Evo jos jedna zima, moj dizelas BMW 524td u cvetu mladosti sa motorom koji je pre nekih 10tak godina bio odlican a sada je samo "dobar" poceo je da se ponasa jako cudno prilikom paljenja:
1. Grejace (kontakt) po nekoliko puta
2. Dugotrajno verglanje
3. Jako nepravilan rad po paljenju
4. Plavo beli dim prvih par minuta
Sve ovo je indikacija istrosenosti motora, sve ovo gore vodi ka neminovnom upropastavanju akumulatora i anlasera sto opet vodi u dodatne troskove. E sad posto sam se preselio pre godinu dana u kucu odlucio sam da se castim sledecom igrackom:

Ovo je ako neki nisu odma prepoznali grejac tecnosti (bloka motora) Radi na 220V i ima snagu od 500W greje antifriz u sistemu na nekih 45C za 2h.
Znaci dodam tajmer i ukljucim grejac uvece i ujutro imam zagrejan auto koji pali na pola kljuca.

Instalacija je jednostavna. Donje crevo hladnjaka presecem i umetnem grejac i sa dve selne stegnem. Napunim sistem, odzracim ga i gotovo.
Naravno ovo nebi moglo da radi da nisam kupio i:

Grejaci su NGK promenicu ih svih sest da ne rizikujem.
Zahvaljujem kolegi M-u sa foruma na originalnim grejacima po povoljnoj ceni.
P.S. Ovo cu da instaliram koliko sutra pa cu da vam raportiram kako se igracka ponasa, odnosno kako realno funkcionise.
1. Grejace (kontakt) po nekoliko puta
2. Dugotrajno verglanje
3. Jako nepravilan rad po paljenju
4. Plavo beli dim prvih par minuta
Sve ovo je indikacija istrosenosti motora, sve ovo gore vodi ka neminovnom upropastavanju akumulatora i anlasera sto opet vodi u dodatne troskove. E sad posto sam se preselio pre godinu dana u kucu odlucio sam da se castim sledecom igrackom:

Ovo je ako neki nisu odma prepoznali grejac tecnosti (bloka motora) Radi na 220V i ima snagu od 500W greje antifriz u sistemu na nekih 45C za 2h.
Znaci dodam tajmer i ukljucim grejac uvece i ujutro imam zagrejan auto koji pali na pola kljuca.

Instalacija je jednostavna. Donje crevo hladnjaka presecem i umetnem grejac i sa dve selne stegnem. Napunim sistem, odzracim ga i gotovo.
Naravno ovo nebi moglo da radi da nisam kupio i:

Grejaci su NGK promenicu ih svih sest da ne rizikujem.
Zahvaljujem kolegi M-u sa foruma na originalnim grejacima po povoljnoj ceni.
P.S. Ovo cu da instaliram koliko sutra pa cu da vam raportiram kako se igracka ponasa, odnosno kako realno funkcionise.
Comment