Zao mi je drugari da ste tako nepoverljivi ,ali verujem da vi imate iskustva samo sa svojim ljubimcima.Kod mene godinama dolaze svakakvi ljudi sa svakakvim problemima.Radim samo sa dizelima i jako dobro znam o cemu pricam.Stvarno ne vredi raspravljati se sa virtuelnim majstorima.Imao sam zelju da mozda nekome pomognem,ali ovde na ovom forumu ne ide .Pozdrav jos jednom i samo sedite kraj vasih racunara i mastajte.
Dizne kod dizela
Collapse
X
-
Uopšte mi nije jasno o čemu čova priča.Može da dođe do odstupanja ali... Na mom autu nikad nije bilo takvih variranja potrošnje bez obzira na same dizne tj. dal su zaprljane ili čiste,filter goriva,filter vazduha,temperaturu,opterećenje ili kvalitet nafte.Najveću razliku mi daje prema načinu vožnje (u gradu) i to ako se vozi kilavo troši 9-10.5 l a ako se izsiluje digne na 12-12.5 l maksimalno i to bez obzira koliko ima ljudi u autu,kakva je nafta i sl.Ovde je maksimalna razlika oko 45% i daleko je od 100% . Jedini način da se stvori velika razlika je da se posmatra potrošnja nekog vozila na otvorenom putu,bez klime,sa zagrejanim motorom, samo sa vozačem unutra i gradska vožnja na kratkim relacijama,hladnim motorom sa uključenom klimom i 5 ljudi u autu - pa i tu teško da može da bude dupla potrošnja
.Čitao sam na nekom HR forumu da se lik žali na potrošnju 2.0 HDI motora od 11L u gradu i na kraju se ispostavi da uglavnom vozi relacije od 1-2 kilometra sa upaljenom klimom i sa hladnim motorom; kad je izmerio potrošnju na otvorenom putu sa zagrejanim motorom i bez upaljene klime bila je negde oko 4,4 l - tu se javlja ogromna razlika u potrošnji ali ne može se uzeti kao merodavna.
Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!
Comment
-
Comment