i jos jedno trziste..)

Moj savjet ti je da stavis obicni karb, umjesto tog monopointa, od regate 100s npr.dupli.Ustedices si posla oko pumpe(inace moras pumpu u rezervoar staviti..), nabacis AC pumpu,ako ima otvor na glavi,neki nemaju.
              Time ces povecati snagu motora,imat ces jeftiniji plin za ugradit i postedit ces se elektronike...

Comment

• Kolja
                CBC Član
                • 07.02.2006
                • 50
                • Novi Pazar

Ok,kad pocnem sa prebacivanjem javicu vam

Comment

Working...
                X