ne verujem da dodatni magnet nesto steti, ali ne vidim ni koristi od njega.
magnetni filter za ulje diy
Collapse
X
-
Na gornjem linku moze da se vidi poredjenje izvrseno sa filterom ulja sa i bez magneta. Interesantno je i znatno smanjenje drugih ne feroznih elemenata
ja jedino interesantno vidim tu da se radi ili o nekom cudu naukom do sada neobjasnjivo ili o prevari.
kako objasniti delovanje magneta od 86% smanjenja natrijuma ?
ili 86% magnezijuma. pa cak taj magnet deluje i na bakar, sa celih 26%.
ne bih da delujem arogantno, ali to meni ukazuje da se radi o obicnoj prevari, koju jos nistu stigli da sudski procesuiraju.
jako bih voleo da bidim magnet koji utica na bakar (kao neferomagnetni materijal).
a to je koliko vidim ista firma koja tvrdi da kada se napumpaju gume njihovim azotom motor pocinje da trosi manje goriva...
nije aditiv za ulje, a marketing je slicnog tipa, neki fiktivni procenti a nigde apsolutnih brojki i nigde rezultata nekih naucnom metodom proverljivih merenja.
tako da sumnjam u ovako postavljene benefite od tog nekog njihovog magneta.
sto je mnogo magije, mnogo je
drugi link je korektan, kazu da deluje na feromagnetne cestice u uljnoj suspenziji, i to je ok.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Dodatni magneti sigurno ne mogu da škode, a mogu da budu od koristi.Pojedini proizvodjači filtera ih i sami ugradjuju, kao i neki proizvodjači motora!Npr. na mojoj Yamahici koju sam prodao je, na čepu kartera, bio montiran solidan magnet!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Moze da bude na karteru, samo ako je od nemagnetne legure. Ako je metalni, vise stete nego koristi. U filteru je vise sminka, kroz neke filtere, koji nisu "protocni"nema nekog smisla. Da ne spominjem, lagani nadpritisak i temperaturu ulja i filtera.
Magnet mora da bude u zoni manjoj od 160C, a vec preko 100 gubi lagano svoja "carobna" svojstva
Poz.
Comment
-
-
Originally posted by sw.brickkako objasniti delovanje magneta od 86% smanjenja natrijuma ?
ili 86% magnezijuma. pa cak taj magnet deluje i na bakar, sa celih 26%.
Comment
-
-
Ma daj, po kojoj "teoriji"
"Od komarca magarca", pa zakacis naramak drva...
Po istoj teoriji ne bi trebalo pusiti u kolima posto nikotinska kiselina nagriza cilindre i povecava potrosnju. Koliko, pa povecava, teoretski..
Jos ako treba instalacija da bude od bakra bez kiseonika (da podsetim: HI-FI), mozda se dobije kvalitetnija varnica na visokim obrtajima
POz.
Comment
-
-
pa rekoh da nije bash realno, ali to jeste teoretsko objashnjenje....a zar nije bolje i bez pushenja (cigareta) u kolima? => bolje zdravlje vozacha (psihofizichko) => bolji refleksi i nachin vozhnje => manje habanje svih delova automobila..
...da ne idem sad mnogo u off..
Comment
-
-
meni se ne cini objasnjenem na bazi (naucne) teorije, pogotovu deo za bakar i natrijum.
koji deo se u motoru trosi (i pravi) a da je od bakra povrsinski makar ?
koliko znam odredjeni metali se namerno dodaju u ulje ako aditivi upravo zato da bi se oni "trosili" kao meksi a zastitili motor, tj da su neki enferomagnetni metali pozeljni i ne treba da se izdvajau/ filtriraju posebno.
ja ipak vise verujem fabrickim inzenjerima nego reklama anonimnih firmi, pogotvu onih iz SAD (gde se olako prodaje magla po raznim sajtovima i raznim oblastima) u zadnje vreme.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Pa Amerima je prodaja "carobne vodice" nesto kao tradicija, deo istorije. Setite se samo "kaubojaca", Talicnog Toma...
Po slicnim teorijama (komarac=magarac), mozemo "dokazati" stetno dejstvo bakra na motor(mada je bakar "legitimno" mazivo za masinske komponente izlozene visokim temperaturama)
Elem, "prolazak" bakarne, provodne cestice, kroz magnetno polje, izazvace indukciju i dodatno polarisati cesticu. Takav bakar, uspesno ce "napasti" aluminijumske delove motora, elektrostatickom korozijom, otkidajuci elektrone iz spoljne ljuske...sto ce dovesti do potpune dezintegracije aluminijumskih delova motora.....
Da nastavim, ili napravim sajt, da se neko "pozove" na isti....
Poz.
Comment
-
-
Nemoj, dosta je bilo... Magneta ili ima ili nema u filteru ulja ili na cepu, a sve zavisi od same konstrukcije motora. Drugacija filozofija gubi smisao!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Samo da dodam, mozda ima neke veze sa ovim. Materijali se dele na dijamagnatske, paramagnetske i feromagnetske. Dijamagnetski su oni koje stalni magnet slabo odbija (npr. ziva, zlato, voda, organski materijali), a paramagnetski su oni koje magnetsko polje slabo privlaci (npr. aluminijum, natrijum, kiseonik, magnezijum).
Comment
-
-
Originally posted by EonNemoj, dosta je bilo... Magneta ili ima ili nema u filteru ulja ili na cepu, a sve zavisi od same konstrukcije motora. Drugacija filozofija gubi smisao!!!!
I ako je konstruktor motorap ostavio neki element negde, ne znaci da rasporedjivanje tog elementa, bilo gde pod haubom, moze da napravi doprinos.
A za neki "upgrade" motora, potrebno je mnogo znanja, a ne parola i virtuelnih zakljucaka..koji se, po meni, mogu tretirati samo na dva nacina. Ili totalno neznanje ili pokusaj prevare..
U tome je malo veca poenta..
Poz.
Comment
-
Comment