Pitanje? Šta može da se stavi umesto creva koje se nalazi između filtera i leptira gasa. Na netu sam video da stavljaju plastične cevi za vodu, a u auto sport shopu sam video original kit od cevi i guma za spojeve ali košta 5000 din.
koliko znam a dobro sam upoznat "silikonske" cijevi se ne koriste samo u auto industriji nego svugdje gdje ima efekta stavaljati istu...
postoje gotovo kompleti silikonskih cijevi za vecinu automobila tako da to mozes kupiti da ne izmisljas stoplu vodu...
a da se malo vratimo na temu... zasto komplikovati oko u**** kad jedostavno ima kupiti provjeren kompletni zracni filter koji ima efekta kada se stavi na auto..
recimo BMC CDA ili GSR Induction kits za Fiate mozes nabaviti.
koliko znam a dobro sam upoznat "silikonske" cijevi se ne koriste samo u auto industriji nego svugdje gdje ima efekta stavaljati istu...
postoje gotovo kompleti silikonskih cijevi za vecinu automobila tako da to mozes kupiti da ne izmisljas stoplu vodu...
a da se malo vratimo na temu... zasto komplikovati oko u**** kad jedostavno ima kupiti provjeren kompletni zracni filter koji ima efekta kada se stavi na auto..
recimo BMC CDA ili GSR Induction kits za Fiate mozes nabaviti.
bash tako!
dobri induction kitovi su pravljeni za svaki automobil i motor posebno, pa su i sigurno najbolje reshenje za isti, plus su testirani provereni etc.
BMC CDA je jedan od najbojih koji se radi za skoro sve automobile
pazi to je hebana matematika u koju se ja ne razumem, probaj pa vidi, ili ako uspesh da nadjesh nekoga ko zna da ti to sve prorachuna
Zbog toga i pitam pošto bi vratio staru pečurku i prebacio je ka napred da ne uvlači vruć vazduh iz motora, ali ako prebacim napred onda mi je filter mnogo bliži leptiru gasa, pa me interesuje šta se dešava ako se skraćuje rastojenje između leptira i filtera. Ne bi da počinjem ništa dok ne saznam da li ima negativnih efekata.
Da li ima negativnih efekata ako je crevo od filtera do leptira kraće od fabričkog
da. ako je to jedina izmena usisnog sistema u odnosu na fabricku konstrukciju.
gotovo sigurna posledica je smanjenje snage motora posto vise nema efekta rezonancije vazdusnog stuba.
korisna dobit je manja ukupna potrosnja goriva (posto je motor slabiji zadovoljava se sa manje goriva).
Comment