Polytron, aditiv

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishkom
    CBC Senator XXL
    • 07.08.2007
    • 591
    • N/A
    • N/A

Polytron, aditiv

Sta mislite o aditivu Polytron? NE, to nije ruski uljni modifikator, to je aditiv za ulje, Americke proizvodnje, stvara neku masu,(ne verujem da je teflonska) i smanjuje trenje. . . Samim tim, smanjuje i potrosnju goriva. . .

Jel cuo neko nesto za ovo, koristio?
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Prijatelju bezi od toga sto dalje! Ja sam ga koristio, moja najveca greska, od tada mi trosi ulje, u zadnje vreme kao nenormalan pa moram da otvaram motor da vidim sta je u pitanju, verovatno gumice ventila, a posle koriscenja Polytrona poceo je da mi baca ulje na filter za vazduh, pre toga je trosio oko 0,1-0,2l /1000 km, posle Polytrona se za bukvalno nedelju dana ta potrosnja povecala na 1l/1000 km!!! Verovatno su mi sada ispolirani klipovi, stubline, bregasta... ali je taj aditiv isprao i one prljavstine sto su dihtovale motor.

Evo ti LINK ovde imas bas opsirno.

E da, nisi napisao jel mislis na aditiv za ulje ili za gorivo? Ovaj za gorivo je skroz ok, barem se meni pokazao ok ali ako i samo ako ti je sistem ubrizgavanja goriva relativno dobar, ja sam i sa tim imao problema, previse prljavstine je otislo u filter i zapusilo ga skroz! Ali to je brzo reseno i sa tim aditivom za gorivo mislim da jeste smanjio malo potrosnju i definitivno je bio zivlji na gasu!

Ako ti je auto ok, tj ako hoces preventivno da sipas taj aditiv u ulje, bolje ga zaobidji u sirokom luku
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• mishkom
      CBC Senator XXL
      • 07.08.2007
      • 591
      • N/A
      • N/A

paaaaa, vec je koriscen. . . Taj poltron je nabavljen "preko veze" i vrseno je neko testiranje na metalu i stvarno se vidi da je bolje sa politronom, tj. povrsina koju je "skinuo" je glatka, a na onom drugom je hrapava. . .

To je tata vec sipao u juga. Da aditiv je za ulje. I nakon 20-30km, stisavan je ler gas i to prilicno. . .Auto manje trosi, 5litara, tacnije 5.16(mesovita voznja), a da trosi ulje trosi. . . Medjutim taj jugo je kupljen sestri da uci da vozi, znaci polovan, koji je gazen, kako se hvalio predhodni vlasnik do 150. . . A znam coveka i verujem mu. . .

Medjutim to je sipano i u drugi jugo, 55su oba, stim sto je ovaj nov i kod nas, znaci od prvog dana i nista ne trosi ulje. Medjutim taj auto vozi mama, koje ne zna da vozi, tako da je i potrosnja veca, nesto preko 6litara. . .

E sad tata hoce da sipa politron u Peugeot307, sto mene malo plasi. . . A on je ubedjen da je to dobro i da ce da pomogne. . .

Ima neku racunicu da ce za 50.000-60.000da mu se isplati, koliko ce i voziti ovaj auto. Znaci smanji potrosnju za litar. "ustedi" nesto para, pa proda auto, pa kupuje drugo. . itd itd, nisam ja to bas najbolje razumeo. . .

Comment

• Masinac
        CBC Član
        • 19.02.2007
        • 57
        • Beograd

Yugo???

Moze samo jedno pitanje?
        Yugo trosi 5 litara na 100 km?????????
        Pa njemu je to potrosnja u leru za sat vremena
        Nesto si ti tu slabo merio

Comment

• mishkom
          CBC Senator XXL
          • 07.08.2007
          • 591
          • N/A
          • N/A

Re: Yugo???

Originally posted by Masinac
          Moze samo jedno pitanje?
          Yugo trosi 5 litara na 100 km?????????
          Pa njemu je to potrosnja u leru za sat vremena
          Nesto si ti tu slabo merio
          Tacno 100% nema greske Ali je 70%otvoren put na~90-100km/h. a da, zivim u malom gradu, tako da i potrosnja u gradu ne moze da se poredi sa Bg-om

Comment

• goshkealfa
            CBC Član
            • 20.10.2006
            • 91
            • Pozarevac

"Auto manje trosi, 5litara, tacnije 5.16(mesovita voznja), a da trosi ulje trosi. . . "

Hajde molim te, objasni mi kako si to tako precizno izracunao...?
            Ne postoji toliko jednostavan posao da se ne moze lose uraditi!

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

...matematikom iz treceg osnovne
              dopuni do vrha, predje neku kilometrazu (npr 338km), dopuni ponovo do vrha (npr. 17.44l) podeli tih 17.44l sa 338km i pomnozi sa 100 i dobije prosecno 5.16l/100 km

Comment

• goshkealfa
                CBC Član
                • 20.10.2006
                • 91
                • Pozarevac

Originally posted by Ji 4Tze
                ...matematikom iz treceg osnovne
                dopuni do vrha, predje neku kilometrazu (npr 338km), dopuni ponovo do vrha (npr. 17.44l) podeli tih 17.44l sa 338km i pomnozi sa 100 i dobije prosecno 5.16l/100 km
                Daj molim te... Mozda sam nesto manje obrazovan ali bas toliko, sigurno nisam!!!
                Dobro, pre "tretmana" je trosio 8.43256754l a sada trosi 5.16342953l na 100km i to mesovite voznje kako je napisano (lokal, semafori, pesaci...). - Smesno!!!
                Ne postoji toliko jednostavan posao da se ne moze lose uraditi!

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Jbt, ako sipam u Vectru, spusticu potrosnju na 2,5 litara. Gde to ima da se kupi?!?!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• mishkom
                    CBC Senator XXL
                    • 07.08.2007
                    • 591
                    • N/A
                    • N/A

@Ji 4Tze
                    to je matematika

A dajte molim vas. . . Nisam ovu temu otvarao da se razgovara na tu temu@Eon

Ozbiljno pitam, jel neko koristio? Ako jeste, iskustva. . I misljenje o tome, ali ne neku pausalne izjave i predrasude itd itd. .. Dakle, strucno misljenje trazim. .

Inace, jos jedan zadovoljan korisnik kaze da mu trosi Mercedes, ne znam koji, neki stari diesel 3.5l, i kaze da ne sme nikome da kaze. . . , I jos jednom, ovo nije moj stav, tako kaze covek. .

Ja ovde trazim strucno i pre svega tacno misljenje o ovom aditivu, jer ne zelim da upropastim motor, koji je inzanredan u 307. . (taj auto trosi 5-5.5 litra, ali neko hoce jos nize). . Ako je stvarno dobra stvar, nemam nista protiv, ali ako je lose, onda trazim argumente zasto ne treba sipati. . .

Comment

• mishkom
                      CBC Senator XXL
                      • 07.08.2007
                      • 591
                      • N/A
                      • N/A

Odkad jugo trosi 8l . Pa onda vi ne znate da vozite. . . A i lepo sam se na pocetku ogradio, samo vi ne citate. . da zivim u malom gradu i da potrosnja u istom ne moze da se poredi sa Bg-om. Ovde mi treba 15-20minuta od kraja do kraja grada ili 5minuta biciklom. . .

Tako da se auto redje koristi, tacnije 70%voznje je otvoren put

A jugo bez "tretmana" trosi 6.5litara, a ako nekom trosi vise, taj onda ne zna da vozi ili je u gradu stalno(gde taj auto trosi i po9l)

Comment

• Masinac
                        CBC Član
                        • 19.02.2007
                        • 57
                        • Beograd

Mozda ti vozis savrsenu 45-icu pa ta potrosnja ali i pored toga neverujem da je to moguce.
                        Elem to nije tema pa sto se tice aditiva nemam pojma.
                        Verovatno radi neki posao.
                        ja sam sipao modifikator i stvarno lepo radi motor posle toga.
                        Potrosnja i nije bas nesto pala ali malo manje greje motor i lepsi je zvuj definitivno tako da imam pozitivno misljenje o njemu.
                        Verovatno i taj sto spominjes nije los ali ako je motor extra nemoj da sipas--- bacanje para a neki rizik postoji uvek.

Comment

• mishkom
                          CBC Senator XXL
                          • 07.08.2007
                          • 591
                          • N/A
                          • N/A

nene, go je 55, postavicu i dokaz. ..

A u koji auto je sipan modifikator? I koliko se vec tako vozi?

Znam da je mama istog sto stvara neki sloj od ne znam cega, pa onda nakon nekog vremena se to sastruze i unistava motor, a ne pomaze generalna. . . Ovo je takodje iz price. . .

Comment

• Masinac
                            CBC Član
                            • 19.02.2007
                            • 57
                            • Beograd

Ja sam modifikator koristio na Fiat Tipo pre neke 4 godine.
                            Auto je sad u vlasnistvu prijatelja i nema nikakvih problema,
                            Sad imam Fiat Marea 2.0 20v i takodje koristen modifikator (kupljen u prodavnici Stiba Trade ili kako se vec pise) i bas nista lose o njemu.
                            Iskreno zadovoljan sam ali znam da je bilo frke sa kopijama i raznim
                            kopijama.

Comment

• Probisvet
                              CBC Senator XXL
                              • 07.06.2005
                              • 423
                              • FRANCUSKA

Ako je pitanje aditiva ja sam ZA ukoliko su motori presli izmedju 80 hiljada i 100 hiljada kolometara. Moje licno iskustvo sto se tice aditiva za motore je sledece:
                              Imam Megana '96 goidiste-dizel 1.9l, presao kad je kupljen 90 882 Km, sada ima 186 200 Km i radi isto kao kad sam ga kupio pre 7 godina. Prvo sipanje aditiva metal 5 za motore koji su presli 100 000 sipano na 130 199 Km. (na kutiji je pisalo da se ovaj aditiv dodaje regularno posle predjenih 25 hiljada Km) To nisam postovao posto sam video da postoji neki drugi aditiv sa nesto malo vecom cenom i zove se (GS27 formule 9000 - na kutiji je pisalo da se ovaj proizvod ponovo moze sipati na prdjenih 45 hiljada Km-kutija sadrzi dve flasice od kojih jedna se sipa u motor gde i ulje a druga u rezervoar za gorivo koji ne mora da bude pun) njega sam sipao na 159 561 Km i do sada momci nisam imao (da kucnem u drvo) sa ovim motorom bas ni jedan problem oko paljenja i vucne snage. Napominjem da u rezervoar posle svakog trceg punjenja dodam jednu vrstu aditiva u flasici koja se moze naci i kod nas u Srbiji na bezinskim pumpama, taj proizvod podmazuje sistem pumpe visokog pritiska a ujedno i celokupnu instalaciju pa i brizgaljke (uloske jos nisam menjao). Sto znaci za 7 godina sam presao (95318Km). Menjo sam mu na 186 000 (menjac, poluosovine obe i kvacilo). Jednom godisnje predjem za mesec dana dolaskom u Srbiju i voznjom po nasim putevima oko 6000 km a da ne racunam kilometrazu ovde gde zivim. Trosi mi po zadnjim merenju u gradskoj voznji oko 6,6l/100Km dizela. Za potrosnju ulja sam primetio da uopste ne trosi vise od dana ka je imao i 90 hiljada.Zamenu ulja vresim licno ja i to na predjenih 6 do 7hiljada Km i to mineralno ulje ELF 15W40 Prestigrade, ves 7 godina.

Comment

Working...
                              X